I sta cemo sad? Znate, meni ne odgovaraju ni ovi sad sto vladaju ni oni pre njih. O onima iz devedesetih da i ne pricam. Daleko im lepa kuca. Za ove sadasnje vele kao Vucko ce da resi sve probleme, pohapsi korupcionase i ko zna jos koga i bice sve super. Aha, kako da ne, nezaposlenost se povecala, standard smanjio, a od privrednih muljatora za godinu i po samo je gazda Misko stigao do suda, a sta ce na kraju i od toga biti jos cemo videti. Da nesto ozbiljno imaju protiv njega ne bi se taj vracao iz Londona. Vucic doduse tvrdi kako je nezaposlenost sad napokon smanjena i u prilog tome navodi procente koji bi to trebali da dokazu. Lepo, samo sto nisam video ukupan broj zaposlenih i nezaposlenih pre i sad, odnosno od cega se racunaju ti svetli procenti. Bez toga sve opasno lici na mazanje lepih ociju. Ok, posteno treba priznati da nekih rezultata ima, samo sto ogromna vecina nas od toga nema nista.
Sta je alternativa? Demokrate koji ce nastupiti u vise kolona, ali u svakoj deluju pogubljeno iz prostog razloga sto im je Vucic u osnovi maznuo osnovna programska opredeljenja i pokazao da je sposoban da ih sprovodi bolje i efikasnije od njih? Ili mozda ostrasceni desnicari kojima su prioriteti Kosovo, Srbi van Srbije, gejevi i ko zna sta jos, samo ne ono od cega se realno zivi. Na sve to radikalima je prvi prioritet da vrate Seselja kuci. Razumem da im to treba da bi konsolidovali stranku u rasulu, ali mi ostali nemamo nista od toga.
Sve u svemu, ne vidim razlog zasto bih sad za nekog glasao. Jednog dana ako se pojavi neko mimo ovih nabrojanih, ili ako bi Vucko stvarno uspeo da unapredi ekonomiju pa da posle 4 godine dodjem do zakljucka da mi je bolje. Sad to ne vidim. Prema tome, ovo cu izvlacenje preskociti, kao sto sam i prethodno, a i ono pre. Vremena kad se moralo glasati protiv necega jer je to bilo ocigledan sunovrat su nadam se iza nas. I sadasnji izbor je los, ali imali smo i gorih. Mnogo gorih. Pamcenje me jos uvek dobro sluzi.