Mille Dragic
Ističe se
- Poruka
- 2.163
Пол Волфовиц

Ричард Холдбрук :-x
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

ja imam resenje za to,kad sam u kratkoj poseti i peskir mi ne "zvuci" bas najbolje onda mokre ruke iskoristim da sredim kosu,malo je izguzvam i tako jednim udarcem dve muve![]()

ebote,je l to svi koji se izuvaju imaju pocijepane čarape ? :shock: na ovoj temi ih ima bar tuce...
a naročito je bitan podatak da je dotična iz nekog sela kod jagodine...![]()

![]()
![]()
Sta ces! Uvek su zene sa sela negativci!![]()
Podatak nije ne bitan,jer smo vec rezimirali da ljudi iz ruralnih sredina imaju tu praksu.Nikoga ne nipodastavam tom cinjenicom(cak vrlo razlikujem seljake od seljacina!)ali za bolje razumevanje njenog insistiranja na izuvanju i poznavanja kucnog reda i vaspitanja smatrala sam da treba pomenuti.
Izvinjavam se ako je neko ovde uvredjen tom cinjenicom.Ali sela kod Jagodine postoje i obicaji u njima,i mi tu nista ne mozemo pomoci
Takodje zelim da napomenem da covek moze pobeci iz sela ali selo iz njega jako tesko!:wink:

Vrlo pazljivo sam procitala.
Da,izuvaju se u Japanu,Turskoj,Pristini,Novom Pazaru, u Bosni...neki jer je to stvar kulture a neki iz verskih razloga.Kako se muslimanima zivot odvija mahom na podu(sede,jedu..)onda je i razumljivo...Izuvanje nije bilo niti ce biti obicaj zapadnjackih zemalja i tzv.civilizovanog sveta.
Zna se gde se izuva:dzamija,hramovi budista ili hinduisticki..
Ako zivis na asfaltu,a bas imas potrebu da sacuvas tepih,ili svoje ruke postedis brisanja onda okaci tepih na zid ili ga urolaj pa iza kreveta..a gostima mozes traziti i pantalone da skinu da ne prljaju fotelju jer ko zna gde su sedeli prethodno...
Ovo se Limunado ne donosi na tebe vec sam TI upotrebila u prenesenom znacenju.

Razmisljam vec nekoliko dana o ovoj temi (ocigledno nemam pametnijeg posla).
Dakle izuvanje po kucama… Da li se kod vas gosti izuvaju, da li to zahtevate ili ne, da li se izuvate kada odete kod nekoga itd.
Ja nikoga ne teram da se izuva, cak i napomenem da ne moraju da se izuvaju, glupo mi je da nekome skidam cipele. Neki moji gosti to urade sami ali to su uglavnom ovi ”domaci”. Kada odem kod nekoga uvek pitam da li se kod njih izuva, bezveze mi je da udjem obuvena bez pitanja. Naravno da ne idem po blatu ali kada bacim pogled na ulicu u more pljuvacke i pticijih govanceta po kojima svakodnevno gazimo smuci mi se pomisao da to unosim u kucu. Bljak…:| Danas mi se zgadio jedan koji je hraknuo na ulicu, neko ce da stane u to i da raznosi okolo. :rolleyes:
Cula sam razne price tipa samo na selu se izuvaju jer idu po njivama i blatu. Mi u gradu se ne izuvamo, to je ”seljacki” itd. To mi je malo smesno jer je i u gradu strasno prljavo, ali dobro, to je sada nebitno… Zanima me i kako se ljudi sa detetom koje puza po kuci odnose prema izuvanju/neizuvanju gostiju?
Dakle sta vi mislite o temi?![]()
ja imam resenje za to,kad sam u kratkoj poseti i peskir mi ne "zvuci" bas najbolje onda mokre ruke iskoristim da sredim kosu,malo je izguzvam i tako jednim udarcem dve muve![]()

Ajd da rezimiramo. Ko trazi da se gosti izuju i ko se sam izuva kad dodje u goste taj je seljak ili seljacina, zavisi od stepena insistiranja na izuvanju.
Ko se ne izuva, taj je kul.

Razmisljam vec nekoliko dana o ovoj temi (ocigledno nemam pametnijeg posla).
Dakle izuvanje po kucama… Da li se kod vas gosti izuvaju, da li to zahtevate ili ne, da li se izuvate kada odete kod nekoga itd.
Ja nikoga ne teram da se izuva, cak i napomenem da ne moraju da se izuvaju, glupo mi je da nekome skidam cipele. Neki moji gosti to urade sami ali to su uglavnom ovi ”domaci”. Kada odem kod nekoga uvek pitam da li se kod njih izuva, bezveze mi je da udjem obuvena bez pitanja. Naravno da ne idem po blatu ali kada bacim pogled na ulicu u more pljuvacke i pticijih govanceta po kojima svakodnevno gazimo smuci mi se pomisao da to unosim u kucu. Bljak…:| Danas mi se zgadio jedan koji je hraknuo na ulicu, neko ce da stane u to i da raznosi okolo. :rolleyes:
Cula sam razne price tipa samo na selu se izuvaju jer idu po njivama i blatu. Mi u gradu se ne izuvamo, to je ”seljacki” itd. To mi je malo smesno jer je i u gradu strasno prljavo, ali dobro, to je sada nebitno… Zanima me i kako se ljudi sa detetom koje puza po kuci odnose prema izuvanju/neizuvanju gostiju?
Шта си ти имало(ла) из логике у средњој школи?
Све што је зелене боје - то је спанаћ.
Све што није зелене боје - то је ротквица.
![]()
... a ovaj do njega u cizmama... i to kakvim![]()
Ричард Холдбрук :-x

... a ovaj do njega u cizmama... i to kakvim![]()

Шта си ти имало(ла) из логике у средњој школи?
Све што је зелене боје - то је спанаћ.
Све што није зелене боје - то је ротквица.
![]()

..pa posle...ribanjac:x...sta da se radi..u ponekim situacijama ne izbezno jeRazmisljam vec nekoliko dana o ovoj temi (ocigledno nemam pametnijeg posla).