Израел је напао иранске нуклеарне објекте, убијени војни команданти у великом нападу

Ко има веће шансе у сукобу?

• Израел

glasova: 64 68,8%
  • Иран

glasova: 29 31,2%

• Ukupno glasova
    93
Успорени снимак Israel Hayom-а: Моменат када је иранска ракета прецизно погодила Рамат Ган, економско срце Израела
Иран је објавио да је проценат иранских ракета које је оборио израелски систем противракетне одбране пао на 65% последњих дана. Отуда све већа цензура у Израелу. Не свиђају им се последице напада.

Tramp traži izlaz iz trenutne situacije

Ne može da ne uradi ništa jer ga Izrael vuče za rukav i pritiskaju sa svih strana

Rat punog obima mu ne pada na pamet

Kopnena ofanziva još manje

Dugotrajno bombardovanje će napraviti uzvratnu reakciju i gubitke i na USA strani

Jedino što preostaje, kratka akcija, bombardovanje jednog cilja i brzo povlačenje uz proglašenje da je posao odrađen.

Time što će da izbombarduje jednu metu i da se odmah povuče i proglasi kraj sprečava Iran da mu uzvrati jer je i Iranu bolje da istrpi taj jedan udar i da ne odgovori ulazeći u rat nesagledivog obima
Trampa se ništa ne pita. To je mnogo prljavija igra a izgleda nama običnim ljudima jako malo saopštavaju.
Iran je ta 7-ma zemlja koja mora pasti i oni koji su to odlučili nisu na sceni, niti ćemo im ikad saznati imena. Mračne sile.
Malo blefiraju u dobijanju na vremenu ali idu do kraja nažalost.

САД не искључују употребу тактичког нуклеарног оружја за напад на ирански нуклеарни објекат Фордоу, - Фокс њуз

Портпарол Беле куће је за Фокс рекао да Ратно ваздухопловство нема сумње у ефикасност „бункер бомби“ у уништавању иранског постројења за обогаћивање уранијума Фордоу, али да све опције (укључујући тактичко нуклеарно оружје) „нису искључене“ за употребу против техеранских нуклеарних постројења.

Западни корисници интернета направили су таблу са кадровима видео извештаја израелске војске о погођеним иранским ракетним лансерима и дошли су до закључка да су Израелци користили снимак истог тренутка када је ракетни лансер погођен неколико пута, мењајући углове.

F06c6UNWwAAX3A7.jpg:large

Što gađaju po danu lepše se vidi noću i pravi je spektakl. Ja sam gledao ko na dlanu kada su nato nacisti gađali bolnicu dragiše mišovića na dedinju. Prvo se digla ogromna pečurka pa je onda doputovao zvuk detonacije. Isto i generalštab kada je pogođen bio sam na krovu zgrade vazdušne linije 500 metara sakrio se iza odžaka :mrgreen:
I ja sam gledala kako gadjaju neki radar oko Užica. Prvo sam vidila pečurku pa je onda došao zvuk ali i zvuk kamenja kao da pada oko mene. Drugi put kad sam išla vozom iz Užica za Valjevo. Uzbuna pa se voz zavukao u tunel i tu smo sjedili u mraku. Uuu rek’o kad nas žive sad zatrpa nikad nas neće naći 😅

Što gađaju po danu lepše se vidi noću i pravi je spektakl. Ja sam gledao ko na dlanu kada su nato nacisti gađali bolnicu dragiše mišovića na dedinju. Prvo se digla ogromna pečurka pa je onda doputovao zvuk detonacije. Isto i generalštab kada je pogođen bio sam na krovu zgrade vazdušne linije 500 metara sakrio se iza odžaka :mrgreen:
pa zamolio sam irance da mi omoguce da gledam u boji
a nocom je tako lepoooo, preko dana , sivo i

@Casual Observer
Potpuno je moguće da je izraelski PVO oborio neke Fatahe i Sedžile.
Moguće, međutim, u uslovima ovolikog EPP ratovanja to je potpuno nemoguće proveriti.

Efikasnost bilo čega postojeceg protiv ovakvih b/g je izuzetno niska:
F59F9312-C5A7-42D9-8A08-5CDB1A3F5043.jpeg

Taktika Bibija i njegovog režima jeste prvo proglasiti za krivično delo snimanje direktnih iranskih udara ili ste nakon toga

Zatim proglasiti 100% uspešnost u obaranju

A za stetu na zgradama i infrastrukturi okriviti vanzemaljce
Najefikasniji sistem PVO je cenzura.

Back