Izetbegović zaprijetio Hrvatima u BiH da će ih Bošnjaci preglasati na izborima

Šta radimo Hrvatima jadan ne bio, Kradeze je revnopravniji od nas, imaju trećinu vlasti u državi i polovinu u boljem bh entitetu.
Migratni će u Laktašenov voćnjak pošto ih je upustio iz Srbije.
Па што се толико цимате?Лепо пустите та 2 хрватска кантона и Српску да се одвоје и имате само своју државу.
 
Па што се толико цимате?Лепо пустите та 2 хрватска кантона и Српску да се одвоје и имате само своју државу.
Svaki pedalj BiH može biti samo u njoj. A ko ima separatističko-iredentističke navade, naučiće da BiH nije alajbegova slama.
 
Komšić je ponos i dika građanske BiH u kojoj svi imaju jednaka prava na cijeloj teritoriji BiH.
Komšić je mentalna i moralna sirotinja i pasionirani lizač muslimanskog šuleta. Ali okej, meni su takvi besprizorni uvlakači tipa Komšića ili našeg domicilnog KESHa još donekle jasni - u pitanju je nekakav ozbiljan poremećaj kojemu ne znam stručan naziv.
Ali oni kojima se sviđaju takvi, oni koji obožavaju uvlakače, cinkaroše i ostalu moralnu žgadiju - e, ti mi stvarno nisu jasni, ni najmanje.
Komšiću, prvo sapun. Ajde da vidimo možeš li oprati svu tu silnu količinu govana kojom si se namazao.
 
Šta radimo Hrvatima jadan ne bio, Kradeze je revnopravniji od nas, imaju trećinu vlasti u državi i polovinu u boljem bh entitetu.
Migratni će u Laktašenov voćnjak pošto ih je upustio iz Srbije.
Za početak, imaš nelegitimnog predstavnika Hrvata u predsjedništvu. I to samo zato jer možeš naći moralnu nakazu, u ovom slučaju Komšića.
Misliš da ti se takva bijedna prevara neće obiti o glavu?
Dosta naivno razmišljanje
 
malo od HDZea....
“*****” – Urbani sleng kojim se dočarava karakterna osobina muške osobe

Sergej Trifunović

Sergej Trifunović, beogradski glumac, na svom instagram profilu proslijedio je vulgarnu, fotografiju HDZ-ove kandidatkinje na lokalnim izborima u Mostaru na kojoj je jasno vidljivo psihičko zlostavljanje dotične verbalnim , mizogenim, seksističkim nasiljem.
Riječ je o odvratnoj fotomontaži gdje umjesto slogana te stranke stoji “da’ću *****”. Trifunović je proslijedio fotografiju a u komentarima su mu mnogi odbrusili zbog seksističkog ispada.
Sergej Trifunović je objavu u međuvremenu uklonio i ironijom simbolike ispao “*****”.



Gradski odbor HDZ BiH Mostar najoštrije osuđuje šovinističku objavu i iskazani govor mržnje poznatog beogradskog glumca i političkog aktivista Sergeja Trifunovića na društvenoj mreži Instagram protiv mlade djevojke, kandidatkinje na listi HDZ BiH za predstojeće lokalne, mostarske izbore.

Žalosti činjenica da se tako u kontinuitetu već godinama u javnom prostoru ponaša jedan “deklarirani“ borac za demokratsku Srbiju i prava građana, Mostarac po rođenju, dramski umjetnik, kojem je Mostar nebrojeno puta ukazao gostoprimstvo na Festivalu glume, a on je uzvratio uvredama, lažima i mržnjom.

Nije mu ovo prvi puta. Još nam je u sjećanju njegov istup u povodu tragične smrti generala Slobodana Praljka, nad kojom je likovao kao posljednji barbarin.

Hrvatska demokratska zajednica BiH odavna prepoznaje važnost i ulogu žena u obitelji, društvu i javnom životu. Kao takvima dana im je posebna uloga i vidljivost na ovim povijesnim mostarskim izborima te su zastupljene s gotovo 50 posto na listama HDZ BiH.

Gradski odbor HDZ BiH Mostar će u povodu ovoga istupa poduzeti sve zakonom predviđene korake protiv Trifunovića u cilju zaštite svoje kandidatkinje.

Ovim putem pozivamo sve udruge za zaštitu prava žena i mladeži da osude ovakve obrasce ponašanja prema ženama uz prijedlog da se šovinist Trifunović u rodnom gradu proglasi personom non grata, navodi se u priopćenju.
 
Ćosić: “”Nema razloga da Jugoslavija ne bude građanska država”, govorio je Milošević”
Bošnjački politički vrh toliko je zaglavio rekao bih u iluzijama o građanskoj BiH da im stvarna BiH, ona u kojoj živimo postaje okov, kaže Ćosić.
Premijer Zapadnohercegovačke županije Zdenko Ćosić izjavio je za Hrvatski Medijski Servis kako bošnjački političari ne prestaju s proizvodnjom neprijatelja, upozoravajući kako je koncept građanske države kojeg zagovaraju i pokušavaju nametnuti rezultirao raspadom Jugoslavije.
Proizvodnja neprijatelja
Komentirajući izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića, koji je podržavajući odbijanje bošnjačkih članova Predsjedništva BiH Džaferovića i Komšića da prime ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova, kazao kako se Rusija mješa u unutarnje stvari BiH, Ćosić kaže kako se bošnjačkom dvojicu iz oktroiranog Predsjedništva BiH koji već duže vrijeme intenzivno i uspješno rade na proizvodnji državnih neprijatelja pridružio i njihov politički otac Bakir Izetbegović.
-Nakon susjednih republika Hrvatske i Srbije dobili smo još jednog neprijatelja koji se “mješa u unutarnje poslove države BiH” u kojoj inače ni jedan društveni segment ne funkcoionira bez izravnog utjecaja vanjskih državnih čimbenika. Ni manje ni više klubu neprijatelja BiH pridružuje se i ruska federacija, kaže Ćosić.
Primjećuje, međutim, kako ni jedan “neprijatelj” ne može i ne uspjeva napraviti toliku štetu ovoj zemlji kao njeni vodeći ljudi u Predsjedništvu BiH, Komšić i Džaferović.
-Ruski šef diplomacije nije politički beskućnik da bi ste ga mogli pozvati u gosti a onda mu zatvoriti pred nosom vrata, pojašanjava Ćosić za HMS.
On napominje kako ruski stav prema NATO savezu i mogućem članstvu BiH u njemu nije ništa novo i ništa nepoznato, pa zato, dodaje, smiješno zvuči Izetbegovićeva argumentacija kojom pokušava opravdati infantilne poteze bošnjačkog dvojca u Predsjedništvu BiH, tvrdnjom da se ministar vanjskih poslova ruske federacije Lavrov mješa u unutarnje poslove BiH.
Ćosić kaže kako je treći član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poznat po nedostatku diplomatskog takta i ponekad se ponaša kao slon u stakleniku. Ipak, dodaje, ne možemo zamisliti toliku neodgovornost i aroganciju da bi zalupio vrata recimo pred ambasadaorom ili američkim tajnikom za vanjsku politiku samo zato što Amerika i njihova diplomacija zagovara drukčiju BiH ili članstvo BiH u NATO savezu.
-Jednako tako ne možemo zamisliti da bi Izetbegović recimo to nazvao mješanjem u unutarnje poslove BiH, kaže premijer ZHŽ.
Iluzija o građanskoj BiH im stvara okove
Ćosić je za HMS komentirao i izjavu lidera SDA, kako će “probosanske snage” nakon izbora 2022. “razbiti okove” HDZ-a, aludirajući na to kako kane uspostaviti vlast u Federaciji BiH bez predstavnika Hrvata.
-Bošnjački politički vrh toliko je zaglavio rekao bih u iluzijama o građanskoj BiH da im stvarna BiH, ona u kojoj živimo postaje okov, kaže Ćosić.

Dodaje kako se Bakiru Izetbegoviću, koji javno prijeti političkim terorom, koji javno govori o hrvatskom zahtjevu da se prihvati ustavna stvarnost kao o okovu koji treba ukloniti tako što će preglasavanjem eliminirati političku volju jednog konstitutivnog naroda, pridružio i reformirani komunist Lagumdžija, koji ovih dana izjavljuje kako “nema nikakvih razloga da BiH ne bude uređena kao građanska država”.
Ako ne bude tako, Lagumdžija već, kaže Ćosić, podvaljuje odgovornost drugima, pokušavajući nas kroz neku svoju iskrivljenu dioptriju vratiti u vrijeme 90-ih godina prošlog stoljeća kada kaže “Jugoslavija je završila u krvi zahvaljujući konstitutivnosti”.
Lagumdžija govori kao Milošević
-A pravi istinski podsjetnik, kad već govorimo o tome vremenu, mogao bi biti ako u Lagumdžijinoj izjavi zamjenimo subjekte, umjesto BiH stavimo Jugoslaviju, i vidjet ćemo kako nam se u sjećanju vraća jedan glas iz Beograda koji smo tada svakodnevno slušali, “nema nikakva razloga da Jugoslavija ne bude uređena kao građanska država”, tako je govorio Milošević, kaže premijer ZHŽ-a, koji je i dopredsjednik HDZ BiH.
Ćosić podsjeća kako je tadašnji predsjednik Predsjedništva BiH Alija Izetbegović, shvativši da ne postoji koncept Jugoslavije koji ne podrazumijeva srpsku odnosno velikosrpsku dominaciju, uzvraćao na takvu Miloševićevu tvrdnju riječima “ni jedan zakon nije jači od volje naroda”.

Sad se, kaže, postavlja pitanje Lagumdnžiji koji je sve to izjavio je li Jugoslavija završila u krvi zbog koncepta dominacije koji je zagovarao Milošević u formi nema nikakva razloga da Jugoslavija ne bude uređena kao građanska država ili zbog koncepta konstitutivnosti naroda.

-Lagumdžija teško prihvaća činjenice da je upravo taj koncept takozvane građanske Jugoslavije i dominacije brojnijeg tada srpskog naroda rezultirao epilogom o kojem on govori. On, međutim, ne želi prihvatiti činjenice iz razloga što je i on izašao iz istog političkog inkubatora, kaže Ćosić.

To, međutim, dodaje, ne mjenja činjenice.

Jugoslavija završila u krivi zbog koncepta dominacije
-Jugoslavije je završila u krvi zbog koncepta dominacije brojnijeg naroda koji je jednako bio umotan u mimikriju građanske Jugoslavije kao što je današnji velikobošnjački koncept umotan u mimikriju građanske BiH, kaže Ćosić.

Krajnje je vrijeme, upozorava premijer ZHŽ, da se domaći političari, domaće stranke političke počnu baviti unutarnjim poslovima BiH, da traže društveni dogovor.

– Na koncu zajednički nazivnik svih sa istoka ili zapada međunarodnih političkih čimbenika mogao je biti da se BiH mora iznutra organizirati, mora postojati unutarnji politički dogovor o ustroju BiH i onda nam nikakvi uplivi izvana neće izgledati kao neprijateljski nego ćemo se okrenuti izgradnji dobrosusjedskih odnosa i održivosti ove ranjive zemlje BiH, zaključuje Ćosić.
 
KNEZOVIĆ: Samo sanjari mogu očekivati da islamisti osude islamiste
Marijan Knezović, politički aktivist iz Posušja sa zagrebačkom adresom, na svom je Facebook profilu komentirao poništenje presude bivšem zapovjedniku Samostalnog Alijinog bataljona Prozor, Enveru Buzi, za svirepi zločin nad 41 civilom u hercegovačkom selu Uzdol u općini Prozor-Rama.
Podsjećamo, Buza je prvostupanjskom presudom Suda BiH osuđen na 12 godina zatvora.
Prenosimo:
“Vratit će vam se!
marijan-knezovic-e1537958267543.jpg

Vratit će vam se pravedno svaka vaša nepravda i zločin, a žrtvu s hrvatskih žrtvenika opravdat ćemo sami. Vaši sudovi, vaše kadije i vaši koljači nam ne trebaju, već smo vas više puta porazili i pokazali kako nas ne možete pobjediti, bez obzira što ne prežete od ničega. Zauvijek ćemo ostati Davidi i uvijek će završiti isto.
Od vas ništa ne očekujemo i već odavno znamo tko ste i što ste. Ničemu se ne nadamo. Mi smo iznad toga i na vas gledamo s prijezirom. Tako odbacujemo vaše presude i vaša poništavanja. Sve što nam treba uzet ćemo s ljubavlju, uz predan rad i pomoć Onog na Nebesima. Uzet ćemo našu pravdu, našu zemlju, naš mir i našu budućnost.

Kad ostanete na Sarajevu, Tuzli i Zenici sjetit ćete se svakog čina kojim ste pokušavali ponizit Hrvate, a ponižavali ste isključivo sami sebe.

Od “države” će vam ostati mala i neprimjetna mrljica na karti i tad vam nijedna naručena presuda neće pomoći. Bit ćete mjerodavni na Baščaršiji i u predgrađu Zenice, a svijet će vas gledati kao štovače Buze, Abdića, Halilovića i sličnih.

Ovo je jedan od onih trenutaka kad je čovjeku žao što je bio u pravu. Već nakon osuđujuće prvostupanjske presude monstrumu koji je naredio ubojstva djece, žena, staraca i civila u Uzdolu, javno sam najavio kako će monstrum Buza biti oslobođen i kako će osuđujuća presuda biti poništena.

Danas se dogodilo upravo to. Nije teško znati što će se dogoditi u sarajevskoj oazi islamizma, a samo sanjari mogu očekivati da islamisti osude islamiste.

Enver Buza nije životinja. Nijedna životinja ne bi ubijala djecu od 10 godina i bake od 87 godina. Nijedna životinja ne bi mrtva-hladna u kameru govorila kako su civili legitiman vojni cilj. Enver Buza je utjelovljenje najvećeg svjetskog zla, radikalnog islamizma, a Hrvati u BiH su zadnja brana da takav islamizam ne postane europska norma.

Desetogodišnji Stjepan Zelić je naš zaštitnik, zajedno s 40 Hrvata koji su na isti dan u istom selu dobili krila i postali naša nebeska motivacija za ovozemaljsku pravdu. Oni sve vide i daju nam neizmjernu snagu. Mi ih čujemo i ne zaboravljamo ih. Čut će ih i cijeli svijet, a njima su sudovi u paradržavi BiH relevantni kao nuklearni institut u Džibutiju.

Istina se ne može izmisliti, napisati i zapečatiti. Istina živi i traži put kojeg uvijek i bez iznimke pronađe. Enveru Buzi dajte ulice, po njemu nazovite škole i dignite mu spomenike.

Neka cijeli svijet vidi da je masakr nad nevinima jedino što vas može impresionirati i inspirirati. Izvor naše inspiracije je potpuno drukčiji i baš zato naša pobjeda nije upitna”, napisao je Knezović na Facebooku.
 
Komšić je ponos i dika građanske BiH u kojoj svi imaju jednaka prava na cijeloj teritoriji BiH.

Ви Бошњаци, посебно они екстремни бошњаци сте највећи заговорници грађанске државе на целом свету.

И то скоро сви.

Сад, ми можемо да се правимо да је то зато што сте ви модерни и волите Босну (Херцеговину баш и не нешто посебно), међутим, после неколико размењених реченица, покаже се сав муслимански екстремизам који покушавате да потиснете причом о "грађанској Бејха".

Сви знамо, и нема потребе да се правимо да не знамо, да је једини разлог зашто толико потенцирате "грађанску Бејха" то што имате релативну већину, а надате се да ћете имати апсолутну већину у укупном проценту популације, те да ћете кроз причу о "грађанској Бејха", моћи да спроводите у дело великобошњачки национализам, јер мислите да би грађанска држава онемогућила друге народе у Бејха да имају механизме одбране од екстремног бошњачког национализма.

Та жеља вам се никада неће остварити. Непријатељски се односите према свим својим комшијама, а при том сте толико мали, да немате никакав основ за бахатост коју показујете.
 
Svaki pedalj BiH može biti samo u njoj. A ko ima separatističko-iredentističke navade, naučiće da BiH nije alajbegova slama.
Hrvati u BiH nemaju separatističke i iredentističke navade. Naprotiv, smatraju da je BiH njihova domovina i domovina triju ravnopravnih naroda. Da ostala dva naroda misle isto, u BiH ne bi bilo nacionalnih kriza i BiH bi imala normalnu funkcionalnost. Međutim, Srbi biraju separatizam, a Bošnjaci hegemoniju, pa imamo ovo što imamo.
 
Ćirilačar je Čović, ali ne zato što je u dobrom sa Dodikom ili Srbima, nego zato što se prije rata potpisivao ćirilicom.

Хрват из Бејха се потписивао ћирилицом, и онда дошли грађанисти Бошњаци и протерали ћирилицу из Бејха.

Па чекај, какви су то онда "грађанисти"? Грађанизам је мулти-култи, је ли тако?
 
Хрват из Бејха се потписивао ћирилицом, и онда дошли грађанисти Бошњаци и протерали ћирилицу из Бејха.

Па чекај, какви су то онда "грађанисти"? Грађанизам је мулти-култи, је ли тако?
Haha, da, Čović je valjda prije bio karijerni "jugosloven". Ćiriličarem su ga provalili i prozvali sami Hrvati, a Bošnjaci preuzeli kao stalni nadimak. Žele uspostaviti vezu Srbija Rusija BH Hrvati, to je mantra u zadnje vrijeme.
 
Бошњачке политичке елите су досљедне и воде (у сарајевском сленгу речено) махалашки хињску политику.
Са разликом да су на таквој махалашки хињској политици истрајнији тзв грађанистанци од СДА која се често преплиће у шлихтању странцима и радикалном исламском екстремизму, ту у том шлихтању се знају погубити, грађанистанци немају тај проблем.
Што се тиче прегласавање Хрвата, они то већ раде. И примјер махалашки хињске политике. Након што је овај љигавац Комшић истјерао два мандата у предсједништву дејтонске долине плача коју неки БиХ зову, након 2010-е године све бошњачке странке су грактале пуних 8 година како није у реду да Бошњаци бирају хрватско грло у трочланом предсједништу и да то више неће радити. Да би пред изборе 2018-е у моменту хињски покварено окренучи ћурак и имали смо неколико мјесеци кампању, бквално кампању да је "обавеза Бошњака да дају глас Комшићу" и у тој кампањи су агресовнији, пуно агресивнији били тзв грађанистанци (они му дођу супротно од лубенице, около црвени, унутра зелени), епилог знамо.

Што се Хрвата тиче, они су од 1990е сваку прилику користили да се удруже са Бошњацима када треба прегласати или зајебати Србе, то су учинили и са усвајањем методологије обраде резултата задњег пописа, када јесу зајебали Србе, није да нису, али су дугорочно зајебали више себе, и сада су због малобројности која је више изражена него по том фризираном попису дошли у ситуацију да о њиховој судбини одлучују Бошњаци. Док им је дошло иу ****** у главу, ствари су се отеле и све чешће ћемо имати овакве ситуације, обостране оптужбе гдје ће им повремено прискакати у помоћ званичници Хрватске.
 
Komšić je mentalna i moralna sirotinja i pasionirani lizač muslimanskog šuleta. Ali okej, meni su takvi besprizorni uvlakači tipa Komšića ili našeg domicilnog KESHa još donekle jasni - u pitanju je nekakav ozbiljan poremećaj kojemu ne znam stručan naziv.
Ali oni kojima se sviđaju takvi, oni koji obožavaju uvlakače, cinkaroše i ostalu moralnu žgadiju - e, ti mi stvarno nisu jasni, ni najmanje.
Komšiću, prvo sapun. Ajde da vidimo možeš li oprati svu tu silnu količinu govana kojom si se namazao.

Postavlja se teško pitanje moralnoga kompasa kolektiva.

Rekao bih da cijeli kolektivi imaju drugačije moralne matrice od nekih drugih, pa da je pogrješka pri osnutku UN 1945. bila ta da su se zapadne vrijednosti pokušale nametnuticijelom svijetu. A realnije bi bilo da ima 4-6 etičkih normi za velike zajednice, uz minimalnu jezgru koju bi svi poštovali (ne ukradi itd.)
 
Komšić je mentalna i moralna sirotinja i pasionirani lizač muslimanskog šuleta. Ali okej, meni su takvi besprizorni uvlakači tipa Komšića ili našeg domicilnog KESHa još donekle jasni - u pitanju je nekakav ozbiljan poremećaj kojemu ne znam stručan naziv.
Ali oni kojima se sviđaju takvi, oni koji obožavaju uvlakače, cinkaroše i ostalu moralnu žgadiju - e, ti mi stvarno nisu jasni, ni najmanje.
Komšiću, prvo sapun. Ajde da vidimo možeš li oprati svu tu silnu količinu govana kojom si se namazao.
Eno ti Ćiriličar vazal od Laktašenka.
A Komšić je Zlatni ljiljan, branilac Bosne ponosne. Čista obraza i vedra čela staje na crtu svim velikohrvatskom paćenicima što su htjeli da krpe Hrvatsku na račun BiH, a usput pokrali sve što su mogli.
 
Ви Бошњаци, посебно они екстремни бошњаци сте највећи заговорници грађанске државе на целом свету.

И то скоро сви.

Сад, ми можемо да се правимо да је то зато што сте ви модерни и волите Босну (Херцеговину баш и не нешто посебно), међутим, после неколико размењених реченица, покаже се сав муслимански екстремизам који покушавате да потиснете причом о "грађанској Бејха".

Сви знамо, и нема потребе да се правимо да не знамо, да је једини разлог зашто толико потенцирате "грађанску Бејха" то што имате релативну већину, а надате се да ћете имати апсолутну већину у укупном проценту популације, те да ћете кроз причу о "грађанској Бејха", моћи да спроводите у дело великобошњачки национализам, јер мислите да би грађанска држава онемогућила друге народе у Бејха да имају механизме одбране од екстремног бошњачког национализма.

Та жеља вам се никада неће остварити. Непријатељски се односите према свим својим комшијама, а при том сте толико мали, да немате никакав основ за бахатост коју показујете.

Varaš se, ima njih kojima odgovara mafijaška organizacija - evo tebi taj reon, ja ću onaj.
Građansku BiH žele idelisti :)
 
Hrvati u BiH nemaju separatističke i iredentističke navade. Naprotiv, smatraju da je BiH njihova domovina i domovina triju ravnopravnih naroda. Da ostala dva naroda misle isto, u BiH ne bi bilo nacionalnih kriza i BiH bi imala normalnu funkcionalnost. Međutim, Srbi biraju separatizam, a Bošnjaci hegemoniju, pa imamo ovo što imamo.
Tuđman je bio Miloševićev partner, imali su i UZP. Tako da ne bih generalisala, Kradeze nije dobar.
 

Back
Top