Molila bih sve koji imaju neke veze sa Kosmajem ili svraćaju nekad tamo da obrante pažnju, da li ulicama šeta crno-bela ženkica, srednje veličine, ima glavicu kao terijer.
Ona se kao štene pojavila u mom kraju, tako odjednom

Ja sam joj napravila kućicu, hranila je, vakcinisala, brinula o njoj i pokušavala da je udomim.Svaki put kada bi joj stavila ogrlicu nestala bi preko noći....a onda je jednog dana nestala i Mirka. Dve nedelje sam je tražila i zavirivala u svaki žbun u kraju da proverim da se nije možda negde zavukla i uginula

raspitivala se kod ljudi i slučajno saznala od jedne veterinarka iz Pet centra da joj se učinilo da je videla na železničkoj stanici u parku, ali da nije sigurno da je to ona. Zamolila sam koleginicu koja tuda prolazi kad ide na posao da pogleda da li ima neko crno-belo kučence i ona ga je videla, tj učinilo joj se iz tramvaja da je videla crno-belu kucu kako leži. Istog trenutka smo se pokupile i otišle da proverimo...to je zaista bila ona. Neko je odneo iz kraja (kod Genex-a) na železničku stanicu

tkacio:....Posle nekoliko dana devojaka koja je radila, u tada još neotvorenom Pet centru, postarala se da je odvede tamo i da postane kao njihova maskotica. Pošto su joj pretpostavljeni dozvolili ja sam je sa Bežanijske Kose (gde je tada boravila kod Miće) peške odvela do Pet centra, jer nisam imala prevoz, da bi posle tri nedelje "gazda" rekao da je ne želi (valjda nije bila dovoljno elitna za njih), postavlja se pitanje ljubitelja životinja ili para?

tkacio: Ja sam je opet vratila kod Miće da B.Kosu gde je boravila još neko vreme...a onda sam konačno uspela da je udomim kod mojih komšilja čiji sin živi na Kosmaju....i sve je bilo super, ljudi su ljubitelji životinja, imaju i mace i baš su tražili da udome kucu, mojoj sreći nije bilo kraja, pogotovo što njegov brat i majka žive u mom soliteru i što ću moći uvek da se informišem....ali preksinić sam je srela i pitam za kucu, a ona mi kaže" a pa ona je pobegla još pre ndedelju dana...

tkacio:" Bila sam u šoku

Žena mi mrtva hlada, tek tako mi saopšti da je otišla ?! Plakala sam celu noć, moja kuca u koju sam toliko uložila, ne mislim materijalno, već emotivno je "otišla"....Samo se nadam i molim da je živa. Ona je sada sigurno u prvom teranju, i ja sam htela da je sterilišem, a on mi je rekao "nema veze, pa nek imam i kuce"....Zato se nadam da je otišla u potrazi za mužjakom i da će se vratiti, u njihovo dvorište za koje su mi rekli da je ograđeno, a sada se ispostavilo da je kapija ka ulici uvek otvorena
Zato vas sve molim ko ima bilo kave veze sa Kosmajem nek obrati pažnju. Ove njene sličice su iz vremena dok je živela u Pet centru.[/QUOTE]
JOŠ JEDNOM DA ZAMOLIM SVE KOJI IDU PUT KOSMAJA ILI IMAJU NEKOG TAMO DA OBRATE PAŽNJU