Izbori u Crnoj Gori 2023. (Politička situacija u CG 2)

Koju opciju podržavate na političkoj sceni u Crnoj Gori?

• Ukupno glasova
    62
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jeste, ali Italijani su jedan zreo narod i znaju da jedinstvo donosi moc i zato su odustali od destruktivne sujete. Naravno da je Venecijanac ponosan na istoriju Mletacke Republike, ali jos vise je ponosniji sto je deo Velike Italije.

Kod nas to ne ide tako.

Jednostavno to smo sto smo i zato nam je kako nam je.

I prosto sto Beograd nema kapacitet ni autoritet za takvo nesto. Rim je centar civilizacije s kojim se cijeli svijet diči - Beograd je jugoslovenski bukurešt.

Bila je do juce, a sada ta vecina predstavlja mozda 55-60% populacije. I dalje imas 40-45% ekstremista koji bi te sutra bacali u jame da mogu. Pa zar je to normalno, to moze lako da postane 51% i eto opet prizivanja Oluje. Zar je normalno da jedno drustvo mora konstantno da zivi u strahu od povratka takve politike? Od 193 clanice UN Crna Gora ti je do nedavno bila u top 5 antisrpskih drzava pa ti vidi :D

Moras uzeti u obzir da u CG postoje Albanci i Bosnjaci. Albanci ce uvek biti za najantisrpskiju stranku, a ako nisu oni na vlasti dodvoravace se partiji na vlasti i umiljavace se i sabotiriati, poput Siptara Dritana koji se predstavio kao gradjanista (HAHA) ali je ometao prosrpskie stranke koliko je god mogao.

Sto se tice Bosnjaka, oni zive na severu i njima je odgovarala SRJ i SCG jer su bili u jednoj drzavi, nazalost zbog svadje Srba i Bosnjaka u Bosni oni su izgubili poverenje u Srbiju.

Ostatak CG su *********, CG-CG, CG-SRB i Srbi.

Srbi sami ne mogu nista to je jasno. Ali Srbi nisu sami jer imaju podrsku CG-SRB, a u neku ruku i cistih CG osim ovih *********a.

Nisu oni bas tako glupi pa da ne vide de im se uz ogradu razvija Albanija od 4mil ljudi. Njih ce ostaviti za dorucak bez Srbije.

I prosto sto Beograd nema kapacitet ni autoritet za takvo nesto. Rim je centar civilizacije s kojim se cijeli svijet diči - Beograd je jugoslovenski bukurešt.

Ali Beograd je nas i kakav god da je to je jedino sto imamo. Mozda BG nije Rim, ali gde je zaboga Cetinje od Venzije? Ili Milana ili Firenze.

Nemoj da zjbvas! :cool:

Aleksandar Sargic je dobar i zanimljiv covek medjutim on je u osnovi jedan uskogrudi Srbijanac i ne razlikuje se mnogo od Srba zaludjenih CG ili Vojvodinom i sl.

Po njemu jedini pravi Srbi su bili Obrenovici a jedini pravi vladar Kralj Milan. Zasto. Zato sto su oni pravilno ocenili da Srbija treba da se siri ka jugu u Makedoniju.

Strasno.

Inace Bozije je providjenje da bas Karadjordjevici oslobode i ujedine srpstvo jer je to bila jedina srpska dinastija sa istinskom vizijom srpstva uopste. Dok su Petrovici (ne svi) i Obrenovici bili ograniceni na svoj spahiluk Crnu Goru i Srbiju.
Obrenivići kad god su oslobodili neku teritoiju od Turaka , automatski oslobodili i od kukolja ,
To Karađorđevići nisu radili .

Obrenivići kad god su oslobodili neku teritoiju od Turaka , automatski oslobodili i od kukolja ,
To Karađorđevići nisu radili .

Karadjordje je jos 1804 popalio 300 dzamija po Srbiji i proterao Turke i Muslimane prema Sandzaku. Karadjordje je bio veoma surov.

Posle je Milos morao da se povija kao zelena trava, ali Turci u vec otisli iz Sumadije.

Da Cetinje i CG su nesto s cim se cijeli svijet, i srpstvo dicio.

Bio sam na Cetinju nekoliko puta pre ovog Milogorskog divljanja i to dok mi je vecina prijatelja govorila jbt nisi normalan sto ides u prljavu CG na more idi u Grcku Tursku. A vecina od njih je imala i neke veze sa CG !

Veruj mi u ostatku srpstva CG ima vise negativnu nego pozitivnu konotaciju. Cak, mogu slobodno reci i da ste omrazeni i to generalno.

Bio sam na Cetinju nekoliko puta pre ovog Milogorskog divljanja i to dok mi je vecina prijatelja govorila jbt nisi normalan sto ides u prljavu CG na more idi u Grcku Tursku. A vecina od njih je imala i neke veze sa CG !

Veruj mi u ostatku srpstva CG ima vise negativnu nego pozitivnu konotaciju. Cak, mogu slobodno reci i da ste omrazeni i to generalno.

Pa ne pricam za danasnju polupanu generaciju nego za vjekove prije. Pa i danas CG je u svakom pogledu, ekonomski i kulturoloski/civilzacijski nivou iznad Srbije.

• Haha
Reactions: Hix
To što Mandić radi je očigledno u nameri da privuče šire glasačko telo, jer sa svojim standardnim može samo do drugog kruga i to je kraj i očigledno su toga svesni on i ljudi oko njega. Mada sve ovo je kasno počelo. Trebalo je barem godinu dana ranije, a ne mesec dana pred izbore.
A možda je to i deo dogovora sa PzP-om da prvo svi zajedno srbuju, a od 2023. da crnogorče. :mrgreen:
Svakako DF-u je potrebna reforma i blaža retorika ukoliko žele da postanu bitan faktor u vlasti, jer ih ostale stranke posmatraju kao manje ili nužno zlo u odnosu na DPS i pokušavaju da ih izbegnu u formiranju vlasti.
Šta je po tebi to toliko ekstrmno u DF-u ?

pa to su ti koji traze od DF nemoguce, a ustvari su protiv DF.

Sto ne kritikuju Mila?

I onda normalno zakljucak DF ne moze da pobedi. Glasajte za DF pa ce pobediti.

Mandic se sada bori za ulazak u 2. krug, a ako prodje tek ce onda praviti koncesije protiv Mila.
Suživot zmači kad Srbi skinu gaće i ostalo nardoi nas cucaju , a ako Srbi odbiju da skinu gaće odmah biju proglašeni za fašiste, .

Suživot zmači kad Srbi skinu gaće i ostalo nardoi nas cucaju , a ako Srbi odbiju da skinu gaće odmah biju proglašeni za fašiste, .

Srbija je u vreme Tadica prilicno zapostavila Srbe u CG i generalno CG. Jednostavno Srbija je prezalila CG jos tamo negde 2000. Djindjic ne znam ni da li je pominjao CG. Stavise prostao je da unistei SRJ i pretvori je u SCG samo da bi Kostunica ostao bez fotelje.

Kad je CG 2006 odrzavala referendum BG nije rekao ni A. Da kazem, da u Srbiji nismo ni znali sta ce biti i bilo nam je svejedno stagod da bude. Cak i sama odluka CG da postane nezavisno primljena je u BG sasvim ravnodusno. A bilo je onih koji su to jedva i docekali.

Vrlo kratkovida politika.

Posle kako je Milo krenuo da progoni Srbe i ubostvo Duska Jovanovica sve je to bilo u Srbiji propraceno sa - A?!

A kad smo culi da tamo ima nekih 30% Srba i da vecina govori srpski bilo je cek cek da vidimo.

Srbija je u vreme Tadica prilicno zapostavila Srbe u CG i generalno CG. Jednostavno Srbija je prezalila CG jos tamo negde 2000. Djindjic ne znam ni da li je pominjao CG. Stavise prostao je da unistei SRJ i pretvori je u SCG samo da bi Kostunica ostao bez fotelje.

Kad je CG 2006 odrzavala referendum BG nije rekao ni A. Da kazem, da u Srbiji nismo ni znali sta ce biti i bilo nam je svejedno stagod da bude. Cak i sama odluka CG da postane nezavisno primljena je u BG sasvim ravnodusno. A bilo je onih koji su to jedva i docekali.

Vrlo kratkovida politika.

Sta je Srbija imala da radi? CG se otcijepila i djelimicno zbog gluposti i greski Srbije. Srbija treba voditi sopstvenim primjerom, da jednom postane zemlja sa kojom ljudi zele da se ujedine i diče, a ne od nje pobjeci, sto je do sad praksa.

Sta je Srbija imala da radi? CG se otcijepila i djelimicno zbog gluposti i greski Srbije. Srbija treba voditi sopstvenim primjerom, da jednom postane zemlja sa kojom ljudi zele da se ujedine i diče, a ne od nje pobjeci, sto je do sad praksa.
Tačnije Milo je hteo jače vezivanje za zapad nego Koštunica i Tadić koji to realno i nisu mogli zbog Kosova. Mada jedino što je CG postigla je da prizna Kosovo i udje u NATO ali to joj nije donelo članstvo u EU. Eno Milo govori da CG sa njegovom pobedom može brzo u EU, pa kako to da nije sa njim i pre? Pogotovo je ta priča propala jer sada ima pokret protiv sebe koji se zove Evropa Sad a ne neke proruske Srbe.

Ma Cetinje ponos i dika Srba, samo što trenutno tamo nema Srba, al' šta ćeš.

Tačnije Milo je hteo jače vezivanje za zapad nego Koštunica i Tadić koji to realno i nisu mogli zbog Kosova. Mada jedino što je CG postigla je da prizna Kosovo i udje u NATO ali to joj nije donelo članstvo u EU. Eno Milo govori da CG sa njegovom pobedom može brzo u EU, pa kako to da nije sa njim i pre? Pogotovo je ta priča propala jer sada ima pokret protiv sebe koji se zove Evropa Sad a ne neke proruske Srbe.

Nije samo u tome. Crna Gora je svjetska destinacija, Srbija nije. Crna Gora ima izgradjeni imidz kulture i civlizacije, ima kult drzave, Srbija nema.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back