Vidusa
Aktivan član
- Poruka
- 1.456
I umjesto bijele nasminkane kobile iz Mapet show-a, ti ces jahati na obicnoj bijeloj slavonskoj kozi!
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da je Hristos trazio progone, mucenje i ubijanja nehriscana, onda bi i ti imao pravo da budes protiv Hrista i Hristove Crkve. Ovako nemas nikakvog opravdanja, osim svoje religije koja mrzi i Hrista i hriscane. I zato te razumijem,mada pokusavas da to prikrijes.
Pa zar covjek je bog?! Tko su ondak izvanzemaljci?! Ciji sam ja ondak tajnik?!
Hristos je spasio....Ako je ISUS rekao da smo BOGOVI ,koji klinac onda se ljudi koji u sebi traže BOGA proglašavaju sotonistima?
Ajmo kršćani,odgovor????
Tko je onda bio taj koji je zabranio ljudima da jedu s spoznaje dobra i zla?
Tko je taj kojemu nije u interesu bilo da ljudi znaju što je dobro a što zlo?
Tko je spasio čovječanstvo dajući mu šansu da prestane biti kao životinja i da spozna dobro i zlo?
Tu Bog kaze sudijama u Izrailu bohovi ste u smislu da mogu da odlucuju o sudbini i zivotima ljudi kao bog..
Jer su sudije.
Pa u tom smislu im kaze bogovi ne u bukvalnom smislu.
I poziva ih da pravo sude.
Kao mi sto kazemo za lekare bogovi u belom, iako to nisu.
To je ono prvo jednodimenzionalno tumačenje starog zaveta rezervisano za prostiji narod. Ako hoćeš dublje značenje najbolje je biti Jevrejin, mada u poslednje vreme u tajne imaju pristup i nejevreji.
Tako je.Ne treba sve bukvalisati i izvlaciti iz konteksta.U ovom tekstu nema dublje.
Iz konteksta se vidi da je rec o sudijama koji ljudima dosudjuju ovako ili onsko.
Kao bogovi.
I to je kraj.
Ako idemo dublje, onda ce mo videti da stvorenja ne mogu da budu bukvalni bogovi.
Mojsije je Farapnu na primer bio kao bog.
Ali ne bukvalno bog.
Tu Bog kaze sudijama u Izrailu bohovi ste u smislu da mogu da odlucuju o sudbini i zivotima ljudi kao bog..
Jer su sudije.
Pa u tom smislu im kaze bogovi ne u bukvalnom smislu.
I poziva ih da pravo sude.
Kao mi sto kazemo za lekare bogovi u belom, iako to nisu.
Gde piše da su sudije?
Pa citaj glavu vidis da su sudije...
Nisu mesari
Ako zakljucis da su mesari svaka cast.
- - - - - - - - - -
Psalam 82,2 "Dokle ćete suditi nepravedno i zauzimati se za bezbožnike!
Psalam 82,3 Sudite pravo ubogima, sirotama; siromahe, potlačene opravdajte!
Psalam 82,4 Izbavljajte ubogoga, slaboga; oslobodite ih iz ruke bezbožničke!"
Psalam 82,5 Ali oni ne gledaju na to, ne uviđaju to, tumaraju dalje po tami: drmaju se svi temelji zemlje.
- - - - - - - - - -
U 6. stihu prevedena kao "bogovi" na hebrejskom je elohim i ona se obično odnosi na jedinog istinitog Boga, ali ima i druga značenja. Psalam 82:1 kaže: “Bog stade na saboru Božijem, usred bogova izreče sud.” Iz konteksta sledeća tri stiha jasno nam je da se ovde radi o starešinama, sudijama i ostalima koji vladaju u Izrailju. Nazivanje jednog starešine bogom ukazuje na tri stvari: 1) on ima autoritet nad ostalim ljudima, 2) moć koja se ispoljava kroz njegov autoritet treba da se poštuje i 3) on svoju moć i autoritet dobija od Boga koji je u 8. stihu prikazan kao sudija nad celim svetom.