sokvisnja
Iskusan
- Poruka
- 5.908
Prvo nešto da se nauči o demokratiji. Ona je za strpljive i vredne ljude. Ako nekog zanima samo sve ili ništa, on vrlo malo toga zna o politici.
Mogli su i da dobiju ceo grad i prošli put, jer recimo upoznata sam sa tim da je na onim pretprošlim izborima ceo BGd mogli da dobiju da su podržali izlazak na ponovljene izbore drugi krug gde je Tadic mogao da prodje da su pozvani svi da mu pomognu da prodje cenzus, ali nisu. To nije bio interes. A onda je otisao na razgovore, taj koji je otisao. Pa za poslednje izbore.. odustali su od drugog kruga. Jer idu na sve ili nista, ili jer... kreni stani? Pa protesti... ono je bio smeh.
Meni deluje ako su takvi većina opozicionih birača, da uopšte ne razumeju kako se dolazi do demokratskih promena, a to je da se uključe svi akteri i da se nikome ne stavlja noga da padne, ako se ide racionalno, da onda ne bi bilo problema. Dakle, emotivan si sad. Bogat se postaje malo po malo. Ne preko noći.
Pretprosli izbori 2022. SPS+SNS=56 mandata Zavetnici - 4 mandata = 60 mandata. (57 da formiras vlast)
2024. Zavetnici se utopili u SNS. Malo je verovatno da 2022. nisu bili pod potpunom kontrolom i istureno krilo SNS-a koje bi ucestvovalo u nekoj velikoj opozicionoj koaliciji.
2024. imaju isti broj mandata SPS+SNS=54 a Mi-Nestorovic 6, sto je ukupno 60. To je njihovo biracko telo koje rekomponuju po potrebi.
2022. smo bili blizu, ali jos uvek nedovoljno. 2024. je pobeda ukradena.