Izborni rebus dela opozicije, bojkot u Beogradu, a na lokalu ipak na glasanje?! Birači besni i zbunjeni

Саво сигурно самостално прелази цензус и то двоцифрен проценат ће има. Неће ништа да "распе". Него ће донесе победу опозицији у Београду.

Hteo je da kaže da će oduzeti glasove ovima.

Jeсте испуњено. Зато је ваш ЛАЖНИ ОПОЗИЦИОНАР НУМЕРО УНО, један од стубова вашег режима, Друг Ђидо, и прегласан у сопственој коалицији. Зато га је чак и тужни Лут(k)овац напустио, јер премда је смрад црногорски веран свом Ђиду кo` пас, он не може свом преосталом чланству да објасни зашто би вам се на тацни препустио Београд односно централне београдске општине у којима је коалиција добила више гласова од ваше СНС на изборима у децембру, а са друге стране ваш режим је, понављам - ургенцијом Његове екселенције Кристофера Хила, испунио сва три услова која је коалиција пред вас званично поставила.

DS je napustila Đilasa odavno. Još i pre decembarski izbora nisu bili uz njega i radili su na marginalizaciji Đilasa.

https://nova.rs/vesti/politika/savo-manojlovic-izlazimo-na-beogradske-izbore/

Savo hoće samostalno da se još malo raspe ovaj deo opozicije. Čisto da se obezbede od svake eventualnosti :lol:

@Alter_Ego_

Toliko o "novom lideru opozicije" :lol:
1000007743.jpg

2. juna se pretvoriše u stvari u čistu patkometriju u opoziciji :lol:
Pa dobro, treba i tu raščistiti da bi se krenulo dalje....šta su +- 4 godine Šapića :sad2:

Чекај, прво да сменимо Ђиласа, па ћемо после лако његовог помоћника Шапића.

Његову десну руку, Шапића.

један од стубова вашег режима, Друг Ђидо, и прегласан у сопственој коалицији.

Nije stvar u glasanju nego u držanju dogovora. Ako je strategija bila "ne izlazimo na izbore ako se ne ispune uslovi" onda elementarna korektnost govori da to treba da se poštuje. Jer te niko neće poštovati ako gaziš sopstvenu reč. Da ne pričam što ćeš sledeći put imati problem da nešto tražiš a ostavljaš utisak osobe koja prihvata sve. Đilas se prosto drži dogovorenog, sad ga čak i napadaju zbog toga, ali dobro. Možda principijelnost više nije na ceni, ko će ga znati.

Što se tiče ekipe koja izlazi na fingirane napredne izbore, samo napred. Otvoren im je put, moj savet im je da iskoriste vreme na kampanju. Džabe ga troše na prepucavanje sa Đilasom, ne vidim kako im to može pomoći. Čovek vam se sklonio sa puta, ne znam šta više možete dobiti. Smeta vam gorak ukus dobijene uloge da se igrate u pesku? E pa jbg, o tome je trebalo ranije razmišljati.

2. juna se pretvoriše u stvari u čistu patkometriju u opoziciji :lol:
Pa dobro, treba i tu raščistiti da bi se krenulo dalje....šta su +- 4 godine Šapića :sad2:

Ali nije to katastrofalno... bio je on i na našem NBG pa smo ga glasali... u drugom dresu ali nema veze :D
Društvo smrdi u kompletu što se insistucija tiče, lopovluka i to.. Ja bih pre da se menja državna politika, BG je više simbolika
Čak ne mislim ni da bi opozicija imala bolje kadrove, to bismo tek videli.

Ali recimo ti ljudi što su vodili Ne davimo BG, znam da tamo gde žive organizovali su sadnje sadnica, drveća, skupljanje djubreta.. sviđa mi se to promeni, kreni, radi, ne samo zanovetaj.. da imamo takav mentalitet generalno gde bi nam bio kraj.

Nije stvar u glasanju nego u držanju dogovora. Ako je strategija bila "ne izlazimo na izbore ako se ne ispune uslovi" onda elementarna korektnost govori da to treba da se poštuje. Jer te niko neće poštovati ako gaziš sopstvenu reč. Da ne pričam što ćeš sledeći put imati problem da nešto tražiš a ostavljaš utisak osobe koja prihvata sve. Đilas se prosto drži dogovorenog, sad ga čak i napadaju zbog toga, ali dobro. Možda principijelnost više nije na ceni, ko će ga znati.

Što se tiče ekipe koja izlazi na fingirane napredne izbore, samo napred. Otvoren im je put, moj savet im je da iskoriste vreme na kampanju. Džabe ga troše na prepucavanje sa Đilasom, ne vidim kako im to može pomoći. Čovek vam se sklonio sa puta, ne znam šta više možete dobiti. Smeta vam gorak ukus dobijene uloge da se igrate u pesku? E pa jbg, o tome je trebalo ranije razmišljati.

Stvar j u tome da se ima pamet.

Bojkot ima smisla kada svi bojkotuju.

Pošto neće bojkotovati nema smisla. Sad su samo neke lične računice.. Nadam se da će ekipa koja ima snage, energije , ideje makar se malo udružiti i doći do nekih 10%, što je dobra osnova za dalje. Čim si u institucijama dobijaš i neki novac. Tako može da nastane bolja opozicija jednog dana.

troše na prepucavanje sa Đilasom, ne vidim kako im to može pomoći.
Казан из кога опозиција вуче своје гласове је казан у коме Ђилас има одређени утицај.

Да би опозиција покупила гласове, не вреди јој да пуца на гласаче напредњака, већ на гласаче Ђиласа, зато је сасвим логично да се у изборној кампањи поткачи тројански коњ и лажни опозиционар, некадашњи вођ српске опозиције, а данас лево сметало и вучићев пајац.

Naša opozicija je impotentna jer se može opisati sa "kreni - stani". I to vec svima ide na nerve !

A bojkot znaci stani, ljudima je dosta vise toga stani, cekaj, znaci kreni - promeni. Mislim, ne kayem samo za taj pokret :D hehe, nego sve koji zele nesto da rade korisno. U pitanju je aktivni pristup. Samo ta energija bi trebalo da se kanalise. No, nece im biti laku uz skripu bojkotasa i njihovo ismevanje i kocnice. Tipa jel smo vam rekli, videcete i to.. Ali dobro, uvek neki vuku dole, na ovima koji izlaze je da pokusaju da oslobode energiju za promene. Pa koliko bude.

I meni uopste nije cudno da tamo gde ima ljudi sa energijom kao u zeleno levom forntu, kreni promeni, mladih u drugim pokretima, svi su oni odlucili da iyadju na izbore. Jer yele da nesto rade, da se desava, a ne da se ceka. Na kraju, nema sta ni da se ceka... Šta je Hil uradio, uradio je :D

Ali nije to katastrofalno... bio je on i na našem NBG pa smo ga glasali... u drugom dresu ali nema veze :D
Društvo smrdi u kompletu što se insistucija tiče, lopovluka i to.. Ja bih pre da se menja državna politika, BG je više simbolika
Čak ne mislim ni da bi opozicija imala bolje kadrove, to bismo tek videli.

Ali recimo ti ljudi što su vodili Ne davimo BG, znam da tamo gde žive organizovali su sadnje sadnica, drveća, skupljanje djubreta.. sviđa mi se to promeni, kreni, radi, ne samo zanovetaj.. da imamo takav mentalitet generalno gde bi nam bio kraj.
Šapić je poseban vid sirovine i bahatosti, čak i za SNS. Tako da jeste katastrofalno.

Meni se ne sviđa kreni-promeni jer čovek otvoreno izbegava da kritikuje trovanje istočne Srbije i Vojvodine od strane Kineza i skoro isključivo se bavi Rio Tintom. Malo mi to nema smisla i liči na usmereni projekat...nečiji.

Zato kažem da mi njegovo eventualno preuzimanje liderstva od Đilasa deluje kao "s konja na magarca". Međutim Đilas je odavno mrtvo puvalo a sa ovim bojkotima od 2020 nadalje je vezao opoziciji ruke i lišio ih kakve takve logistike, pa su skoro potpuno zavisni od njega. U ovom trenutku na moju veliku žalost u smislu gubljenja vremena mora se raščistiti sa tim konceptom, da bi se krenulo dalje. Samo ja Savu smatram većom minom iskreno a i ovaj način teško da će dati konkretne rezultate jer dobar deo opozicionih glasača su glasači "protiv" režima, i kadriranje opozicije ih najmanje zanima. Oni ako ostanu kući a verovatno hoće u solidnom broju jer su gurnuti ovim glupostima u apatiju, daće argument Đilasu da nastavi istu sabotažu kao do sada. Savin samostalni izlazak samo betonira takav scenario.
Sve u svemu ovo što rade je od lošeg ka gorem.

Šapić je poseban vid sirovine i bahatosti, čak i za SNS. Tako da jeste katastrofalno.

Meni se ne sviđa kreni-promeni jer čovek otvoreno izbegava da kritikuje trovanje istočne Srbije i Vojvodine od strane Kineza i skoro isključivo se bavi Rio Tintom. Malo mi to nema smisla i liči na usmereni projekat...nečiji.
vidiš, ne pratim pažljivo, ali ako je tako to zaista ne valja.

No, što se tiče Istočne Srbije, znam da sam pre par meseci otvorila ovde negde temu o statističkim regionima Srbije, i onda sam našla podatke o bruto društvenom proizvodu koji dolazi iz različitih regiona. Na moje zaprepašćenje, ceo jugoistočni region "živi" praktično od Borskog okruga.. to jeste žalosno stanje. Oni doprinose i većoj prosečnoj plati, jer je u borskom okrugu skoro kao na NBGD, ali i BDPu i zato se najverovatnije ćuti. Ali jeste katastrofa šta im se dozvoljava, bukv miniraju brda, uništavaju ljudima zemlju bez pitanja, kao divlji zapad. Ne kao, već baš tako.

Zato kažem da mi njegovo eventualno preuzimanje liderstva od Đilasa deluje kao "s konja na magarca".
Izgleda da neće da bude lider. čim izlazi samostalno.
Međutim Đilas je odavno mrtvo puvalo a sa ovim bojkotima od 2020 nadalje je vezao opoziciji ruke i lišio ih kakve takve logistike, pa su skoro potpuno zavisni od njega. U ovom trenutku na moju veliku žalost u smislu gubljenja vremena mora se raščistiti sa tim konceptom, da bi se krenulo dalje. Samo ja Savu smatram većom minom iskreno a i ovaj način teško da će dati konkretne rezultate jer dobar deo opozicionih glasača su glasači "protiv" režima, i kadriranje opozicije ih najmanje zanima. Oni ako ostanu kući a verovatno hoće u solidnom broju jer su gurnuti ovim glupostima u apatiju, daće argument Đilasu da nastavi istu sabotažu kao do sada.
Da.
Savin samostalni izlazak samo betonira takav scenario.
Sve u svemu ovo što rade je od lošeg ka gorem.

Stvar j u tome da se ima pamet.

Bojkot ima smisla kada svi bojkotuju.

Pošto neće bojkotovati nema smisla. Sad su samo neke lične računice..

Sve se slažem, ali to je onda tako trebalo uraditi pre 4 meseca. Bilo bi vremena i za kampanju i ostali bi složni. Ovako je izabrana strategija da se traže bolji uslovi 4 meseca, svi su se tako dogovorili i onda minut do 12 najednom zaokret? 🤔

Nadam se da će ekipa koja ima snage, energije , ideje makar se malo udružiti i doći do nekih 10%, što je dobra osnova za dalje. Čim si u institucijama dobijaš i neki novac. Tako može da nastane bolja opozicija jednog dana.

Svaka čast ekipi. Sa Đilasom su se borili za 50%, falilo malo, pa su onda odlučili da ga se otarase pa da se bore za 10%. Svaka čast, odličan posao su uradili. I svima nama građanima koji čekamo promene je veoma drago, ne možemo opisati zadovoljstvo koje donosi prelazak sa 50% na 10%. Takvo približavanje promenama verovatno ni sam Vučić nije očekivao 😉

Svaka čast ekipi. Sa Đilasom su se borili za 50%, falilo malo, pa su onda odlučili da ga se otarase pa da se bore za 10%. Svaka čast, odličan posao su uradili. I svima nama građanima koji čekamo promene je veoma drago, ne možemo opisati zadovoljstvo koje donosi prelazak sa 50% na 10%. Takvo približavanje promenama verovatno ni sam Vučić nije očekivao 😉

Meni nije čudno da podržavaš Djilasa, jer ti je retorika slicna njegovoj. to se zove pasivna agresija. On to stalno radi.

Казан из кога опозиција вуче своје гласове је казан у коме Ђилас има одређени утицај.

Да би опозиција покупила гласове, не вреди јој да пуца на гласаче напредњака, већ на гласаче Ђиласа, зато је сасвим логично да се у изборној кампањи поткачи тројански коњ и лажни опозиционар, некадашњи вођ српске опозиције, а данас лево сметало и вучићев пајац.

Pa dobro, onda samo napred. Sad barem opozicija i naprednjaci mogu da se udruže oko zajedničkog neprijatelja, koji čak i kad se povukao iz izbora svima mrsi konce. Evo i mene fascinira koliko je taj čovek moćan 😉

Kada će naši ljudi početi da žive bolje i imaju demokratiju?

Prvo je potrebno da se promene. E sad je pitanje šta je starije kokoška ili jaje. Neki kažu u demokrtskom društvu se ljudi menjaju, a neki da je za demokratske promene potrebno da se ljudi promene. Ovo drugo mi je sumnjivo. Tako da nemam recept šta da se radi.

Geenralno, ljudi ovde u politiku ulaze nekim emocijama, potrebno je da budeš patetičan kao Vučić da bi se uvukao u krevet babama i dedama, da ljudi "osete" da si njihopv čovek i slično... Dogod je tako, podložno je marketingu i reklami.

Kako drugačije? Pa ratzmatraš dela svačija i glasaš za ono što ti je najrpribližnije, a ne za neke emocije. Nego, koji ljudi će biti efikasniji, koji su manje potkupljivi, koji će promeniti zakone itd itd... Dogod mi imamo većinu stanovnika koji se samo prepucavaju, unose emocije u sve ovo, do tada je sve samo pičvajz, tu ko ima pare za medije da bolje laže bolje prolazi, a kogod dođe do nekog mesta prvo sebe uhlebi.

Pa dobro, onda samo napred. Sad barem opozicija i naprednjaci mogu da se udruže oko zajedničkog neprijatelja, koji čak i kad se povukao iz izbora svima mrsi konce. Evo i mene fascinira koliko je taj čovek moćan 😉

Како коментаришеш то што се повукао само са београдских избора, а излази на све остале локалне изборе?

Ено, Комша поставио текст где председник градског одбора Нови Сад јасно каже да излази на изборе.

И не само он. и Нови ДСС уредно излази на локалне изборе.

Какав је то парцијални бојкот само за изборе у једној локалној самоуправи?

Meni nije čudno da podržavaš Djilasa, jer ti je retorika slicna njegovoj. to se zove pasivna agresija. On to stalno radi.

Ja ne podržavam Đilasa, ja samo hoću promene. Na izbore sam izlazio isključivo kad je promena bila na stolu. Ja i milion glasača smo glasali u Beogradu da opozicija dobije celi grad. Bili nadomak 50%, zafalila dlaka. Sad je najednom to postalo 10% i borba za Vračar (?!). Kako je moguće da se došlo dotle? Kažu ljudi kriv Đilas. Kriv što se držao dogovora? Pa dobro, neka bude, samo ja u tome ne mogu učestvovati. Jer ja u celoj ovoj cirkusijadi vidim samo poklon za Vučića.

Back