izbori....

Ajd sad da dam i neki ozbiljni komentar: zaista nikoga ne osudjujem zbog njegovog izbora. Imam granicu preko koje ne idem i uvek gledam da li i u kojoj meri ja mogu da se nosim sa njegovim shvatanjem njegovih odluka. Ako on sam sa svojim odlukama ne moze da izadje na kraj, kako mogu ja? I naravno, ako ga je ta neka prethodna toliko unistila da je to uticalo na nacin njegovog socijalnog i emotivnog funkcionisanja, takve veze ni ne zapocinjem.

Kave to veze ima sa kim je npr. neka žena bila pre mene? Što se mene tiče, mogla je da bude i vavilonska qurwa sa sedam glava, dve ribe i tri chmara. Kada je sa mnom ona je za mene savršenstvo koje želim u tom trenutku. Ako za to vreme pravi emocionalne, mentalne ili seksualne ekcese gde ja nisam sudionik, onda znači da sam ja krpa a ne ona kad sam to dopustio i nisam joj se predstavio kao reprezent onoga šta treba da budem. Ali ako počne da radeći dotične radnje kvantifikuje svoje ponašanje kao milosrdno spram sebe same i svoje mentalne i ostale prljavštine u formi andjeoskog zaogrćući ga bilo plaštem emocionalno potrebnog i neopozivog jer joj eto klitja dug 5 cm ili ono sasvim ličnog samo svojstvenoj njojzi jer je ona unikatna, a mene ostavlja na cedilu da razmišljam šta je njena prava suština, ne kvantifikujem je kao tu krpu već jednostavno shavatam da je bio pogrešan izbor. A u svačijem životu naleti mnogo tih trulex krpa, stvar je samo u licemerju da ih označimo na pravi način i uvidimo svoju grešku a ne njihovu jer naša je uvek veća. Sve ostalo je samozavaravanje koje vodi u malicioznu i trivijalnu demagogiju kojom možemo da se danonoćno opijamo i da budemo emocionalno i seksualno nedoyebani.

Ajd sad da dam i neki ozbiljni komentar: zaista nikoga ne osudjujem zbog njegovog izbora. Imam granicu preko koje ne idem i uvek gledam da li i u kojoj meri on moze da se nosi sa svojim prethodnim odlukama. Ako on sam sa svojim odlukama ne moze da izadje na kraj, kako mogu ja? I naravno, ako ga je ta neka prethodna toliko unistila da je to uticalo na nacin njegovog socijalnog i emotivnog funkcionisanja, takve veze ni ne zapocinjem.

Ali neizreciva tvrdi da je stvar isključivo jednostrana, tj. da nisu u pitanju takvi repovi iz prethodnih veza, već SAMO NJOJ prosto smeta to što je NEKAD NEGDE bio sa još nekom... po njenim standardima neprihvatljivom. On sa tim ič problem nema.
I to još nije bilo ljubavi u toj priči...

Drugo bi bilo da konstantno bira "krpe" i te ljude sa dna. Onda ima razloga za brigu. Ovako, čini mi se da pravi od komarca magarca. ;)

Ima razloga za brigu... jer bi se poistovetila sa njima? :think:
Mislim da čak ni tada nema razloga da se osvrće. Ponavljam, ako on ne vuče neke traume i repove iz toga, šta ima selo da se meša u njegov privatni život i nešto osuđuje, posebno ako je to bila neka kres šema?
Svi grešimo, neki se samo teže na tim greškama uče. Možda je baš ona pre Nje bila njegova poslednja greška, a baš Ona njegova prva ljubav, m?... ;)

I onda to sve treba baciti niz mutno Dunavo gledajući u prošlost... ne ide, bre...

Ali neizreciva tvrdi da je stvar isključivo jednostrana, tj. da nisu u pitanju takvi repovi iz prethodnih veza, već SAMO NJOJ prosto smeta to što je NEKAD NEGDE bio sa još nekom... po njenim standardima neprihvatljivom. On sa tim ič problem nema.
I to još nije bilo ljubavi u toj priči...

Kao sto Karlo rece, ta osoba u tom trenutku je samnom jer oboma tako odgovara. Sta je ona radila ranije je njena stvar osim ako prosla dela ne ugrozavaju mene licno i ako nemaju posledica po nasu vezu.

Moze neko po mojim standardima da bude prihvatljiv, a po vidjenju nekog drugog iz moje okoline da bude neprihvatljiv. I obrnuto naravno. Da bih ja do te mere promenila misljenje, znaci taj moj partner bi trebalo zaista nesto ekstremno da uradi, tj. da bude u vezi sa nemam pojma narkomankom (lupam). Takodje pitanje je kakav je tip veze. Kres kombiancija, priajteljski sex, ozbiljna veza. Ima tu dosta nijansi.

Kao sto Karlo rece, ta osoba u tom trenutku je samnom jer oboma tako odgovara. Sta je ona radila ranije je njena stvar osim ako prosla dela ne ugrozavaju mene licno i ako nemaju posledica po nasu vezu.

Moze neko po mojim standardima da bude prihvatljiv, a po vidjenju nekog drugog iz moje okoline da bude neprihvatljiv. I obrnuto naravno. Da bih ja do te mere promenila misljenje, znaci taj moj partner bi trebalo zaista nesto ekstremno da uradi, tj. da bude u vezi sa nemam pojma narkomankom (lupam). Takodje pitanje je kakav je tip veze. Kres kombiancija, priajteljski sex, ozbiljna veza. Ima tu dosta nijansi.

Sve to isto i ja rekoh...

Oš da ti kažem šta je najgore? Kres je ništa, nula, beda, trenutak, ali emotivna zaslepljenost nekim drugim je najgora. Sad zamisli da se svaki dan budiš sa saznanjem da ti je dragi tucao neku klinku jer je došao u 3 noću i krisom se ušunjao u bračnu ložnicu ili da ga vidiš svako jutro odsutnog kako razmišlja o nekoj tamo po ceo dan. Za ono prvo bi možda popizdela kad bi počeo da laže i drqnula bi ga, ali za ono drugo bi otplakala gorko pa čitava tri meseca najmanje posle raskida. Nema gore. Opet kažem to je po mom kriterijumu.

Oš da ti kažem šta je najgore? Kres je ništa, nula, beda, trenutak, ali emotivna zaslepljenost nekim drugim je najgora. Sad zamisli da se svaki dan budiš sa saznanjem da ti je dragi tucao neku klinku jer je došao u 3 noću i krisom se ušunjao u bračnu ložnicu ili da ga vidiš svako jutro odsutnog kako razmišlja o nekoj tamo po ceo dan. Za ono prvo bi možda popizdela kad bi počeo da laže i drqnula bi ga, ali za ono drugo bi otplakala gorko pa čitava tri meseca najmanje posle raskida. Nema gore. Opet kažem to je po mom kriterijumu.

Slazem se ja sa tim, ali mi ovde pricamo da li bismo bili sanekim za koga znamo da je nakda bio sa ne znam ni ja kim. A ti pricas o prevari u vezi.

Slazem se ja sa tim, ali mi ovde pricamo da li bismo bili sanekim za koga znamo da je nakda bio sa ne znam ni ja kim. A ti pricas o prevari u vezi.

Pa to je ista stvar. Zamisli priču u kojoj imaš muškarca sa kojim si ok. Jednog dana saznaš da radi kao hitman i da je roknuo 100 ljudi, žena ili dece. Ša ćeš da radiš ako je prema tebi, divan, nežan ljubavnik, suprug, ili otac tvoje dece?

Ta tvoja teorija kod mene ne pali :lol:

Pa ne pali jer si kratkotalasno jednosmerna u shvatanju sebe i svojih poriva gde želiš sve po svaku cenu da bude po tvome a to ne pije vodu iskustva. Jednom može da prodje ali drugi put znaš već da ne može, znači banana pa ortopedija, pa Banjica i možeš sa botom da menjaš iskustva o ahilovoj tetivi ili peti u tvom slučaju a to je slabost jer misliš da sama upravljaš svojim postupcima i životom uopšte. :lol:

A nije tako.

Pa ne pali jer si kratkotalasno jednosmerna u shvatanju sebe i svojih poriva gde želiš sve po svaku cenu da bude po tvome a to ne pije vodu iskustva. Jednom može da prodje ali drugi put znaš već da ne može, znači banana pa ortopedija, pa Banjica i možeš sa botom da menjaš iskustva o ahilovoj tetivi ili peti u tvom slučaju a to je slabost jer misliš da sama upravljaš svojim postupcima i životom uopšte. :lol:

A nije tako.

Al ga sroci svaka ti cast... Pa da mislim da mogu sve da kontrolisem i da upravljam svojim zivotom i postupcima zar bi mi zaista Matrix bio omiljeni film?

saznate da vam se draga osoba u proslosti petljala sa nekim ko je dno dna, krpa od coveka....i to je trajalo mesecima, znaci nije bio cist sex nego i druzenje....e sad, nije bila ljubav ali opet se pitam, kako je on to sebi mogao da dozvoli???....zar je bio toliko ocajan da mu je jedna takva osoba trebala pa makar i za sex, pa bolje da je kupio gumenu lutku....jer ipak, osoba sa kojom petljas utice na tebe, uvlaci te u svoj svet i ti nju u svoj....

koliko na nas uticu izbori i koliko oni govore o nama????

Malo sam pregledala odgovore i jedno se uvek provlaci-treba se imati dostojanstva.Ok,slazem se ali tek kada se analizira i situacija u kojoj smo sebi dozvolili da budemo sa nekom osobom koja je dno-dna(mada,nisam sigurna sta jednu osobu svrstava u tu kategoriju).Ako smo i proveli vreme s nekim ko je tako okarakterisan,samo znaci da i on(ili ona),ima nekih svojih kvaliteta koji su nam tada prijali.Uvek se potrudim da u ljudima vidim ono dobro.

Al ga sroci svaka ti cast... Pa da mislim da mogu sve da kontrolisem i da upravljam svojim zivotom i postupcima zar bi mi zaista Matrix bio omiljeni film?

Zahvaljujem.

Matrix ali smo prvi deo je izuzetno mudro napravljen film koji ima skoro pa savršenu religijsku potku maskiranu šarenilom današnje moderne. Višeznačan, studiozan, prepun mističnih kontemplacija gde gledalac pokušava bezuspešno da dočara sebe u svetlu te proste teološke doktrine koja provejava od prvog pa do poslednjeg frejma.

Znam da ne uspevate. Ali mnogi su za razliku u zabludi da mogu, pogotovo onda kad osete Sile Mraka nad njihovim bićem. Tu ja nastupam. Odok. :lol:

saznate da vam se draga osoba u proslosti petljala sa nekim ko je dno dna, krpa od coveka....i to je trajalo mesecima, znaci nije bio cist sex nego i druzenje....e sad, nije bila ljubav ali opet se pitam, kako je on to sebi mogao da dozvoli???....zar je bio toliko ocajan da mu je jedna takva osoba trebala pa makar i za sex, pa bolje da je kupio gumenu lutku....jer ipak, osoba sa kojom petljas utice na tebe, uvlaci te u svoj svet i ti nju u svoj....

koliko na nas uticu izbori i koliko oni govore o nama????

zar je gore družiti se sa čovjekom kojeg neko vidi kao dno dna, nego samo ga tucati? Ja mislim da nije. Vidjeti nekoga kao lošeg i iskoristiti da zadovoljenje svog nagona je nisko, a vidjeti čovjeka i u nečovjeku može jedino biti naivno.
I šta je to dno dna... da li je to tvoj subjektivan doživljaj te žene, ili neki objektivan kriterijum... i koji?
Sa druge strane taj momak i dalje ide protiv neke tradicije i želja svoje okoline... da li je on sada u vezi koju odobrava njegova okolina?... što bi moglo značiti da on prati samo svoj ritam, i ima potrebe koje se kose sa uobičajenim.

Naš izbor je odraz našeg stanja. Kada mi padamo, padaju i naši kriterijumi. A prošlost svakako nije nešto što se slučajno desilo, to smo mi, i danas nikako ne možemo biti drugačiji u odnosu na juče, kao što ćemo i sjutra biti isti mi od danas.
Spavati sa prostitutkom nije nešto što se samo desi... to je jedan karakter... kao i seks za jednu noć u nekom javnom wc-u... nije to greška koja se pripisuje alkoholu... to je čovjek kojem alkohol ruši sve kontrole i navodi na, danas ovo, a sjutra ko zna šta... tvoje pitanje iz teme može biti tu veoma ozbiljno a bogami i eliminatorno... želim li ja nekoga ko nema mjeru i granicu

Mnogo utiču, mnogo govore.
Gledajući u prošlost, može se videti budućnost. Oni koji imaju mrlje u prošlosti, ti će se ubiti od dokazivanja kako je prošlost nebitna.

A oni koji nemaju nijednu mrlju će se grčevito držati za prošlost... da nedajbože ne naprave kakvu u budućnosti.
Što je sigurno, sigurno je. Linija manjeg otpora.

Da naglasim, da vidim da li si razumela srž... Svaki izbor koji sam napravio mi se u tom trenutku činio kao pravi, čak i u slučaju kad sam između dva zla birao veće.
I zašto bi nečiji karakter, pa makar to bilo i govnno od čoveka, uticao na kvalitet samog sexa?...
Kako sam to ja bolji karakter ako preskočim sex sa takvom?...

Jer, ja razumeh da pričaš o nečemu što NIJE ljubav... a u skladu sa tim rekoh i da 'nema čoveka koji nije napravio jedan takav više-manje pogrešan izbor u životu'...

BTW, ne moraju svi generalno da dele tvoje mišljenje o njoj, recimo... ;)...

kad ti sa nekim provodis dva puta nedeljno par meseci taj mora da ima uticaja na tvoj zivot....samo sex, to ne postoji, ljudi se posle par meseci raspricaju, komentarisu, dele momente....

Pa šta? Tada mu je tako odgovaralo, a možda tad nije ni znao za bolje /drugačije. Ne pucaju svi od samopouzdanja kao mi forumaši, pa im se ponekad omaknu i takve greške. ;) tj, puste u svoje živote i neke osobe koje nisu savršene :D
S druge strane, svaki odnos, pa i ljubavno-sexualni je u neku ruku uzimanje i davanje ( ne samo sa materijalnog aspekta), pa je i on verovatno imao neke "koristi" od te krpe ;)

da, imao je koristi, ubila mu je vreme dok je bio usamljen....janso je to meni ali mi se ne svidja....mogao je da za to nadje mnogo kvalitetniju osobu....ovo ispada da je uzeo ono sto je bilo tada najlakse....

Ja pokušah da objasnim i to da će i ona sa nečijeg aspekta vrlo verovatno biti krpa, al' neizreciva ni da čuje... ;)

znas ne se.ri....da me i malo citas bilo bi ti jasno da sam ja osoba koja vodi racuna o svom zivotu i vrlo sam odmerena....rec je osobi koja se ebe za poklone i pare, koja povremeno koristi narkotike i koja duguje mnogima novac, bezi iz kafica da ne plati pice, to jeste krpa i dno dna.....ne mislis????

Drugo bi bilo da konstantno bira "krpe" i te ljude sa dna. Onda ima razloga za brigu. Ovako, čini mi se da pravi od komarca magarca. ;)

ovo je bilo pre nego sto smo postali dobri.....i ja se duboko nadam da mu to nece preci u naviku.....

A šta je "krpa" i ko je kompetentan da vrednuje nečiji karakter, postupke, smislenost postupaka, igru laži i stine, telesnu požudu ili pak emocionalnu stabilnost tom tako provincijski benignom metaforom?

eto imas odgovor....

Back