Jahanje

ja, DUGO, ali sam prvo bila na hipodromu, i to je... (da ne komentarisem) i onda sam presla u dundic, i tu sam dve godine, ali samo mi se te dve godine racunaju, posto kod onih nisam nista naucila. Ti?

Ja sam mislila da ti vise jases...ja jasem od jesenes...ali to jesenas se ne racuna....teka sam ovog proleca uspela da pohvatam neke konce...Mada sam jesenas naucila da se odrzim na konju...itd...prezivela prvi pad... ;) Sada se nadam da cu stvarno nesto i nauciti...

Cao svima!!
Evo odusevljeno citam poruke na ovu temu, pa sam resila odmah da se ukljucim u diskusiju!
Ja sam se bavila jahanjem skoro 5 godina, ali to je bilo jos pre 7 godina! I... na zalost - prestala.
Medjutim, sada zelim ponovo da se aktiviram i raspitujem gde, sta kako. Inace sam iz Beograda, ali se razmisljam da krenem u Pancevo u klub koji ovde pominjete.
Obozavam konje i jedva cekam da ponovo krenem na jahanje!!! :))

YellowCherry:
Cao svima!!
Evo odusevljeno citam poruke na ovu temu, pa sam resila odmah da se ukljucim u diskusiju!
Ja sam se bavila jahanjem skoro 5 godina, ali to je bilo jos pre 7 godina! I... na zalost - prestala.
Medjutim, sada zelim ponovo da se aktiviram i raspitujem gde, sta kako. Inace sam iz Beograda, ali se razmisljam da krenem u Pancevo u klub koji ovde pominjete.
Obozavam konje i jedva cekam da ponovo krenem na jahanje!!! :))

Jos jedna Sanjina zrtva :twisted: .
Ja sam juce prvi put jahao u Kremenu i bilo je super .Samo slusajte Sanju i necete pogresiti... :)
Sanja, evo konacno sam krenuo.Vidimo se na treningu...

Znaci ti i Sanja ste u KK Kremen u Pancevu? Ja sam planirala da dodjem u cetvrtak i da se upisem. Oko koliko sati je najbolje da dodjem i mozda ce neko od vas dvoje biti tada tamo pa mozemo i da se nadjemo?
Pozdrav! :)
Bojana

JOOOOJJJ!!!! Bas mi je drago da ti se svidja,Drako! Ja sam mislila da nikada neces krenuti...a ja ovih dana nisam isla :( Ali vec sutra... :)
Bojana,slobodno dodji,pogledaj,pa ako ako ti se svidi(a znam da hoce! :) ) bicemo klupske... :) Joj ja ne mogu da verujem...bas ste mi simpaticni...:)

JOOOOJJJ!!!! Bas mi je drago da ti se svidja,Drako! Ja sam mislila da nikada neces krenuti...a ja ovih dana nisam isla :( Ali vec sutra... :)
Bojana,slobodno dodji,pogledaj,pa ako ako ti se svidi(a znam da hoce! :) ) bicemo klupske... :) Joj ja ne mogu da verujem...bas ste mi simpaticni...:)
A da,Bojana, i Dreamy je kod nas!!! :)

Da li neko zna gde u Bg moze da se ode na rekreativno jahanje?
Predpostavljam da neki kljub na hipodromu to radi. Ja sam trenirala jahanje godinu i nesto ali sam odustala jer sam htela da ubijem trenera.A sada mi to nedostaje
To je klub kentaur kod saobracajne skole u zemunu.

Sto si htela da ubijes trenera? Mislim da u svakoj skoli jananja, kada naucis osnovu, mozes ili da treniras za nesto vise ili da samo jases samo rekreativno.

Tada smo bili klinci 13- 14 godina trener se stalno drao na nas terao nas da prenosimo kamenje od 50-70 kg na jednu stranu pa na drugu i dosta takvih gluposti. Jedna devojcica od 11 god je zbog toga dobila kilu. A konje je tukao najvecim mogucim metalnim klestima po sred kicme i glave. Cak i najgori konji su od njega imali uzasan strah.
Kada je resio da kastrira pastuve zvao je neke ubi boze veterinare( danas se pitam da li su uopste bili veterinari) , pa su ti isti slucajno polomili kicmu najboljem konju u stali.
Ima tu jos gomila groznih prica.( o mucenju konja) kojih ne zelim da se secam.
Da ne pricam da ako nisi redovno dolazio (svaki dan po sedam sati) mogao si da se oprostis od jahanja.
A sto se tice rekreativnog jahanja to sam htela da odem negde na neku jahacku turu po kosutnjaku ili adi , cisto zabave radi posto mi to uzasno nedostaje a vremena nemam da se redovno opet time bavim.

Kome god da sam rekla gde sam i kod koga trenirala ( naravno od ljudi koji se duze vreme bave konjima) su vec znali koji je on monstrum. Prati ga dobar glas :)
Mada mi kao klinci smo mu se osvecivali za te stvari na jedini nacin koji smo znali. Kada negde ode mi mu provalimo u kancelariju i pojedemo sve slatkise i jos gore stvari , sundjerom kojim smo trljali pre toga nesto govnjivo smo mu isli po tanjirima casama i svom posudju koje je koristio) Nikada nas nije provalio i redovno je jeo iz govnjivog posudja.

Bila sam pre 4 godine da vidim klub (konje) i frapirala sam se. Tu su nekada bile dve stale sa konjima , a sada je samo jedna sa konjima a druga ima krave svinje kokoske, ima i kozu i patke.Inace covek ima 500 kila i mnogo jede tako da sve te zivotinje nisu za gledanje.Preselio se skroz tamo koliko sam videla i zivi u svinjcu. Moja sestra je tada bila samnom tamo (inace bila je trudna) i kada ga je videla rekla je ajmo kuci pobacicu.:)

Bilo je tamo i lepih trenutaka zato sam tamo i isla, trenirala sam ko nenormalna ali nikada nisam htela da idem na takmicenje jer nikada nisam videla smisla u tome. Za mene je jahanje naj lepse uzivanje i nema potrebe za takmicenjem.Poslednji put kada sam jahala bilo je neko takmicenje fijakera u donjem gradu na kalemegdanu i tu se nasla jedna dobra dusa koja mi je dala svog konjica na sat vremena.
Kada sam se odvojila od konja htela sam da cmizdrim. Slazem se totalno da su konji i jahanje kao droga.

Za konje je dobro da budu istrcani, a mi smo svinje koje vole da ih jasu. Mada ako tako gledas bolji smo mi sto volimo da ih jasemo i posle ih do besvesti timarimo mazimo i volimo nego drugi koji ih koriste za vucu.

Back