Избори у САД-у 2016

Ko dobija americke izbore?

• Ukupno glasova
    62
  • Anketa je zatvorena .

DIREKT Asanž: Glas za Hilari je glas za rat i terorizam

Autor: Tanjug | 10.02.2016. 16:43

Osnivač Vikiliksa Žulijan Asanž oštro je danas kritikovao bivšu američku državnu sekretarku Hilari Klinton i potencijalnog kandidata za predsednika SAD, napisavši na Tviteru da će oni koji glasaju za Klintonovu na izborima, glasati za "beskrajni glupi rat" koji podstiče širenje terorizma.

Prema Asanžu, Klintonova je "ratni jastreb s lošim smislom za procenu" koja dobija "emotivni naboj od ubijanja ljudi", prenosi Raša tudej.

Napominjući da ima "godine iskustva sa Hilari Klinton i da je pročitao hiljade njenih diplomatskih telegrama", osnivač Vikiliksa je posebno ukazao na njene "loše političke odluke" koje su, kako kaže, "direktno doprinele" usponu takozvane Islamske države (ID).

Prema njegovim rečima, Klinton je preskočila generale Pentagona povodom Libije, posle čega je "Libija uništena" i postala "uporište ID".

Oružje libijske vojske je pokradeno i stotine tona oružja su prebačene džihadistima u Siriji, naveo je on.

Asanž smatra i da Klintonova nije ništa naučila iz sopstvenih grešaka.

"Nakon što nije ništa naučila iz libijske katastrofe, Hilari je rešila da to isto uradi i u Siriji. Hilarin rat je povećao terorizam, ubio desetine hiljada nevinih civila i unazadio ljudska prava na Bliskom istoku za više stotina godina", ocenio je Asanž.

:klap::klap::klap:

Izgleda da do izbora neće ni doći. Roknuće treći svetski i ******n će biti zadnji presednik.Posle tog rata amerika neće više ni postojati.

Ех..кад ли ће више тај трећи светски рат, па да се све сруши, и да онда у новој подели карата ми не будемо најјаднија нација на свету целом.

Најгоре је да победе ове илуминатско-левичрске слуге новог светског поретка ткз. ,,демократе". Не треба заборавити да су нас управо они бомбардовали и распрачали државу и окупирали нам земљу. Они су главне слуге новог светског поретка. Тако да су републиканци можда, ипак боља опција. Не много, али ипак боља.

Најгоре је да победе ове илуминатско-левичрске слуге новог светског поретка ткз. ,,демократе". Не треба заборавити да су нас управо они бомбардовали и распрачали државу и окупирали нам земљу. Они су главне слуге новог светског поретка. Тако да су републиканци можда, ипак боља опција. Не много, али ипак боља.

Ali seti se šta je Đurađ Buš radio, izvodio je neke torture i ratove, a bio Republikanac.

Ајмо да погађамо резултате у свакој држави на Супер Уторник:

Републиканци:

1. Alabama- Трамп убедљив, нешто мало Круз

2. Arkansas- Круз, Рубио

3. Colorado- Трамп, Кејсик

4. Georgia- Трамп, Круз

5. Massachusetts- Трамп, Кејсик

6. Minnesota- Трамп

7. Oklahoma- Круз, нешто мало Рубио и Трамп

8. Tennessee- Трамп, Круз, Рубио

9. Texas- доминација Круза, Рубио

10. Vermont- Трамп

11. Virginia- Круз, Трамп

12. Alaska- Трамп

13. Wyoming- Трамп

Демократе:

1. Alabama- Хилари

2. Arkansa- Хилари

3. Colorado- Берни

4. Georgia- Хилари

5. Massachusetts- Берни

6. Minnesota- Берни

7. Oklahoma- Хилари

8. Tennessee- Хилари

9. Texas- Хилари

10. Vermont- Берни

11. Virginia- Хилари

12. American Samoa- Хилари

Pogledao sam iz radoznalosti 20 minuta highlighta iz 8-me Debate republikanaca i Demokrata.
Republikanci su dza bu, najavljuju pompezne akcije od kojih nece biti nista kad dodju na vlast bez ikakvih planova, diskusija im je potpuno prizemna i sve se svodi na natkurivanje i sitne udarce.

Demokrate ma kakve da su pricaju znacajno dublje o nekim stvarima (al opet ih ima samo dvoje), republikanci su gomila seljaka za ovo dvoje bar sto se tice izgleda diskusije.

Svidja mi se taj Bernie Sanders, u toj 8-moj debati javno je isprozivao Wall Street te milijardere mocnike i njihov lobi, te rekao kako Hilary finansira Soros.
A sto je najzanimljivije, izjavio je kako je Zbignjew Bzezinski zlocinac i najgori sekretar ikad.

Vidi se da hoce Ameriku da uredi poput zapadno Evropskih zemalja i ideje su mu sve u tom smeru poput besplatnog obrazovanja,skolovanja itd.

Ali mi se sve nekako cini da se namesta da pobedi ona kalastura.

Jedino da se nadamo da si pogodio za Trampa , a promasio za onu kozu Hilari .

Хилари је јака на југу, јер ће за њу да гласају црнци, а Берни је јак у белачким државама које имају виши стандард. Али се сутрашњи избори одржавају махом на југу. Међутим, нису дефинитивни, јер тек предстоји гласање у државама које су Бернијеве базе.

Трамп је популаран у деловима Америке који нису традиционално републикански, нпр. у Новој Енглеској, али и на Југу, јер је против имиграната најгласнији. Он је најслабији на средњем западу где живи јако религиозно становништво, којем сметају његова коцка и жене.

Како сад па то?

Sa malim poznavanjem njihovog sistema od ranije i iz ovog videa moze se zakljuciti da im je izborni sistem sto se demokratije tice BULA.
Znaci imas grupu ljudi na celu svake od drzava koji posle glasanja u drzavi i kada se vidi za koga je narod glasao mogu da glasaju kako oni hoce.

Kad se napise ovako tek onda shvatis kako je takav sistem podlozan korupciji, nema ni N od narodne volje.

A to sto je Klintonka uopste kandidat samo govori da je to jedna korporativno-dinastijska drzava.

Pogledao sam iz radoznalosti 20 minuta highlighta iz 8-me Debate republikanaca i Demokrata.
Republikanci su dza bu, najavljuju pompezne akcije od kojih nece biti nista kad dodju na vlast bez ikakvih planova, diskusija im je potpuno prizemna i sve se svodi na natkurivanje i sitne udarce.

Demokrate ma kakve da su pricaju znacajno dublje o nekim stvarima (al opet ih ima samo dvoje), republikanci su gomila seljaka za ovo dvoje bar sto se tice izgleda diskusije.

Svidja mi se taj Bernie Sanders, u toj 8-moj debati javno je isprozivao Wall Street te milijardere mocnike i njihov lobi, te rekao kako Hilary finansira Soros.
A sto je najzanimljivije, izjavio je kako je Zbignjew Bzezinski zlocinac i najgori sekretar ikad.

Vidi se da hoce Ameriku da uredi poput zapadno Evropskih zemalja i ideje su mu sve u tom smeru poput besplatnog obrazovanja,skolovanja itd.

Ali mi se sve nekako cini da se namesta da pobedi ona kalastura.

Не постоји добар кандидат демократа- Берни је комуњара.

Републикански кандидати су сви добри. Рецимо, Круз је сасвим ОК.

Али, мој фаворит је Доналд Трамп, и када он победи прославићу то посетом његовом казину "Трамп Таџ Махал".

Back