Избори у САД-у 2016

Ko dobija americke izbore?

• Ukupno glasova
    62
  • Anketa je zatvorena .
Ali čisto ovako logički, treba da plati onaj ko ima koristi od usluge.

Znači onaj ko ima koristi od Edukacije treba da plati račun; onaj ko ima koristi od Medicine treba da plati račun.

Iz tog razloga nije OK da ja plaćam za nečiji zubni most iz mojih ličnih para.

Republikanski kandidati moraju medjusobno da se izbore, jer je republikanskim glasacima karakter kandidata mnogo bitan. I jer je Trump takav kakav jeste, i ubedljivo vodi, i morali su da se vredjaju, tj. Rubiu su rekli celnici stranke da mora da krene ostro prema Trumpu, da mu je to poslednja sansa, i zato je ta debata koju si gledao izgledala tako seljacki. I jer u samoj republikanskoj stranci ima mnogo vise ideja i struja, i medjusobno se svi oni bore.

To o zagrizenom Ameru koji misli da ne treba da bude zdravstvenog programa za sire mase pricaj na nekim komunjarskim temama, ne smaraj ovde. Inace, sam Trump je rekao u toj debati da ne bi dozvolio da bolesni ljudi ne mogu da se lece,Trump ima potpuno levicarsko vidjenje zdravstvenog sistema. Jedino po cemu se razlikuje od mafijasa levicara je po tome sto ne bi dozvolio da odredjene osiguravajuce firme imaju monopole po drzavama, vec bi dozvolio vecu konkurenciju.

Sto se tice o glupavom Ameru i zdravstvenom osiguranju- Ahahahahahahahahhahhahahhahahahahah, cekaj da se prvo valjam na podu od smeha :hahaha: Opet, svoje komunjarsko vidjenje zdravstvenog sistema ostavi za komunjarske teme.

Ono na cemu se zasniva 'besplatno zdravstvo' vidis u Srbiji. I ne, te retard price o drzavnom zdravstvu u EU sluze da bi se vi retardi nalozili na to. Ono je svuda uzas, a negde i gore od toga.

Ja znam samo sta Ameri sami kazu, a kazu da je kod njih zdravstvo najskuplje na svetu a cena nije propracena kvalitetom.

Tramo je samo milijarder koj primenjuje trikove biznisa na politiku i u tu svrhu ce prodati svaku pricu.
Prica o tome kako ce vratiti radna mesta u Amuriku (sto je kontradiktorno njegovoj logici koja kaze PROFIT PROFIT I SAMO PROFIT) i misli da ce ikad nadmasiti Kineza koji sklapa Iphone ceo dan za par dolara.
Sam je angazovao jeftine gradjevinske radnike iz Poljske na svojim projektima.:think:

A ti i slicni samo lepite etikete ,,komunjarsko`` na ideje a nikad ne dajete alternativu, samo prica i Dza bu ko i vas.... Tramp.:roll:

Ja znam samo sto Ameri sami kazu, a kazu da je kod njih zdravstvo najskuplje na svetu a cena nije propracena kvalitetom.

Tramo je samo milijarder koj primenjuje trikove biznisa na politiku i u tu svrhu ce prodati svaku pricu.
Prica o tome kako ce vratiti radna mesta u Amuriku (sto je kontradiktorno njegovoj logici koja kaze PROFIT PROFIT I SAMO PROFIT) i misli da ce ikad nadmasiti Kineza koji sklapa Iphone ceo dan za par dolara.
Sam je angazovao jeftine gradjevinske radnike iz Poljske na svojim projektima.:think:

A ti i slicni samo lepite etikete ,,komunjarsko`` na ideje a nikad ne dajete alternativu, samo prica i Dza bu ko i vas.... Tramp.:roll:

Ameri moraju da dele troskove na mnogo veci broj ljudi od Kanadjana i Skandinavaca. Znas, nije lako zaradjivati pare, iako mnogi levicari misle da one raste na drvetu. ObamaCare je jedna smejurija, i upropastila je mnoge male i srednje biznise.

Ja sam ti napisao na forumu hiljade i hiljade redova teksta o svim raspad programima Drzave Blagostanja, i stvarno me mrzi da to radim stalno. A uostalom, i zauzet sam sada, igram poker.

- - - - - - - - - -

Jedino sto si polu-inteligentno mogao da cujes od demokrata je sto je zaista pravo glasa malo retardirano reseno kod njih, bas je Sanders pomenuo to pre neki dan. Ali i to je posledica toga sto je americko drustvo, drustvo koje se najvise bori protiv centralnog upravljanja.

Ameri moraju da dele troskove na mnogo veci broj ljudi od Kanadjana i Skandinavaca. Znas, nije lako zaradjivati pare, iako mnogi levicari misle da one raste na drvetu. ObamaCare je jedna smejurija, i upropastila je mnoge male i srednje biznise.

Ja sam ti napisao na forumu hiljade i hiljade redova teksta o svim raspad programima Drzave Blagostanja, i stvarno me mrzi da to radim stalno. A uostalom, i zauzet sam sada, igram poker.
Raste na drvecu kad imas FED, koji samo puf stvori pare na kompjuteru.

Moja strana je civilizacijski naprednija od tvog gledista jbg.

Mada to ne uzimam kao svoj glavni argument vec ovo.

Glavna razlika izmedju tvog pogleda i mog je ta sto ja gledam kroz prizmu dobrobiti za mene kao pojedinca.

Stoga meni kao INDIVIDUI vise odgovara sistem koji garantuje bezbednost MENI KAO JEDINCI.
Eto jel ti sad jasnije moje glediste, takav sistem ocigledno nije isplativ vec se u njega konstantno upumpava novac.

Ali jednom kad drzava vise ne bude vec sve bude Zemlja, nece biti vise ovakvih pricica ;) (osim ako ne nastupi distopija neka).

Raste na drvecu kad imas FED, koji samo puf stvori pare na kompjuteru.

Moja strana je civilizacijski naprednija od tvog gledista jbg.

Mada to ne uzimam kao svoj glavni argument vec ovo.

Glavna razlika izmedju tvog pogleda i mog je ta sto ja gledam kroz prizmu dobrobiti za mene kao pojedinca.

Stoga meni kao INDIVIDUI vise odgovara sistem koji garantuje bezbednost MENI KAO JEDINCI.
Eto jel ti sad jasnije moje glediste, takav sistem ocigledno nije isplativ vec se u njega konstantno upumpava novac.

Ali jednom kad drzava vise ne bude vec sve bude Zemlja, nece biti vise ovakvih pricica ;) (osim ako ne nastupi distopija neka).

Tvoj sistem nije bolji za tebe kao pojedinca. Nije bolji ni za tebe, ni za drustvo, ni za bilo koga, osim za one koji imaju politicku moc, i one sa kojima ti koji imaju politicku moc prave dilove.

Tvoj sistem je bolji za tebe kao pojedinca samo ako si neki drzavni parazit na funkciji, ali cak i tada, to je lose za tvoju decu, unuke, praunuke, itd.

- - - - - - - - - -

Evo sada Sanders u govoru tupi nesto o politickoj revoluciji :mrgreen:

Inace, njegov problem je i sto prica kao Paja Patak i sto je mnogo ruzan, jbga, uopste ne lici na predsednika.

- - - - - - - - - -

Ali studenti glasaju za njega, i obrazovani muskarci levicari.

Ali ako ne osvojis zenske glasove, makar malo, nema sanse da dobijes izbore.

Kruza republikanski establisment mnogo mrzi, povraca im se od njega. To je sukob u idejama, Kruz je bas ekstrem sto se tice onih klasicnih konzervativnih stavova, i to nije dobro za one koje u stranci hoce da prave dilove.

Ali mozda bi sada cak i Kruza progutali ako moraju da biraju izmedju njega i Trumpa, jer je Trump potpuno nepuzdan, jednostavno ne znas sta ce covek sledece da napravi; I plus bi Kruz imao mnogo bolje sanse na generalnim izborima, a ako Trump pobedi, plase se da ce celo drustvo i mediji da im se smeju sledecih 10 godina.

Tvoj sistem nije bolji za tebe kao pojedinca. Nije bolji ni za tebe, ni za drustvo, ni za bilo koga, osim za one koji imaju politicku moc, i one sa kojima ti koji imaju politicku moc prave dilove.

Tvoj sistem je bolji za tebe kao pojedinca samo ako si neki drzavni parazit na funkciji, ali cak i tada, to je lose za tvoju decu, unuke, praunuke, itd.

- - - - - - - - - -

Evo sada Sanders u govoru tupi nesto o politickoj revoluciji :mrgreen:

Inace, njegov problem je i sto prica kao Paja Patak i sto je mnogo ruzan, jbga, uopste ne lici na predsednika.

- - - - - - - - - -

Ali studenti glasaju za njega, i obrazovani muskarci levicari.

Ali ako ne osvojis zenske glasove, makar malo, nema sanse da dobijes izbore.

Kako god, stvari svakako ne mogu ostati ovakve kakve su sad jer cemo svi nestati.
Surovi kapitalizam koji zagovaras odgovoran je za unistenje sirokih razmera.

Lik jeste mator i ruzan i ne lici na predsednika ali onda ni Bus a ni njegov otac nisu bili reprezentativni primerci.

Je li mu Masacusec dodje nesto kao centar Nove Engleske? :think:

Кад кажеш љуцка права и све те леве приче, прво што пада на памет, поред маторих Јеврејки из Њујорка, је Масачусетс. Ако тамо не прође са тим форама, шансе у неком Тенесију су му тачно 0.

Кад кажеш љуцка права и све те леве приче, прво што пада на памет, поред маторих Јеврејки из Њујорка, је Масачусетс. Ако тамо не прође са тим форама, шансе у неком Тенесију су му тачно 0.

Mislim da tamo Kruz nema apsolutno nikakve sanse, mozda dobije 500 glasa :mrgreen:

Mislim da se moraš vratiti na osnove i prostudirati ih.

Zašto bi "svi nestali i bili uništeni" ako se praktikuje kapitalizam?

Taj koji ti je rekao da kapitalizam donosi nazadovanje, te zajebo.

Na planetu i okolinu mislim.
Indirektno se misli.

Idi malo guglaj o Amaznoskim sumama, sirenju pustinje, Fukusimi i posledicama izliva radijacije, onoj izlivenoj nafti kod Amerike.

Mislim da tamo Kruz nema apsolutno nikakve sanse, mozda dobije 500 glasa :mrgreen:

Угасили су ти Латиноси са тим прљавим чикано именима. Круз? Рубио???

Black is beautiful, tan is grand, but white is the colour of the big boss man :D

- - - - - - - - - -

Али не овај биг бос мен. Неки други, метафорички.

19900401_bossman.0.jpg

Na planetu i okolinu mislim.
Onda treba da imaš na umu sledeće fakte.

1. Okolina nam uopšte nije potrebna, ako ćemo samo dokono da sedimo u njoj siromašni. Okolina ima vrednost samo ako su u njoj primenjeni Surovi Kapitailistički Proizvodi.

2. Moguće je zalečiti planetu, upravo koristeći kapitalističko-inventivne tehnologije. Bil Gejts je već nešto računao na tu temu. Dakle, čak i za rešenje globalnog zagrevanja će nam više pomoći Gejts nego Mao Cetung.

Изгледа да су Трампове победе растужиле поједине форумаше, љубитеље комунизма.

Al zato Kruz dobio Teksas... Evo sad i robot Hilari trabunja nešto i ovaj njen govor mi je poznat od negde :think:? Kaže dotična "Neće ništa biti brzo i lako ali ljudi su svesni da samo teškim radom možemo da uspemo". Da nije naš vrhovni vođa preuzeo nešto od demokraCke Američke partije :hahaha:

Al zato Kruz dobio Teksas... Evo sad i robot Hilari trabunja nešto i ovaj njen govor mi je poznat od negde :think:? Kaže dotična "Neće ništa biti brzo i lako ali ljudi su svesni da samo teškim radom možemo da uspemo". Da nije naš vrhovni vođa preuzeo nešto od demokraCke Američke partije :hahaha:

Сендерсов слоган је исти као Вучићев са прошлих избора.

Back