Израел је напао иранске нуклеарне објекте, убијени војни команданти у великом нападу

Ко има веће шансе у сукобу?

• Израел

glasova: 64 66,0%
  • Иран

glasova: 33 34,0%

• Ukupno glasova
    97
NEMA MUDA DA NAPADNE

Svidja mi se što je svestan da SAD ne može da pobedi Iran

Zato bolje ispasti sisica nego izgubiti rat kao u Avganistanu
Što ako već noćas napadne? Tako je i za Izrael tvrdio da će pregovarati kad oni istu noć napali pospane Irance.

Све више се заговнава...Руси су неубедљиви у ставу...мора одлучније да се осуди тероризам. :kafa:
Rusima je napad izraela na iran sprao ljagu zapada da je Rusija agresor.

Bolja stvar nije mogla da im se desi

Rusima je napad izraela na iran sprao ljagu zapada da je Rusija agresor.

Bolja stvar nije mogla da im se desi
Знам, али правдољубиви свет жели САД на коленима, а не два САД-а.

Знам, али правдољубиви свет жели САД на коленима, а не два САД-а.
Pa nek se aktiviraju svi, nego stalno se ocekuje od Rusije da uradi nesto.

Rusija resava svoje strateske probleme na granicama i to je njima prioritet, Iran ima 100m stanovnika i ceo bliski istok je muslimanski i svi cute dok ih jedan izrael terorise.

NEMA MUDA DA NAPADNE

Svidja mi se što je svestan da SAD ne može da pobedi Iran

Zato bolje ispasti sisica nego izgubiti rat kao u Avganistanu

Izgleda da će morati da napadne,
smanjuje mu se manevarski prostor,
Izraelu je neophodna pomoć jer se očigledno ne odvija sve po planovima.

Mislim da će Tramp izvršiti koncentrisan udar samo po Fordow i objaviće da je to završen posao i da je iranski nuklearni program okončan

Mislim da će Tramp izvršiti koncentrisan udar samo po Fordow i objaviće da je to završen posao i da je iranski nuklearni program okončan
Neće jer nuklearni program nije problem a moźda i ne postoji.
Cilj je rušenje vlasti ili zauzimanje teritorije.

2-hefte.png

Ako mu ne uspe eno kazu mozda i takticku bace.

Cuj nuklearnu bombu sprecavaju nuklearnom kontaminacijom, odlican im im je plan.
Samo sto posle takticke mozda poleti hemijsko nazad.

Neće jer nuklearni program nije problem a moźda i ne postoji.
Cilj je rušenje vlasti ili zauzimanje teritorije.

Tramp traži izlaz iz trenutne situacije

Ne može da ne uradi ništa jer ga Izrael vuče za rukav i pritiskaju sa svih strana

Rat punog obima mu ne pada na pamet

Kopnena ofanziva još manje

Dugotrajno bombardovanje će napraviti uzvratnu reakciju i gubitke i na USA strani

Jedino što preostaje, kratka akcija, bombardovanje jednog cilja i brzo povlačenje uz proglašenje da je posao odrađen.

Time što će da izbombarduje jednu metu i da se odmah povuče i proglasi kraj sprečava Iran da mu uzvrati jer je i Iranu bolje da istrpi taj jedan udar i da ne odgovori ulazeći u rat nesagledivog obima

Ирански удар оштетио зграду берзе у Тел Авиву

Израелска берза је данас изгубила 475 милијарди долара након што је Тел Авивска берза претрпела удар.
Израелска берза је пала за 3 процента током дана, изгубивши скоро пола трилиона долара. Новац се пребацује на друга тржишта.
https://x.com/chilim67/status/1935757168437084607

Što gađaju po danu lepše se vidi noću i pravi je spektakl. Ja sam gledao ko na dlanu kada su nato nacisti gađali bolnicu dragiše mišovića na dedinju. Prvo se digla ogromna pečurka pa je onda doputovao zvuk detonacije. Isto i generalštab kada je pogođen bio sam na krovu zgrade vazdušne linije 500 metara sakrio se iza odžaka :mrgreen:

Poslednja izmena:

Back