Ja sam zena Muslimanka

sara81

Obećava
Poruka
58
Ja sam žena muslimanka
Slobodno me pitajte zašto
Kada koračam
Koračam ponosno
Kada govorim
Ja ne lažem

Ja sam žena muslimanka
I ne možete vidjeti cijelo moje tijelo
Ali ono što treba da cijenite
Jeste da je moj izbor slobodan

Nisam skrhana depresijom
Nisam prevarena ili zlostavljana
Ne zavidim drugim ženama
I sigurno nisam zbunjena

Često buljite kada prolazim
Ne razumijete moj hidžab
Ali mir i snagu ja sam našla
Jer sam svakom muškarcu jednaka!

Ja sam žena muslimanka
Molim vas, nemojte me žaliti
Jer Allah me je doveo do istine
I sada sam konačno slobodna!

Trazeci ljubav:
sara81:
Ja sam žena muslimanka
Slobodno me pitajte zašto
Kada koračam
Koračam ponosno
Kada govorim
Ja ne lažem

Ja sam žena muslimanka
I ne možete vidjeti cijelo moje tijelo
Ali ono što treba da cijenite
Jeste da je moj izbor slobodan

Nisam skrhana depresijom
Nisam prevarena ili zlostavljana
Ne zavidim drugim ženama
I sigurno nisam zbunjena

Često buljite kada prolazim
Ne razumijete moj hidžab
Ali mir i snagu ja sam našla
Jer sam svakom muškarcu jednaka!

Ja sam žena muslimanka
Molim vas, nemojte me žaliti
Jer Allah me je doveo do istine
I sada sam konačno slobodna!

Prolupala si sestro,nego deder krsti se dok je vakat,slavu slavi,Božić i Uskrs slavi,boji jaja na Veliki petak,skini feredžu,slobodno izađi u grad,pa ćeš vidjet što je prava vjera!!!!! :D
A donosi i spas tvojoj izgubljenoj duši!!!! :wink:
Izlazim ja u grad ne brini za to :) ,ako nosim maramu to ne znaci da ne smem nigde da izlazim. Nego bolje je tebi dok ti jos nije kasno vrati se Islamu :)

Trazeci ljubav:
[ Izlazim ja u grad ne brini za to :) ,ako nosim maramu to ne znaci da ne smem nigde da izlazim. Nego bolje je tebi dok ti jos nije kasno vrati se Islamu :)

Nego u manastiru Ostrog,kod Sv.Vasilija Ostroškog vrše krštavanje svakoga dana,pa ajmo sestro,da te izvučem iz mraka!!!!Pa nećeš valjda čitav život nositi feredžu i dijeliti muža sa još tri supruge na ovome svijetu,a zatim otić pravo u pakao jer pravu vjeru nisi htela prihvatiti!!!Zato se molim Gospodu našem Isusu Hristu da te urazumi i u pravu vjeru uputi!!!!! :D :D 8) :wink:[/quote] Hvala, ali ja nisam ni u kakvom mraku,nego mi se cini da si ti u mraku (bez uvrede). Sto se tice braka sa najvise 4 zene,Islamom je to tako uredjeno da je skoro nemoguce,jer se muz mora prema svakoj zeni podjedanko ophoditi. Ali kada bi morala da biram, prije bih izabrala da budem zakonita supruga nego ljubavnica,pa makar bila i cetvrta zena svome muzu.

Hvala, ali ja nisam ni u kakvom mraku,nego mi se cini da si ti u mraku (bez uvrede). Sto se tice braka sa najvise 4 zene,Islamom je to tako uredjeno da je skoro nemoguce,jer se muz mora prema svakoj zeni podjedanko ophoditi. Ali kada bi morala da biram, prije bih izabrala da budem zakonita supruga nego ljubavnica,pa makar bila i cetvrta zena svome muzu.

Sestro Sara, Allah neka te nagradi Dzennetom, najljepsim bascama, i savjet jedan od tvog brata Abdurrahmana po Islamu, nemoj se prepirati sa neznalicama, jer je to trosenje energije, a ne treba da se muslimani koji vjeruju u Allaha i u Sudnji dan da spustaju na takav stepen neznalica.

Allah neka te nagradi.

Abdurrahman:
Sestro Sara, Allah neka te nagradi Dzennetom, najljepsim bascama, i savjet jedan od tvog brata Abdurrahmana po Islamu, nemoj se prepirati sa neznalicama, jer je to trosenje energije, a ne treba da se muslimani koji vjeruju u Allaha i u Sudnji dan da spustaju na takav stepen neznalica.

Allah neka te nagradi.
Hvala na savjetu :oops: :)

S obzirom da shvatam zašto je islam uredio da muškarac ima više žena, nisam mu, jedino u tome, protivan, ali me živo interesuje, kakav je noćni život, (sex, bre) u takvom braku? Ako je onako kao što mislim, pa taj islam i nije tako loš!

Može li mi neko objasniti? Bio bih mu zahvalan!

U ime Boga, Milostivog, Samilosnog

U Islamu je propisano muskarcima da mogu imati vise zena, tj, od 1 pa do najvise 4.

Medjutim, to nije nasladjivanje strastima i sexsualnim nagonima kako neki misle, covjek koji ima vise zena, on ima i vise obaveza, jer mora biti pravedan prema svim zenama podjednako, mora im obezbijediti ista prava u svemu, odjevanju, obilasku o hrani itd itd.

Zene ne smiju se drzati u jednojsobi ako ima vise znaci zena, jer to nisu sluge, niti robinje, vec svakoj zeni mora onaj ko zeli da ima vise zena, vise od jedne, da obezbijedi stan, svakoj znaci, ili sobu, osnovne uslove.

Svaki propis koji je u Islamu naredjen, ili propisan ima veliki znacaj, medjutim imati vise od 1 zene je pohvalno u Islamu, a nije naredjeno da se mora imati.

Svaki propis ima svoj smisao u islamu, pa tako i ovaj propis oko zena i evo navest cu jedan primjer.

Npr: Imamo sad u BiH, ili u Srbiji ili u Hrvatskoj 300 000 zena za udaju, znaci djevojaka koje su spremne za udaju, a u isto vrijeme imamo 200 000 muskaraca koji su spremni za zenidbu. I npr, 200 000 zena za 200 000 muskaraca, medjutim sta je sa 100 000 jos zena? One ostaju bez bracnog partnera!

One ce normalno, mnoge, da odu u prostituciju, da odu u javne kuce, itd itd, znate kako to ide . . .a da bi se to sprijecilo, zar nije bolje da neki ljudi koji imaju mogucnosti ozene po dvije zene i da ih hrane, da se brinu o njima, da imaju svoje muzeve, djecu, porodicu, da ih odjeva, znaci da se brine kao covjek, kao muz prema zeni/ama.

Da li je tako bolje ili je bolje imati prostituciju i takve zene koje se bave time, sto je kod nas nazalost tako i prisutno?

Naravno, ne otima jedna zena drugoj zeni muza, vec je prema njima obadvijema, ili sl, isto pravedan isto provodi vremana sa njima itd itd.

Ovo je ukratko objasnjenje malo oko visezenstva u Islamu, a pogledajmo da li je bolje imati vise zena i zivjeti normalno sa njima vjencani ili je bolje pederluk, homosex... i napadaju islam sto naredjuje, odnosno sto pohvalno gleda na visezenstvo a u istom , ne osudjuju homosexsualce koji haraju zapadom i drugim krajevima svijeta, zato imamo i sidu, i razne bolesti, ali tu nije kraj, kako kaze Allahov Poslanik Muhammed savs:
" Nece se pojaviti ni u jednom narodu blud, a da na njih Allah nece poslati bolest koja do tada nije bila poznata".

Hvala Allahu i selam na Njegova Poslanika .

Samo moj!

SAMO MOJ, JEDINO MOJ,
SAMO RADI MENE, SAMO ZA MENE!

CRN I BIJEL, DUG I LIJEP.
UKRASEN IZVEZENIM UKRASIMA.

SAKRIVA I POKRIVA,
ONO STO ZENA ZELI SAKRITI,
ONO STO ZENA ZELI POKRITI.

MNOGIMA JE NEJASAN,
MNOGIMA CUDAN, I NEOPISIV,
MNOGI GA I NE SVACAJU ALI
JA I HILJADU DRUGIH, SESTRE MUSLIMANKE
PRIHVACAMO NAS HIDZAB,
NASE POKRIVALO.

NE MOGU ZAMISLITI,
BIJELOG DANA BEZ NJEGA NA ULICI,
NE MOGU ZAMISLITI POGLEDE NA MOJU KOSU,MOJE TIJELO
NE MOGU JER JEDNOSTAVNO ON JE DIO MOG ZIVOTA.

JA VOLIM SVOJ HIDZAB
I RADUJEM SE SVOM HIDZABU
STO SAM DOBILA OD PRIJATELJICE NAKON SVOJE ODLUKE
DA GA NOSIM...

DA! - VOLIM GA,
I ZELIM GA, I NE TRUDITE SE
DOKAZATI SVIJETU,
DA GA STAVLJAM RADI PRISILE
NE, NE I NE - MOJ HIDZAB JE MOJA ODLUKA!

Sestra Jasmina

Pogledajte me

Gledas me i nazivas me potlacenom,
~~
Samo zbog nacina na koji sam obucena
~~
Ne poznaješ ono što je u meni
~~
sudis mi po odjeci koju nosim s ponosom
~~
a moje tijelo nije vidljivo tvojim ocima,
~~
moras govoriti mom umu, ne mom zenstvenom obliku
~~
ja sam individua, nisam niciji rob
~~
jedino za Allahovim zadovoljstvom ceznem
~~
imam glas koji treba da se cuje,
~~
jer u svom srcu, nosim Njegovu rijec
~~
" O ye women, wrap close your cloak,
~~
So you won't be bothered by ignorant folk",
~~

meni ne govori neko ljudsko bice da se ovako oblacim
~~
to je Zakon Boziji koji slijedim
~~
Potlačena je nesto sto zaista NISAM
~~
jer oslobodjenje ja imam
~~
koje mi je dato prije mnogo godina
~~
uz pravo da napredujem; pravo da rastem,
~~
ja mogu prijeci planine i preplivati mora,
~~
prositi svoju svijest koliko zelim,
~~
Jer Bog nam je dao SLOBODU,
~~
Kada je poslao Islam,
~~
Tebi i meni!

Da je islam pošten prema ženama, i muškarci bi nosili feredže, iz istog razloga kao i žene.

Da je islam pošten prema ženama, ne bi muškarci birali žene, već bi se ljudi birali međusobno.

Da je islam pošten prema ženama, tamo gde ima više muškaraca nego žena (a takvih mesta ima), jedna žena bi se mogla udati za više muževa.

Ali u islamu žena vredi manje od muškarca, a pričama o jednakosti zataškava se očigledna nepravda - kako je za ime sveta moguće da neko poveruje u notornu glupost da dve žene na sudu vrede kao jedan mučkarac? Znači silovana žena to nikada ne može dokazati, ako joj baba ili tetka nisu bile prisutne za vreme tog sramnog čina?

To je katastrofalno. Žena nije rob muškarca, i kroz život muž i žena treba da idu zajedno, a ne da muž vuče ženu - jer nju taj odnos automatski stavlja u podređen položaj, slično kao odnos roditelj - dete.

[a kad si tako umotana i zamotana ,mora da si neki gabor![/quote] Nije moje da pricam o svojoj ljepoti to je na drugima da procene.Ja sam ponosna sto sam "umotana i zamotana" i sto ni jedan muskarac nije vidio moje tijelo. Lice je odraz ljepote a ruke su odraz cistoce,tako da ne vidim sta je jos potrebno da se vidi! Ti hoces da pokazes svoju ljepotu tako sto setas skoro "gola" po ulici i zivis od tudjih pogleda,e onda mi te stvarno zao. Ja ponosno mogu reci da nisam bila nicija dok ti za sebe to sigurno ne mozes. A razmisli malo djevojko zar nije zabranjeno voce sladje!?

sara81:
Ja sam ponosna sto sam "umotana i zamotana" i sto ni jedan muskarac nije vidio moje tijelo.

Vidiš, to je problem patrijarhata koji ti je nametnula sopstvena religija. Ti misliš da je nešto strašno vredno to što niko nije video tvoje telo, a u stvari to je potpuno besmisleno. Strašno bih se neprijatno osećao da imam kolegu koji svaki dan dolazi na posao sa kesom na glavi, i nikada da ne vidim njegovo lice, jer lice je izraz čovekovih osećanja, i sa takvim čovekom u društvu nikada se ne bih mogao osećati prirodno.

Prave muslimanke, kao što znamo, pokrivaju i lice. Ti si očigledno modernija, kada dozvoljavaš da ti neko vidi lice. To je korak u dobrom smeru.

Kako mi je samo žao onih žena u islamskim zemljama koje se leti kupaju na plažama komplet obučene od glave do pete.... to je čisto ugnjetavanje lične slobode čoveka.

Sizif:
sara81:
Ja sam ponosna sto sam "umotana i zamotana" i sto ni jedan muskarac nije vidio moje tijelo.

Vidiš, to je problem patrijarhata koji ti je nametnula sopstvena religija. Ti misliš da je nešto strašno vredno to što niko nije video tvoje telo, a u stvari to je potpuno besmisleno. Strašno bih se neprijatno osećao da imam kolegu koji svaki dan dolazi na posao sa kesom na glavi, i nikada da ne vidim njegovo lice, jer lice je izraz čovekovih osećanja, i sa takvim čovekom u društvu nikada se ne bih mogao osećati prirodno.

Prave muslimanke, kao što znamo, pokrivaju i lice. Ti si očigledno modernija, kada dozvoljavaš da ti neko vidi lice. To je korak u dobrom smeru.

Kako mi je samo žao onih žena u islamskim zemljama koje se leti kupaju na plažama komplet obučene od glave do pete.... to je čisto ugnjetavanje lične slobode čoveka.
Ja nisam modernija nego je to moj izbor hocu li dozvoliti da mi se vidi lice ili ne

Zašto muškarci nisu pokriveni ?
Zar se tu ne vrti sve oko muškaraca i njihovih želja i njihovog blaga (žene).
Da li je Evu Bog zamotao celu ?
Zašto ne pokrijemo svako Božije stvorenje ?
Nije li bogohuljenje pokriti ono što je Bog stvorio ?
Žene muslimanke nemaju svoju ličnost one su sve iste (samo žene ovog ili onog).
Od vas ne traži Bog da se krijete već muškarci koji su radi sebe to i izmislili !

Pa vi se raspravljate sa nama oko zene u Islamu, a da vas pitam, kod vas u krscanstvu je da se popovi-oni kojisu pobozni ne trebaju zeniti, znaci kad bi svi ljudi bili "pobozni" da nebi se smjeli zeniti, medjutim tad nebi ni opstao svijet i ljudski rod, zato se desava ono sto se desava, da popovi i kardinali siluju djevojcice i djevojke itd itd . . .

Jos nesto, Ko to kaze da u islamu musakrac bira zenu a ona ne njega ? he

Abdurrahman:
Pa vi se raspravljate sa nama oko zene u Islamu, a da vas pitam, kod vas u krscanstvu je da se popovi-oni kojisu pobozni ne trebaju zeniti, znaci kad bi svi ljudi bili "pobozni" da nebi se smjeli zeniti, medjutim tad nebi ni opstao svijet i ljudski rod, zato se desava ono sto se desava, da popovi i kardinali siluju djevojcice i djevojke itd itd . . .

Ako jedan greši onda je drugome to opravdanje za svoje greške ? jel to ispravno ?
Popovi koje spominješ su sveštena lica a ne svi pobožni i samo u nekim denominacijama .
Što je po meni isto neispravno .
Silovanje bilo koga je neispravno
Nisam rekao da muškarac bira a žena ne .
Naveo sam primere nad kojima je znak pitanja
da li možeš da odgovoriš realno.
Pošto si ti taj koji nama svima bacaš istinu u oči.
Pa te lepo pitam je li to deo istine kao i ona pitanja na koja još nisi odgovorio ?

Moja sva pitanja za vas a i odgovori ujedno su na temi "Indzil ( tzv.Biblija ) je iskrivljena Knjiga kao i Tevrat", tu cete naci sve sto zelite i sve odgovore moje, i sad vas pitam, zasto zabacujete tu te,mu, zasto se na njoj ne javljate da komentarisete i da objasnite ono sto sam naveo uz pomoc Allaha Subhanehu we te'ala, koji nema sina niti sudruga u vlasti, hvaljen neka je On, i daleko je on iznad onih koji Njemu smatrate laznim.

Sizif:
Da je islam pošten prema ženama, i muškarci bi nosili feredže, iz istog razloga kao i žene.

Da je islam pošten prema ženama, ne bi muškarci birali žene, već bi se ljudi birali međusobno.

Da je islam pošten prema ženama, tamo gde ima više muškaraca nego žena (a takvih mesta ima), jedna žena bi se mogla udati za više muževa.

Ali u islamu žena vredi manje od muškarca, a pričama o jednakosti zataškava se očigledna nepravda - kako je za ime sveta moguće da neko poveruje u notornu glupost da dve žene na sudu vrede kao jedan mučkarac? Znači silovana žena to nikada ne može dokazati, ako joj baba ili tetka nisu bile prisutne za vreme tog sramnog čina?

To je katastrofalno. Žena nije rob muškarca, i kroz život muž i žena treba da idu zajedno, a ne da muž vuče ženu - jer nju taj odnos automatski stavlja u podređen položaj, slično kao odnos roditelj - dete.

Potpuno se slazem sa tobom!!!

Abdurrahman:

Raspitaj se malo, da li se pravoslavni popovi zene ili ne?

Ovaj neki gore rece neki primjer da mu jaran dolazi na posao svaki dan sa kesom na glavi i kako bi to njemu izgledalo ruzno...

Da se malo i nasmijem :) , pa zena bolan smije otkriti svoje lice i kosu i ruke pred drugom zenom i sa njom pricati... a zasto bi covjek krioo svoje lice od covjeka-muskarca?

Ocigledno je da komentarisete a ni blage veze nemate o Islamu i propisima Islamskim koji su od Allaha swt .

Abdurrahman:
...a zasto bi covjek krioo svoje lice od covjeka-muskarca?
Hajde da prevedem da ti bude razumljivo, ako već očigledno ne vidiš običan lapsus: zašto bi čovek krio svoje lice od žene?

Zašto islamski muškarci ne nose feredže da sakriju svoje lice od žena kad su već ravnopravni?

Abdurrahman, imaš reč.

To je daleko od tebe komsija, ovo kazem iz jednog razloga, sto sam primjetio da ti na drugim temama pises da uopce ne vjerujes u Boga, niti priznajes ono u sta vjeruju muslimani, krscani i Jevreji, a ovo ti se ne moze objasnjavati kad ti ne znas ono sto bi trebao znati prvo.

A najskraja, to je Boziji sud, kome sta propisuje, On nas je stvorio i On najbolje i zna sta nasim dusama godi, a pokazalo se je i na praksi itekako, kome treba nikab a kome ne, medjutim sto je najvaznije je da muslimanka se ne stidi svoga nikaba kad ga stavi !

Back