Jahanje

hehe....pa ok nisam znala...marina narawno da nema weze druzenje sa jahanjem....mada i ima nekad....zawisi koliko se kome dopadnes,da li hoce da te wode negde na teren ili ne...ima i toga...al dobro....ja sam posle tih 30 casowa jahuckala 2 meseca po hipodromu...al sam ubrzo presla na stazu....pa i na terenu bila 100 puta i po kisi i po snegu i po suncu.....swe zawisi od toga kako jases i sa kim se uortacis.... :)to je sto se tice terena i tako toga....ja sam inace posle obuke odmah dobila konja koga sam samo ja jahala...al to je swe nesigurno....

Ne bi se slozila sa tim...

Izvinjavam se sto se mesam, ali u cemu je problem? ajde da prevazidjemo vise to "kolko ko ima iskustva" na ovom forumu, i da ne pominjemo to vise... ovde se izgleda radi o takmicenju kolko je ko iskusniji ... marina se ne slaze, pa sta? ne morate odma da udjete u diskuskusiju "ko je upravu" ..

U kremenu jeste lepo biti, ali je lepo i u drugim klubovima ..

Izvinjavam se sto se mesam, ali u cemu je problem? ajde da prevazidjemo vise to "kolko ko ima iskustva" na ovom forumu, i da ne pominjemo to vise... ovde se izgleda radi o takmicenju kolko je ko iskusniji ... marina se ne slaze, pa sta? ne morate odma da udjete u diskuskusiju "ko je upravu" ..

nijed bitno gde si bitno je da si sa konjima...xexe

ne ne pogresila si ne pricam ja o takmicenju iskustwa,nego sam rekla da sam na pitanje one dewojke odgoworila tj.pricala o onom sto sam ja doziwela(iskusila) u kremenu!razumes sad?i da narawno da je glupo rasprawljati kao sto sam rekla i marini

ma dobro ... al vec je stvarno dosta i toga "e pa ja se ne slazem s tim" ili "e bas nije tako nego je ovako", "e da, al ja duze jasem ja bolje znam" ... itd .. itd... itd.... mogli bi smo tako do sutra...

cao ljudi.Jel kremen ima svoj sajt.Nemam ni telefon ni adresu.Jel zna neko.Hvala.

cao i tebi....inace hipodrom se nalazi na bawanistanskom putu,iza benzinske pumpe na kojoj stoji figura konja....ne znam ni ja bas tacno adresu....a za sajt....koliko znam....nema bas za kremen al ima mail..mogu jedino da ti dam trenerow br.....al ne znam za sta ti treba?

hvala Anchy.Bio sam juce do kluba,video se sa Zeljkom i iz Stremena nastavicu obuku tu u Pancevu.Jednu stvar ga nisam pitao da li se cela obuka odvija u onom manjezu,da ne znas ti mozda ako jases u tom klubu i dali na kraju obuke postoji neka potvrda o zavrsenoj obuci jahanja.:dontunderstand:

Poslednja izmena:
hvala Anchy.Bio sam juce do kluba,video se sa Zeljkom i iz Stremena nastavicu obuku tu u Pancevu.Jednu stvar ga nisam pitao da li se cela obuka odvija u onom manjezu,da ne znas ti mozda ako jases u tom klubu i dali na kraju obuke postoji neka potvrda o zavrsenoj obuci jahanja.:dontunderstand:

E bas lepo.....dokle si stigao sa obukom?da,cela obuka se odwija u manjezu ili u onom zatworenom krugu...ne znam da li si wideo....na kraju obuke,ne postoji nikakwa potwrda da si zawrsio obuku,ali u principu ti ni ne treba,jer se swi po swim klubowima znaju :)

E bas lepo.....dokle si stigao sa obukom?da,cela obuka se odwija u manjezu ili u onom zatworenom krugu...ne znam da li si wideo....na kraju obuke,ne postoji nikakwa potwrda da si zawrsio obuku,ali u principu ti ni ne treba,jer se swi po swim klubowima znaju :)

ma imao sam tek nekoliko casova,pa tu je manji menjaz nego u stremenu,zar tu uoste galop moze da se uci,mislio sam da postoji neka veca staza,jel postoji terensko jahanje.Izvini sto te zapitkujem.

ma imao sam tek nekoliko casova,pa tu je manji menjaz nego u stremenu,zar tu uoste galop moze da se uci,mislio sam da postoji neka veca staza,jel postoji terensko jahanje.Izvini sto te zapitkujem.

pa iskrena da budem....galop neces uciti na obuci.....to ces uciti sam ili ako pitas nekoga od jahaca da te nauci,staza postoji na hipodromu iza naseg tu i obicno jasemo,ali ne za wreme obuke :)...,postoji terensko jahanje,ali tek kad se zawrsi obuka,i to zawisi od toga kako jases....znaci prwo obuka pa swe ostalo....a odakle si ti? koje si godiste?

pa iskrena da budem....galop neces uciti na obuci.....to ces uciti sam ili ako pitas nekoga od jahaca da te nauci,staza postoji na hipodromu iza naseg tu i obicno jasemo,ali ne za wreme obuke :)...,postoji terensko jahanje,ali tek kad se zawrsi obuka,i to zawisi od toga kako jases....znaci prwo obuka pa swe ostalo....a odakle si ti? koje si godiste?

pa dobro nije losa ni ta varijanta ako se koristi onaj hipodrom,jel iznajmljujes konja posle obuke ili kao clan kluba besplatno jases.Inace iz Beograda sam tacnije sa Miljakovca i sudeci po tvojoj fotografiji nesto sam stariji 83g sam!Srescemo se u klubu,prepoznacu te.Ti odakle si...

ovi romi ce me u grob oterati sa njihovim konjima :(
jedan mrshavi je vezan na kishi,zadnja noga mu se uvezala u kanap kojim je vezan i uvrteo se oko noge i nije mogao da hoda posto ga je stezalo...
krenula sam ka njemu i on je krenuo ka meni mlatarujuci glavom uz njishtanje :D
jadnicak....kada mi je prisao shlogirala sam se
Na levom oku mu je kapak okrenut tako da su mu trepavice u oku...na to oko je slep(posivelo mu je oko) i idu mu suze.
drugo oko je ok...
a iz leve nozdrve mu idu sline,guste belo-zuckaste(predpostavljam da je to povezano sa tim okom)
mazila sam ga i proklinjala njegove vlasnike....tako je miroljubiv jadan.
Plasila sam se da me ne ritne ako krenem da mu otpetljavam ono oko noge posto sam morala da mu podignem nogu,pa rekoh ne zna me,mozda se naljuti...
i posle 15 minuta mazenja(bila sam mokra skroz) krenem ja sa Unom kuci,medjutim konj je krenuo zamnom i pocheo da njishti opet. Stala sam i okrenula se,pomazila ga,a on mi je okrenuo zadnji deo tela :eek: ja reko' sad kad me ritne,gotova sam,medjutim kako sam se odmakla,on me pogledao i skapiram da nesto hoce....
i polako mu pridjem mazeci ga po butini....uhvatila sam mu nogu i podigla je i jedva sam odvrtela konopac....
posle sam ga jos malo mazila i kada sam krenula kuci,on je poceo da pase travicu...

ne mogu da verujem da mi je namerno okrenuo zadnji deo tela da bi mu skinula kanap sa noge :???:

elem,.htela sam da pitam dal se moze nekako pomoci konju,sto se tiche tog oka?
bas me nervira to u kakvom je stanju jadan :sad2:
cak je u jednom trenutku prednjom nogom trljao oko :sad2:

Post sam prekopirala sa Kucnih ljubimaca.
Da li neko zna sta bi moglo biti sa okom i kako bi eventualno moglo da se pomogne? :?:
Ovde sigurno ima ljudi sa visegodisnjim iskustvom sa konjima..

pa dobro nije losa ni ta varijanta ako se koristi onaj hipodrom,jel iznajmljujes konja posle obuke ili kao clan kluba besplatno jases.Inace iz Beograda sam tacnije sa Miljakovca i sudeci po tvojoj fotografiji nesto sam stariji 83g sam!Srescemo se u klubu,prepoznacu te.Ti odakle si...

ne iznajmljujes.nego kao clan kluba dobijas konja koga jases.......ja sam iz pancewa!

Back