Izbori u Crnoj Gori 2023. (Politička situacija u CG 2)

Koju opciju podržavate na političkoj sceni u Crnoj Gori?

• Ukupno glasova
    62
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
🤣🤣🤣🤣
Što onda ljudi kupuju stanove i studiraju u BG?

Jer je nama jeftino:

Screen Shot 2023-03-02 at 12.37.04 AM-1.png

Srbija je u vreme Tadica prilicno zapostavila Srbe u CG i generalno CG. Jednostavno Srbija je prezalila CG jos tamo negde 2000. Djindjic ne znam ni da li je pominjao CG. Stavise prostao je da unistei SRJ i pretvori je u SCG samo da bi Kostunica ostao bez fotelje.

Kad je CG 2006 odrzavala referendum BG nije rekao ni A. Da kazem, da u Srbiji nismo ni znali sta ce biti i bilo nam je svejedno stagod da bude. Cak i sama odluka CG da postane nezavisno primljena je u BG sasvim ravnodusno. A bilo je onih koji su to jedva i docekali.

Vrlo kratkovida politika.

Posle kako je Milo krenuo da progoni Srbe i ubostvo Duska Jovanovica sve je to bilo u Srbiji propraceno sa - A?!

A kad smo culi da tamo ima nekih 30% Srba i da vecina govori srpski bilo je cek cek da vidimo.
Pa verovatno je tadašnja vlast verovala Milu tj da je samo bio problem u Slobi .

Pa verovatno je tadašnja vlast verovala Milu tj da je samo bio problem u Slobi .

1997 kad je Milo krenuo da se odvaja Srbija je generalno bila zauzeta sa Slobom. Posle sa Djindjicevim reformama do 2003, onda dolazi Kostunica i Pogrom na Kosovu i 2007 nezavisnost Kosova tako da je top problem bilo KOSOVO.

Sa dolaskom Vucica na vlast ukljucuje se i RS.

CG dolazi u fokus Srpske javnosti tek sa Litijama i tek tada vecina Srba shvata monstruoznost Mila.

ALi i dalje CG je treca tema ili cak cetvrta

1. Kosovo
2. RS
3. Rat u Ukrajini
4. CG

Sloba je 1997 postao predsednik SRJ, ali ja mislim da on nije nikada posetio CG u svojstvu predsednika SRJ. Bulatovica je povukao u BG i ovaj je bio premijer SRJ.

SLoba i RTS krenuli su tu i tamo da napadaju Djukanovica, tu i tamo.

Medjutim opet kazem, posto Milo tada nije bio montenegrin ti napadi na Mila su zapravo povecavali njegovu reputaciju kod srpske opozicije. I on je posle i pomagao srpsku opoziciju.

Ne želim da ulazim u to koliko su ove brojke tačne, ali podatke u ovom slučaju treba uzimati sa rezervom, jer prosečna plata nije isto što i plata prosečnog čoveka.
Crna Gora je mala država, sa malim brojem stanovnika,a za svoju veličinu ima previše državnih službenika, direktora, menadžera, upravnika koji imaju platu i više hiljada evra, pa time lažno napumpavaju prosek plate u Crnoj Gori što na 650 000 stanovnika i nije preterano teško.

Pitaj Crnogorce i manjine koji ih se groze.

Znas kako se kaze, svako ima vlast kakvu zasluzuje. Mnogi su glasali za Mila ne samo zato sto je on dosta ljudi zaposlio ili potkupio vec i zato sto je veoma odlucan i drzak i stoji i sprovodi ono sto hoce.

CG vole vodje kao i Srbi uostalom.

Sad je i on malo povio rogove pa prica o Evropi i tako te limunada price. Nesto ne cujem da serunducka o Srbiji. Ko mu smeta da ide u Evropu lad evo Srbija daje i sve i Kosovo da ide u Evropu.

Ne želim da ulazim u to koliko su ove brojke tačne, ali podatke u ovom slučaju treba uzimati sa rezervom, jer prosečna plata nije isto što i plata prosečnog čoveka.
Crna Gora je mala država, sa malim brojem stanovnika,a za svoju veličinu ima previše državnih službenika, direktora, menadžera, upravnika koji imaju platu i više hiljada evra, pa time lažno napumpavaju prosek plate u Crnoj Gori što na 650 000 stanovnika i nije preterano teško.

To je kao da kazes, ,,dobar si u kosarci samo zato sto si visok".

Na neki perverzan nacin Milo je zapravo probudio srpstvo u CG uopste trgnuo Srbiju da se vise zainteresuje za CG. Valda je to ona Marksova dijalektika o jedinstvu-suprotnosti. (npr kad neko umre mi placemo jer smo ga voleli, a da ga nismo voleli radovali bi se)

Iskreno, sve do litija AMA BAS NIKO u Srbiji nista se nije mesao u CG. Nit mu je ko branio da ide ka EU ni da bude nezavistan cak i protesti protiv NATO nisu bili inspirisani zi Srbije vec iz cinjenice da 85% u CG nije bilo za NATO.

On je bio vise onako neka dzukela koja kevce na Srbiju ali bez ikakve sanse da joj naudi niti je to neko uzimao za ozbiljno ni na Zapadu.

Pa za Crnogorce i manjine je DF ekstreman. Zato su i ublažili retoriku da bi njih privukli.
Branja te pitao šta je po tebi ekstremno u DF-u,da bi mu ti rekao da treba da pita manjine i Crnogorce.

U suštini "ne znam pitaj druge, ali sigurno imaju razloga pa ih razumem, iako ne znam koji su to razlozi".

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back