Izuvanje po kucama

E da mi je znati do kad ce ova tema :lol:
Sta je toliko strasno ako bosa noga stane u nesto prljavo? Da li ljudi lizu stopala kao macke sape? Cak ni macke ne lizu zadnje, vec samo prednje :)
Jel' se noge raspadaju u vodi pa ne smeju da se peru?
U mojoj kuci se ne izuva. Leti svi hodamo bosi jer je toplo. Hodamo bosi i po dvoristu! Zimi nosimo papuce. Ako idemo ili nam dolaze gosti nosimo cipele.
Ako neko hoce da se izuje bas me briga. Pod mi je uvek cist i cistiji od mnogih koje sam vidjala gde je izuvanje obavezno. Ako sam se spremila i obula cipele/patike - necu se izuti ni kod sebe ni kod drugog osim ako mi je to naredjeno od strane domacina - a i tad pitam "jel' moram?"

:ok:
neki ljudi preteruju sa kriterijumom za cisto
kod mene u kucije nekada bilo cisto, pa skoro do nivoa sterilno
sada je samo cisto
a to se promenilo kad mi je dete u drugoj godini dobilo alergiju na komsijinog psa i kad su joj se po telu pojavile krastice kao da je neko gasio pikavce na njenoj kozi
po savetu lekara alergologa nabavilismo psa i stvar se resila
sada imamo dva psa, dve macke i zdrvo dete
nekad je cistoca pogubna po zdravlje

С обзиром колико волим скитњу, то и није тако лоша идеја. Могла бих и киоск да отворим на улазу у стан. :mrgreen:
Ништa, дa видимо сa Вељом и Мрком, једaн дa aслфaлтирa подове, a други дa легaлизује киоск.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena od moderatora:
Мени је у тој мери шабански ходати бос по стану да не могу да ти опишем.

То што ви мислите да се са ваших подова може јести - то је ваша илузија, ја са тим немам ништа.

Otkud ti ideja da smatram da se sa mojih podova moze jesti, samo kazem da se trudim da budu cisti i da smatram da hodanje u obuci ne doprinosi cistoci nego bas obrnuto, ali svako ima pravo da u svojoj kuci uvodi svoja pravila... samo razmisljam kako li mirisu noge koje provode u obuci 18-tak sati i kako to ide.... istusiras se a cipele nosis u kupatilo jer koliko sam shvatila i papuce nisu bas pozeljne, koje cipele idu uz pidzamu ... samo pitam... obrazuj mene seljancicu

Ти мрзиш животиње!!!
ne mrzim,od kud ti to.

Мени је у тој мери шабански ходати бос по стану да не могу да ти опишем.

То што ви мислите да се са ваших подова може јести - то је ваша илузија, ја са тим немам ништа.
hodati po kuci u papucama kje su za kucu i u cipelama u kojima se ide vani su dvije razlicite stvari,

Otkud ti ideja da smatram da se sa mojih podova moze jesti, samo kazem da se trudim da budu cisti i da smatram da hodanje u obuci ne doprinosi cistoci nego bas obrnuto, ali svako ima pravo da u svojoj kuci uvodi svoja pravila... samo razmisljam kako li mirisu noge koje provode u obuci 18-tak sati i kako to ide.... istusiras se a cipele nosis u kupatilo jer koliko sam shvatila i papuce nisu bas pozeljne, koje cipele idu uz pidzamu ... samo pitam... obrazuj mene seljancicu

Слабо пратиш тему. Више пута сам навела да у кући носим папуче.

- - - - - - - - - -

hodati po kuci u papucama kje su za kucu i u cipelama u kojima se ide vani su dvije razlicite stvari,

Ја говорим о босим ногама или у ногама у чарапама, свеједно.

Da li ljudi lizu stopala kao macke sape? Cak ni macke ne lizu zadnje, vec samo prednje :)

Ja stvarno moram jednu ispravku :rumenko: ne da ližu zadnje šape, i to do detalja, od zgloba do kandže, dokle god im noge dodiruju zemlju :D već posle pređu i na guzu detaljno naročito ako su pre toga morale da obave jednu od nuždi...
Inače, samo vi nastavite o izuvanju :kokice:

Sad razumem zasto neke osobe ne vezu pertle. Jednostavno, da bi se lakse izule/obule :aha2:

523063_4698030127164_792290714_n.jpg

Код мене у кући се не изува. Када крену да се изувају ја обично кажем да је ''то турски обичај, а ово је српска кућа''...:)

Али, шта ћу, ако је правило у некој кући изување - поштујем без икаквог стављања до знања да ми није мило.

Ja sam iz Bosne a trenutno zivim u Srbiji, i primjetila sam da se vi dosta rjedje izuvate, skoro da se ne izuvate uopste. Kod nas se to podrazumijeva, samo kad domacin naglasi da ne treba, onda se ne izuvamo. Hvala na informaciji, nisam znala da je to turski obicaj a bas sam se pitala zasto se mi svi izuvamo. Dosta jaci uticaj su Turci imali na nas.

Poslednja izmena:
Razmisljam vec nekoliko dana o ovoj temi (ocigledno nemam pametnijeg posla :lol:).
Dakle izuvanje po kucama… Da li se kod vas gosti izuvaju, da li to zahtevate ili ne, da li se izuvate kada odete kod nekoga itd.

Ja nikoga ne teram da se izuva, cak i napomenem da ne moraju da se izuvaju, glupo mi je da nekome skidam cipele. Neki moji gosti to urade sami ali to su uglavnom ovi ”domaci”. Kada odem kod nekoga uvek pitam da li se kod njih izuva, bezveze mi je da udjem obuvena bez pitanja. Naravno da ne idem po blatu ali kada bacim pogled na ulicu u more pljuvacke i pticijih govanceta po kojima svakodnevno gazimo smuci mi se pomisao da to unosim u kucu. Bljak…:| Danas mi se zgadio jedan koji je hraknuo na ulicu, neko ce da stane u to i da raznosi okolo. :rolleyes:

Cula sam razne price tipa samo na selu se izuvaju jer idu po njivama i blatu. Mi u gradu se ne izuvamo, to je ”seljacki” itd. To mi je malo smesno jer je i u gradu strasno prljavo, ali dobro, to je sada nebitno… Zanima me i kako se ljudi sa detetom koje puza po kuci odnose prema izuvanju/neizuvanju gostiju?

Dakle sta vi mislite o temi? :)
Ukoliko su mi carape cele, ili bar uredno okrpljene, izuvam se, inace ne.

Back