Komunistkninja,
Iskreno te pitam, da li znas kako funkcionise svetska politika i kakav je faktor Srbija u svemu tome. Ako smo iole normalna drzava prvo cemo stititi sopstveni interes a tek onda sve drugo. Valjda je nama Srbima Srbija na prvom mestu a tek onda ostali. Druga stvar, Srbija nema jedan metar granice sa Grckom. Kako mi mozemo da izdamo nekog. Grke smatram prijateljskim narodom,jednim od retkih prijatelja koje imamo, ali ne vidim gde smo ih mi zajebali. Niti smo destinacija za izbeglice, niti smo sabirni centar. Toliko smo mali i nebitni da nas najcesce niko i ne pita za bilo sta.
To sto su nam Grci prijatelji nista nece poremetiti, ali nemojte da se idealizujemo. Ni Grci nisu isli protiv svojih interesa kada smo mi u pitanju. Oni jesu 90-ih godina primali nasu decu (ne toliko masovno kao sto navodis) i imali su otpor prema mnogim stvarima, ali morali su da uvedu sankcije Srbiji. Morali su da daju baze da NATO prebacuje naoruzanje za bombardovanje Srbije. Eto na nedavnom glasanju za prijem Kosova u Unesko, na nase izuzetno iznenadjenje, Grci su bili UZDRZANI. Niko ne zna razlog, ali eto da li to da smatramo izdajom srpskih prijatelja. Niko u Srbiji im to ne uzima za zlo i ne navodi te apokalipticne povike kakve ti imas.
Da te podsetim i da su Rusi 90/ih i pored prava veta odlucili da ne blokiraju sankcije Saveta bezbednosti UN prema nama, vec su bili uzdrzani (sto je isto kao da su glasali). Danas ovde to niko Rusiji ne zamera, svi imamo razumevanja jer je tada Rusija bila na kolenima. Ako imamo toliko razumevanja za Ruse koji su nam okrenuli ledja, kako niko nema razumevanja za Srbiju koja je u sto puta goroj situaciji, kada donese neku odluku koja nije ni blizu tako losa onima kakve su neke zemlje donosile prema nama.
I za kraj da znas, izbeglicama Grcka nije krajnja destinacija, kao sto nije ni Makedonija, ni Srbija ni hrvatska. Niko tamo nece moci da ih zadrzi protiv njihove volje. Sami ce naci nacin da se dokopaju Nemacke, Austrije, Skandinavije. Problem izbeglica se ne resava u Grckoj, vec na mestu gde je nastao, a to su pre svega SIrija, Irak i Avganistan.