Jahanje

Evo mene opet... Samo sam nasao na www.dresura.ws ali nigde ne mogu da nadjem slike preponasa. Mislim da cu morati sam da slikam ukoliko hocu njihove slike. 8-) Trinitty hoces mi reci barem koje grlo jases, ili klub??? Zbog cega krijes identitet??? :?:

Sanja kako napredujes u skoli jahanja? Bas cudno da ne zelis da se takmicis vec samo da rekreativno jases! Sto se tice godina, to ne bi trebalo da predstavlja problem. Ja ti savetujem da pokusas pa ces sama odluciti da li je kasno za takmicenje ili ne!

Najvazniji je takmicarski duh, ako ga imas NISTA te nece spreciti da bides NAJBOLJA :-D 8-) :grin:

A kao ne bi vam bilo drago da dobijete nagradu??? Ne verujem vam! Nemam ni ja neki preterani sportski duh, ali jedna doza uvek postoji. Stalno bih da pokusavam nesto novo, novo i novo, a da pritom to nesto novo bude teze od prethodnog!!! Ala sam sada ovo sastavio svaka mi cast.. nadam se da ce te shvatiti sta sam hteo da kazem! :-D

Ne bi mi u svakom slucaju smetala nagrada .... ne bih je odbila ..... haha, ali htela sam da kazem svo to forsiranje, vezbanje, padanje itd.... zbog jedne nagrade ??

Pa dobro svako ima drugacije razmisljanje. :D Iskreno meni je glupo da jasem , a opet da se ne nadam da cu se jednog dana pojaviti u areni i pokazati sta sam naucio... Ipak je to skup sport da bi mi bio samo rekreacija. Dobro mozda nekome nije skup ali meni nazalost jeste :cry:
P.S. Nadam se da u subotu dolazite na hipodrom na dresuru!!??

poZZ iz NS-a 8-)

1.jpg

negde sam napisao post o hipodromu...pre mesec dana,
ali ne mogu da ga nadjem....nestao :shock:

..onda slike samo :D

@ Stevke: pa ne moras da verujes... :( Ali tako je...ja jednostavno volim konje i druzenje sa njima...a to je i razlog zbog kog sam krenula u skolu...pa je tako i danas...samo to!

@ south: extra je fotka! Gde je snimljena?Jel to tvoja?

to je Calder ,u miamiu....tamo sam bio vise puta...
ali uglavnom sam na Tampa Bay downs... 8)
stvicu vise slika sledeci put ;)

i napisacu nesto vise o americkim hipodromima...
i dzokejima...upoznao sam par najboljih u americi...
i zato mi nije jasno sta se dogadja sa nasim hipodromom :shock: :evil:

USC_TAM.jpg

Extra!
Ajde napisi nam nesto o njihovim takmicenjima,klubovima...Kako to ide?Na federalnom nivou ili u svakoj drzavi posebno? I gde je najvise razvijen konjicki sport?jesi ti odande? Mislim da li imas odgovor na ova pitanja? :D

Mozete li da mi preporucite neki klub gde mogu da naucim da jasem?

Vidim da pominjete Pancevo i klub Aleksa Dundic. Pancevo je malo daleko, ali mozda vredi ici ( ja sam iz Nbg).
A Aleksa Dundic je 8x45min 100eura. Malo mi zvuci skupo, ali opet nemam relevantnu predstavu..

I pricala sam telefonom sa trenerom Mirkom iz kluba Aleksa Dundic i kaze da treba oko godinu dana jahanja ( prosek 3 puta nedeljno) da bi mogla solidno da naucim, a o jahanju sa preponama da ne razmisljam.. Videla sam da pominjete nekih 15 casova i eventualno takmicenje posle, pa sam se malo zbunila.. :? Koliko zaista treba vremena?

Hvala na savetima!! ;)

Koliko ti vremena treba da naucis da jases zavisi prvenstveno od tebe - tacnije od toga koliko si talentovana, dalje od trenerove vestine da ti svoje znanje prenese i naravno od toga koliko cesto si u mogucnosti da jases. Ali minimum treba da prodje nekih godinu dana da bi ista ozbiljnije mogla da uradis sa konjem - samostalno ili sa trenerom. Sto se takmicenja tice, tu ti niko nece dati konja na lepe oci, treba da imas svog ili u nekim klubovima iznajmljuju konje za takmicenje (bar je to moglo ranije).

Alexa Dundic je dva puta po 8 casova za 100€, a posle je 12 casova za 100€. Sta je Mirko time hteo da kaze ja stvarno ne znam, posto vecina preskace prepone u nasem klubu, tako da kad naucis da jases, pretpostavljam, mozes i prepone, al aj kad on kaze da ne razmisljas o tome ..... a sto se tice konja za takmicenja, u Dundicu ides sa klubskim konjima.
Pa ....... da ....... treba ti oko godinu dana, mada vise zavisi od tebe ....

Super je bilo!!
Jahala sam Koronu i malo sam se osecala nestabilno u pocetku, i kada je konj krenuo u blagi kas - samo sam skakutala :lol: Posle sam nesto kao i ja ustajala i sedala..

Moracu da kupim knjigu koju prodaju tamo, da bih procitala o dobrom stavu pri jahanju i sl.

Sutra idem ponovo i zakazala sam svaki dan cele sledece nedelje! :D

Back