Ja rekoh:Bogovi ste

1 Samuilova 8.

A kad Samuilo ostarje, postavi sinove svoje za sudije Izrailju.

A ime sinu njegovu prvencu bješe Joilo, a drugomu Avija, i suđahu u Virsaveji.
Ali sinovi njegovi ne hođahu putovima njegovijem, nego udariše za dobitkom, i primahu poklone i izvrtahu pravdu.

- - - - - - - - - -

1 Samuilova 7.

I povratiše se Izrailju gradovi, koje bjehu uzeli Filisteji Izrailju, od Akarona do Gata, i međe njihove izbavi Izrailj iz ruku Filistejskih; i bi mir među Izrailjem i Amorejima.
A Samuilo suđaše Izrailju svega vijeka svojega.
I idući svake godine obilažaše Vetilj i Galgal i Mispu, i suđaše Izrailju u svijem tijem mjestima.
Potom se vraćaše u Ramu, jer ondje bijaše kuća njegova, i suđaše ondje Izrailju, i ondje načini oltar Gospodu.

Znam ko je Isus Hrist i protiv njega nemam nishta , da je vishe ljudi poputa njega bilo bi bolje.( Pod tim ne mislim krshten , katolik , pravoslavac , nego chovek pun poshtovanja prema drugima , dushevnog mira , tolerancije , znanja , skromnosti i svih drugih vrlina , koji ne pravi razliku izmedju ljudi )

A protiv crkve svako ima pravo da bude besan , correct me if I'm wrong Isus nikada nije trazhio formiranje crkve , nije se kitio zlatom , nije gradio crkve , niti pa njih kitio zlatom , nije ishao u svete ili bilo kakve ratove , on ni svoje krvnike nije mrzio niti udarao , a kamoli stavljao na lomache ili josh gore.
Isus ne govori o prokletsvu , nego o spashenju i nije trazhio niko da ga brani.
Ja choveka ne mrzim ako je Hrishcanin ili ne , mrzeo bih choveka koji je glup , netolerantan , nasilnik , a ne samo zato shto je Hrishcanin ili neke druge veroispovesti.
"Jedan je meni koliko i deset hiljada samo ako je najbolji ! Karakter choveka je njegova sudbina." - Heraklit
A ja religiju nemam , ne mrzim Hrista ni Hrishcane , osim izuzetaka koji sebe zovu hrishcanima a u stvari su puni netolerancije , mrzhnje i gluposti.
Samo da ti kazhem , ne verujem u Isusa kao lika koji je bio sin bozhji i koji je lechio ljudi , duzao ih iz mrtvih , hodao po vodi , itd. , nego verujem da je postojao chovek po imenu Isus koji je bio veliki chovek i uchitelj .
Problem je shto je njegova ideja mnogo loshe pretvorena u praksu.
(Isto tako je i sa svim utopistichkim idejama)
Sve je to ok...
Ja ni te blente ne mrzim...
Kako da mrziš tigra ili vuka koji može da te napadne?
Poneseš pušku pa ako skoči-zna se! Na žalost!:manikir:

Taman posla Jeroh, bez tebe nema Religije, mozda se samo malo primiris, pa opet iz pocetka, :)

Istražni, ne kazah da ću samog sebe banovati trajno. Kazah ovako...

Nisam video obaveštenje o tvom banovanju. No neovisno od razloga tvog banovanja solidarišući se sa tobom, pa ću do daljeg, na neko vreme ...banovati samog sebe.

I tako se pojavih zbog nekih ...zanimljivih dešavanja...

Tu Bog kaze sudijama u Izrailu bohovi ste u smislu da mogu da odlucuju o sudbini i zivotima ljudi kao bog..

Jer su sudije.

Pa u tom smislu im kaze bogovi ne u bukvalnom smislu.

I poziva ih da pravo sude.

Kao mi sto kazemo za lekare bogovi u belom, iako to nisu.

Interesantno je tvoje zapazanje,a onda se prevodi kao Elohim,a Elohim su stvorili zemlju:
Postanje 1, 1 In the beginning Elohim created the shamayim and the earth.

Interesantno je tvoje zapazanje,a onda se prevodi kao Elohim,a Elohim su stvorili zemlju:
Postanje 1, 1 In the beginning Elohim created the shamayim and the earth.

Elohim se koristi u razlicitim kontextima s razlicitim znacenjima.
Ima i situacija kad YHVH se koristi za ljudski autoritet a i za nebeski autoritet.
Tako da vjernici su u provaliji a da i ne znaju.
Krivi prevodi i nogom u ognju.Tako je kad se vjeruje slepo.

Ima i situacija kad YHVH se koristi za ljudski autoritet a i za nebeski autoritet.

Ma naravno...vernici ne znaju da se ono YHVH iz Biblije koristi ne samo za Boga već i za ljude kao obične smrtnike ali su bili...od autoriteta...:hahaha1:

Postavi stih iz Biblije u kojem se sa YHVH oslovljavaju i neki ljudi od autoriteta...

Baš bih voleo naučiti koji je to čovek od autoriteta u Bibliji kazao...Ja sam YHVH...

A Bog je kazao tako...

Izlazak 6:2-3...''Još govori Bog Mojsiju i reče mu: Ja sam Gospod. I javio sam se Avramu, Isaku i Jakovu imenom Bog Svemogući, a imenom svojim, Gospod, ne bih im poznat.''

Poslednja izmena:

Jok greska je : YHVH se ne koristi za ljudski autoritet, zna se tacno znacenje ovih slova, :)

- - - - - - - - - -

Elohim mnozina koji su stvarali su Otac, Isus, i Dih sveti.

Nema drugog Boga osim njih.
Isaija 43.

Nikad bilo nije niti ce biti.
Uostalom, tvoja nazovi prorocica je vreovala u dvojstvo,a to pise u spisima do 1931,a generalna sakrila od vas, da se ne bi bunili i zapitkivali, :)

Nije Isus nego Sin.

Najbolje da imena svima u trojstvu date. I prezimena, jmbg i sve što uz to ide.

A Isus nije Sin?:lol:
I nauči bar nešto da ne postoji trojstvo nego Sveta Trojica jer Bog nije neka bezlična slepa sila nego ličnost tj zajednica ličnosti mada je to vama budistima špansko selo,vi mrzite što ste ličnost i težite obezličenju i ništavilu.:lol: Kao neki nihilistički kult.:lol:

A Isus nije Sin?:lol:
I nauči bar nešto da ne postoji trojstvo nego Sveta Trojica jer Bog nije neka bezlična slepa sila nego ličnost tj zajednica ličnosti mada je to vama budistima špansko selo,vi mrzite što ste ličnost i težite obezličenju i ništavilu.:lol: Kao neki nihilistički kult.:lol:
Nisam rekla da Isus nije Sin, nego da Sin nije Isus.

Ništa tebi sinak nije jasno. :kafa:

Naravno da mu nije jasno, njegova vera i njegovo shvatanje duhovnosti dolazi iz njegove ličnosti, pa je po tom pitanju sasvim razumljivo da ne može shvatiti ništa što dolazi iz suštine.
Nije to mogao shvatiti kao Neo, a vidim da ne može ni kao Konan. Previše je to za njega.
Jbg, onaj spolja nikako ne može razumeti onog iznutra.

Šta ću kad nisam fan nihilizma i smrti,to prepuštam vama.:lol:

Kad budeš razumeo šta je Isus govorio, razumećeš i šta je Buda govorio. Zato pusti
Budu i skoncentriši se na Isusa.

Ne možeš jedan dan da mi kažeš da sam naduveni hedonista, a drugi da sam fan nihilizma.
Dogovori se. Mislim meni je baš svejedno, al čisto zbog sebe to reši... :lol:

Naravno da mu nije jasno, njegova vera i njegovo shvatanje duhovnosti dolazi iz njegove ličnosti, pa je po tom pitanju sasvim razumljivo da ne može shvatiti ništa što dolazi iz suštine.
Nije to mogao shvatiti kao Neo, a vidim da ne može ni kao Konan. Previše je to za njega.
Jbg, onaj spolja nikako ne može razumeti onog iznutra.

Sladak je Konan. Borbeni duh. Seća me malo na Kojicu iz ranih dana.

A u prethodnoj forumaškoj inkarnaciji dao mi je dobar savet. Kaže, napiši šta sve voliš
i eto to si ti. I tačno, to je ono što mislim da sam ja. I čitav moj život funkcioniše u skladu
sa onim što volim/ne volim.
Pa se zapitam nekada, kako bi bilo da zavolim sve? :think:

Kad budeš razumeo šta je Isus govorio, razumećeš i šta je Buda govorio. Zato pusti
Budu i skoncentriši se na Isusa.

Ne možeš jedan dan da mi kažeš da sam naduveni hedonista, a drugi da sam fan nihilizma.
Dogovori se. Mislim meni je baš svejedno, al čisto zbog sebe to reši... :lol:

Gde sam rekao da si naduveni hedonista?Nešto si pobrkala svesna.Možda si mislila egoista i megaloman koji misli da se svi odgovori nalaze u tebi.:lol: Nije to hedonizam.;)
Isus sigurno nije govorio o nekakvom umrtljavanju i anihilaciji sebe i želje za životom mada ljudi spram svojih ličnih uverenja često projektuju na njega svoje psihološke percepcije i raznorazne doktrine tražeći afiramaciju za svoje zablude.

Sladak je Konan. Borbeni duh. Seća me malo na Kojicu iz ranih dana.

A u prethodnoj forumaškoj inkarnaciji dao mi je dobar savet. Kaže, napiši šta sve voliš
i eto to si ti. I tačno, to je ono što mislim da sam ja. I čitav moj život funkcioniše u skladu
sa onim što volim/ne volim.
Pa se zapitam nekada, kako bi bilo da zavolim sve? :think:

:think:

Koliko li Ti to prizeljkujes ..hmmm...zivota ...?

:whistling:

M`sim , radi ispunjenja zeljaaa ... a ...

Nisam rekla da Isus nije Sin, nego da Sin nije Isus.

Ništa tebi sinak nije jasno. :kafa:

Ma jok ti si Isus.:lol:

Mozemo reci da je Sin Isus a mozemo reci da smo svi mi Sin, stvar izbora :) Na prvi pogled velika razlika mada zajednicko u obe teorije je da ih ne mozemo dokazati i da obe imaju dobre i lose strane.
Vi ste vec nabrojali dosta toga. U prvom shvatanju smo inferiorni a u drugom superiorni dok je cesto ravnoteza najbolje resenje za dve krajnosti.

Ja bih samo da priupitam upucene vezano za shvatanje da smo svi mi Sin to jest Bog; Zasto onda u tom slucaju imamo ogranicenja koje ne mozemo prevazici? Dokazano je da neki ljudi nemaju kapaciteta za neke stvari.

Gde sam rekao da si naduveni hedonista?Nešto si pobrkala svesna.Možda si mislila egoista i megaloman koji misli da se svi odgovori nalaze u tebi.:lol: Nije to hedonizam.;)
Isus sigurno nije govorio o nekakvom umrtljavanju i anihilaciji sebe i želje za životom mada ljudi spram svojih ličnih uverenja često projektuju na njega svoje psihološke percepcije i raznorazne doktrine tražeći afiramaciju za svoje zablude.

Dobro, izvinjavam se.

Da, slažem se da Isus nije govorio o umrtvljavanju sebe. Al opet, nešto treba da umre
da bi se za večni život rodio. A šta je to?

Back