euridika
Ističe se
- Poruka
- 2.608
Lexo, minimalac je 21 000, da kažemo prosek, a vrtić je 5 000 mesečno.
Druga stvar... kome je taj minimalac manje-više mesečno, i kome je to džeparac, taj stvarno ne treba da radi za taj minimalac. Neka ispunjava sebi želje, neka radi dekupaž na biber-crepu, neka uzgaja bonsai, neka pravi mozaik od kamenčića sa Kopakabane... i neka prodaje to po 600 evra po komadu...
Većini taj minimalac ( a stvarno jeste premali, da se ne lažemo ) nije džeparac i nije im svejedno hoće li ga imati ili ne. Ni malo im nije svejedno.
A moj je stav i dalje isti - svako treba da radi. Pogotovo žene. S tim što će neko da radi za minimalac, a neko će da radi šta voli i debelo naplati... svako u skladu sa mogućnostima... ali niko, niko živi ko drži do sebe, a radno je sposoban, ne treba da se prepozna u ovakvoj temi, da se prepozna kao izdržavano lice, u najnegativnijem kontekstu, pljunut i zgažen jer je izdržavan.
Tako ću i svoju decu da učim, ćerke posebno. Bolje da rade za manje pare od muževljevih, nego da dobijaju prekonosiranja jer su izdržavane.
Vrtić je sad malo preko 5000, do skoro je 9600 bila puna cena, sa 20% umanjenja kada ide dvoje dece...
A to ko je izdržavan i šta je za porodicu bolje po meni je višestruko diskutabilno i može se odlučivati samo u konkretnom slučaju od strane onih kojih se direktno tiče.
Konkretno, ja se nisam osećala izdržavano. Da se nađemo u sličnoj situaciji isto bih odabrala. Ne vidim kakve veze prekonosiranje ima sa bilo čim.
Ćerku učim da ne postoji jedini pravi ispravni recept za život, zato što su ljudi i okolnosti različite i da samo dvoje ljudi znaju šta je među njima... Da je najvažnije da ume da razmišlja svojom glavom, da razume posledice izbora koje pravi i da naravno iznad svega zaslužuje da bude srećna i voljena.