Koča
Elita
- Poruka
- 15.249
O Gospode...mislim da tema stvarno nema vise smisla posle svega vidjenog. Ostaje samo zal sto postoje ovakve spodobe i gluperde...Ja ovde zavrsavam...imam pametnijeg posla, mozda TV1000...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Majka Ljudevita Gaja bila je Nemica, rodjena Schmit. Gaj je zeleo da za hrvatski knjizevni jezik usvoji srpski, pa je najpre predlozio da se jezik nazove ilirskim, sa idejom kasnijeg preimenovanja u srpsko-hrvatski, odnosno u Hrvatskoj cak hrvatsko-srpski, sto je imalo smisljene politicke posledice iscezavanja srpskog jezika, a time i srpske nacionalnosti. Profesor dr Laza Kostic u knjizi "Kradja srpskog jezika" pise da je data ideja delo nacionalista, dok sami Hrvati izbegavaju da o tome otvoreno razgovaraju. Medjutim, sam Ljudevit Gaj je 1846 godine u listu "Danica" otvoreno priznao da je za hrvatski knjizevni jezik uzeo jezik srpskog naroda. Djuro Danicic se olako saglasio sa hrvatskim predlogom, cime im je ucinio ogromnu uslugu, za cega Olga Lukovic-Pjanovic kaze da nije imao politickog obrazovanja i da nije prozreo hrvatske namere, sto im Vuk Karadzic nikada nebi ucinio.
sta je, ili si iz niksica ili iz trebinja,sto god da si,preci su ti prije nepunih 300godina bili Hrvati,a ti sad slobodno skaci u trokut.![]()
O Gospode...mislim da tema stvarno nema vise smisla posle svega vidjenog. Ostaje samo zal sto postoje ovakve spodobe i gluperde...Ja ovde zavrsavam...imam pametnijeg posla, mozda TV1000...
nemoj mi samo o kosticu i toj fukari,pjanovic.
prvi,kostic,di god vidi Hrvat ili Hrvatsko,brishe i stavlja "srbin" i "srpsko".
CIRKUSANT!!!
a ta pjanovic,je samo slaba kopija trecorazrednog inzinjera,deretica i amaterskog "istoricara".
ta je skoro kao i deretic SVE narode proglasila"srbima".
ona vise nije ni CIRKUSANT.ona je nesto puno smjesnije.
Не, ово није тачно. Сви писци јасно кажу да се "Славенски" (како називају црквенословенски) користи у црквеном богослужењу и литератури, а да се у цивилним пословима и свакодневној комуникацији Срби служе "Илирским, односно простим дијалектом Српским".
Можеш веровати у шта желиш, али ја ти кажем како јесте, и то могу да ти докажем примерима. А само од тебе и од тога колико ти је стало до истине, зависи да ли ћеш то прихватити или не.
Ne, nego ne volim da me nazivaju Hrvatom, jer to smatram uvredom chasti. Ali obzirom da si junak sa netta, moze ti se i dalje da pishesh tako.... Uzivo bi drugu pesmu pevao.
A za Pivljane i Nikshicane, vec znash shta ti je chiniti. U CG na more, pa otidji u Pivu ili Nikshic, i pitaj ljude jesu i Hrvati, i ko su i shta su bili pre 300 godina, slobodno![]()
Ili prosto odesh na neki chisto istorijski forum i postavish pitanje o Pivi, ili Nikshicu, i o Eveliji Chelebiji... pa nam javi shta su ti rekli heh
naravno,niksicani i pivljani su danas ili Srbi ili Crnogorci,no prije 300i kusur godina su se izjasnili kao Hrvati.
to su poviesne cinjenice.
i tu nema mrdanja i laznih interpretacija.
Ма грешиш, веруј ми.То су веома паметни Срби, а богами и добро начитани и образовани. Пјановић Олга је радила на француском универзитету на Сорбони.
Није шала Сорбона је то.
ЗДС ајде бре у кревет.
И несекирај се много , бар 70% данашњих хрвата има наше порекло, тако да смо у неку руки ми исто ,само то треба да признаш себи. А дотле
лаку ноћ.
Костић и Пјановићка не иду у исти кош само због тога што је Костићев рад необорив, и што је драгоцена литература за све области којима се бавио, док је Пјановићка својим делом "Срби... народ најстарији" себе више сврстала у неку алтернативну и полу-езотеријску причу, иако је такође реч о доктору наука.
Иначе, била је удата за Хрвата, не знам да ли си знао.
ha,ha..to njezine frustracije itekako objasnjava.
Богарту сам обећао тему о Русима.
Није говорила ништа лоше о Хрватима.
nemoj mi samo o kosticu i toj fukari,pjanovic.
prvi,kostic,di god vidi Hrvat ili Hrvatsko,brishe i stavlja "srbin" i "srpsko".
CIRKUSANT!!!
a ta pjanovic,je samo slaba kopija trecorazrednog inzinjera,deretica i amaterskog "istoricara".
ta je skoro kao i deretic SVE narode proglasila"srbima".
ona vise nije ni CIRKUSANT.ona je nesto puno smjesnije.