Izreke i mudrosti

• Začetnik teme Začetnik teme MS
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"I dalje verujem da Sunce izlazi svakog dana i da svako novo Sunce najavljuje novi dan; dan koji je juče bio budućnost. I dalje verujem da će današnji dan, u trenutku zatvaranja jedne stranice vremena, obećati sutra - ranije nepredvidivo, kasnije neponovljivo."

Karlos Fuentes

VIII
Moja me dusa poucavala te me naucila da vrijeme ne mjerim rijecima: Ovo bjese jucer, ono ce biti sutra. Prije nego sto me dusa tome naucila, proslost zamisljah kao nepovratno vrijeme, a buducnost kao doba do kojeg necu stici. Sada znam da je u trenu sadasnjosti svo vrijeme, sa svime sto nosi i sto ce donijeti.-Khalil Gibran - Moja me dusa poucavala

Razloge nečijeg odlaska iz naših života ne treba tražiti, jer koliko god pokušavali nećemo naći onaj pravi...
Ja ovaj njegov ne želim da tražim ni među tasovima mog horoskopskog znaka, ni među ljudima i događajima oko nas, ni među razlikama u naravi, mišljenjima ni mentalitetu....
Oni su jednostavno postojali i bili, činilo mi se samo na prvi pogled, jači od onog što nas je spajalo...Nažalost, nismo uspjeli da ih prebrodimo.
Na kraju, mislim da je poslije svega nešto ostalo... I to toliko lijepo i snažno, da ću se ja, a nadam se i on, tog vremena i te ljubavi, sjećati kao nečega što se čovjeku ne događa baš svakog dana...

Ivo Andrić

Erich-Fromm-izreka3.jpg

Нешто чега се сећам из романа "Сенка ветра", додуше парафразирано.

Није тешко зарадити новац, тешко је зарадити новац радећи нешто за шта вреди живети.
Поклон се даје због радости оног ко поклања, а не због заслуга оног ко прима.
Понекад није битно оно што човек даје, већ оно чега се одриче.
Писац проведе живот у беди и добром друштву.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back