ИЗБОРИ 2014.

Za koga biste glasali na izborima?

• СНС

glasova: 33 12,8%
  • СПС

glasova: 9 3,5%
  • ДС

glasova: 11 4,3%
  • ДСС

glasova: 40 15,5%
  • ЛДП

glasova: 20 7,8%
  • СРС

glasova: 28 10,9%
  • ДВЕРИ

glasova: 58 22,5%
  • Коалиција опција 4, 6,7

glasova: 8 3,1%
  • УРС

glasova: 1 0,4%
  • СДПС

glasova: 2 0,8%
  • Бели листићи

glasova: 36 14,0%
  • Комунистичка партија

glasova: 12 4,7%

• Ukupno glasova
    258
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam ja nikakav fanatik, stranacke promocije moram ukidati, a o Dverima i ostalima sudim po onome sto oni sami stave kao svoj prioritet. Evo sad vidim neki letopis, Kosovo, Sojic ... i sta nije istina u onom sto sam napisao?

Sve je istina ali ne znam zasto tebi smeta neko ko misli da je KiM nasa pokrajina, da GMO ne treba dozvoliti, da je seksualnost stvar intime a ne medijskog promovisanja? Meni smeta sto upotrebljavas pojam "desnicari" u diskvalifikujucem kontekstu a sto tvrdis da ne govore o zivotnim problemima a sada prizanjes da je to "stranacka propaganda". Kako to da anti gej parada nije strancka propaganda a ekonomski program jeste?
Reci cu ti-zato sto se onda ne bi mogli tako diskvalifikovati kako si i ti ucinio i kako svi mediji cine. A zasto to cine? Zato sto se plase da istinski stavovi drugaciji od NATO dirigovanih, dodju do usiju naroda. Ali, sve ima svoj kraj.
A to za "Sojica" misle sada i svi koji imaju makar malo mozga posle jucreasnje junacke akcije PPV. Vec vidjeno kod Sojica, zar ne?

@dlugomir

Мислим да је битно изаћи на изборе и гласати.

Овде се не гласа ЗА, овде се гласа ПРОТИВ.И увек има против кога да се гласа, и битно је да се покаже да нико ту за вјек и вјеков.

И ове за које гласаш, ако ниси задовољан, и њих ћеш после сменити другима.

И доста људи кука а неће да гласа, то ми је енигма.Па онда ћути, или изађи и промени.Битна је промена.А не нико не ваља, сви су исти.

Ја сам писао о подршсци на терену, и начинима добијања гласова, прилике да се промовишу и покажу да су ту за још нешто осим кад су ту ствари по којима су познатији.

Slazem se sa podebljanim ali za ovo drugo mislim da oni nemaju "nos" kao sto to ima drug PPV. Znam da to za njih nije plodonosno ali ja cenim stavove a ne medijsko-pozerske poteze.

Све ми више мирише да ће СПС да испадне из игре за нову Владу, као да се баш због тога праве избори, како би Ивици и цомпанији видели леђа.

:zcepanje:интелектуалац...

- - - - - - - - - -

I sta cemo sad? Znate, meni ne odgovaraju ni ovi sad sto vladaju ni oni pre njih. O onima iz devedesetih da i ne pricam. Daleko im lepa kuca. Za ove sadasnje vele kao Vucko ce da resi sve probleme, pohapsi korupcionase i ko zna jos koga i bice sve super. Aha, kako da ne, nezaposlenost se povecala, standard smanjio, a od privrednih muljatora za godinu i po samo je gazda Misko stigao do suda, a sta ce na kraju i od toga biti jos cemo videti. Da nesto ozbiljno imaju protiv njega ne bi se taj vracao iz Londona. Vucic doduse tvrdi kako je nezaposlenost sad napokon smanjena i u prilog tome navodi procente koji bi to trebali da dokazu. Lepo, samo sto nisam video ukupan broj zaposlenih i nezaposlenih pre i sad, odnosno od cega se racunaju ti svetli procenti. Bez toga sve opasno lici na mazanje lepih ociju. Ok, posteno treba priznati da nekih rezultata ima, samo sto ogromna vecina nas od toga nema nista.

Sta je alternativa? Demokrate koji ce nastupiti u vise kolona, ali u svakoj deluju pogubljeno iz prostog razloga sto im je Vucic u osnovi maznuo osnovna programska opredeljenja i pokazao da je sposoban da ih sprovodi bolje i efikasnije od njih? Ili mozda ostrasceni desnicari kojima su prioriteti Kosovo, Srbi van Srbije, gejevi i ko zna sta jos, samo ne ono od cega se realno zivi. Na sve to radikalima je prvi prioritet da vrate Seselja kuci. Razumem da im to treba da bi konsolidovali stranku u rasulu, ali mi ostali nemamo nista od toga.

Sve u svemu, ne vidim razlog zasto bih sad za nekog glasao. Jednog dana ako se pojavi neko mimo ovih nabrojanih, ili ako bi Vucko stvarno uspeo da unapredi ekonomiju pa da posle 4 godine dodjem do zakljucka da mi je bolje. Sad to ne vidim. Prema tome, ovo cu izvlacenje preskociti, kao sto sam i prethodno, a i ono pre. Vremena kad se moralo glasati protiv necega jer je to bilo ocigledan sunovrat su nadam se iza nas. I sadasnji izbor je los, ali imali smo i gorih. Mnogo gorih. Pamcenje me jos uvek dobro sluzi.

Суштина је да нико не влада два мандата. За почетак.

- - - - - - - - - -

Све ми више мирише да ће СПС да испадне из игре за нову Владу, као да се баш због тога праве избори, како би Ивици и цомпанији видели леђа.

СНС и ДСС?

Gresis. Oni su dobili cvrsta obecanja od gazda u Briselu da ostaju i to vise niko i ne krije. Uz njih, u vladu sigurno ulaze i LDP i URS (ako predju cenzus) Ali, ono sto je vaznije jeste obecanje Tadicu da ce uci u vlast ako njegova kolona predje cenzus ili angazman u EU komisijama ako znatno umanji Djilasovu kolonu.
Dakle, izvan ostaju Djilasov DS i ko udje od ovih koji se ne mogase dogovoriti. :rtfm:

Једино ако је овај народ потпуно изгубио разум.

Mislis na njegovo opredelenje za koga bi glasao ili na njegovu procenu ko pobedjuje? ;)

Gresis. Oni su dobili cvrsta obecanja od gazda u Briselu da ostaju i to vise niko i ne krije. Uz njih, u vladu sigurno ulaze i LDP i URS (ako predju cenzus) Ali, ono sto je vaznije jeste obecanje Tadicu da ce uci u vlast ako njegova kolona predje cenzus ili angazman u EU komisijama ako znatno umanji Djilasovu kolonu.
Dakle, izvan ostaju Djilasov DS i ko udje od ovih koji se ne mogase dogovoriti. :rtfm:

Mislis na njegovo opredelenje za koga bi glasao ili na njegovu procenu ko pobedjuje? ;)

Мислим да ће масовно јурнути да заокруже СНС, а онда смо пропали.

Rezultati anketa na internetu su se uvek drasticno razlikovali od pravih izbora.
To i ne cudi kad je u srbiji preko milion nepismenih, a polovina stanovnika je funkcionalnno nepismeno. Takvima je blic, kurir, b92 bukvar. Zato su nam rezultati izbora takvi kakvi jesu

Rezultati anketa na internetu su se uvek drasticno razlikovali od pravih izbora.
To i ne cudi kad je u srbiji preko milion nepismenih, a polovina stanovnika je funkcionalnno nepismeno. Takvima je blic, kurir, b92 bukvar. Zato su nam rezultati izbora takvi kakvi jesu

Разумем неписменост, али то не подразумева глупост. Од када смо постали глупи:think:

:zcepanje:интелектуалац...

- - - - - - - - - -

Суштина је да нико не влада два мандата. За почетак.

- - - - - - - - - -

Sustiina je da kada se promene na vlasti niko nije pohapsio one sto su krali u prethodnoj vlasti.
I zato su SVI ISTI.

Sustina je da svi rade sto im se kaze od strane NWO, od Milosevica do Vucic/Nikolic dua. I zato su SVI ISTI.

I zato ja necu da glasam ni za koga, ali hocu da izadjem na izbore i time dam glas PROTESTA protiv svih kandidata. Da je pameti, pa da ljudi masovno izadju i poniste glasacke listice:

1. imali bi osnova da trazimo da se, ako najveci deo glasova odnesu nevazeci listici, svim ucesnicima izbora ONEMOGUCI izlazak na sledecih 1/2/X izbora, mozda cak i NIKAD VISE
2. spustili bi im svima procente, tj. povecao bi se drasticno broj glasova potrebnih za cenzus. Pa da li vi shvatate da SNS vlada sa SVEGA 15% glasova Srbije!!!??? Hej, bre, volja svakog sedmog gradjanina Srbije koji moze da glasa odredjuje sudbinu svih nas.
Zamislite tu situaciju u autobusu, kancelariji ili gde vec, da svaki sedmi ima neku ludu ideju i svi vi, cela ta grupa ljudi, radi po njihovom nalogu. :dash:

Dakle, moja opcija je (na osnovu gore navedenog) BELI LISTIC. I racunam ga kao GLAS PROTIV SVIH trenutno prisutnih politickih opcija (buduci da su svi ISTI) - a i to je politicka opcija.

Sustiina je da kada se promene na vlasti niko nije pohapsio one sto su krali u prethodnoj vlasti.
I zato su SVI ISTI.

Sustina je da svi rade sto im se kaze od strane NWO, od Milosevica do Vucic/Nikolic dua. I zato su SVI ISTI.

I zato ja necu da glasam ni za koga, ali hocu da izadjem na izbore i time dam glas PROTESTA protiv svih kandidata. Da je pameti, pa da ljudi masovno izadju i poniste glasacke listice:

1. imali bi osnova da trazimo da se, ako najveci deo glasova odnesu nevazeci listici, svim ucesnicima izbora ONEMOGUCI izlazak na sledecih 1/2/X izbora, mozda cak i NIKAD VISE
2. spustili bi im svima procente, tj. povecao bi se drasticno broj glasova potrebnih za cenzus. Pa da li vi shvatate da SNS vlada sa SVEGA 15% glasova Srbije!!!??? Hej, bre, volja svakog sedmog gradjanina Srbije koji moze da glasa odredjuje sudbinu svih nas.
Zamislite tu situaciju u autobusu, kancelariji ili gde vec, da svaki sedmi ima neku ludu ideju i svi vi, cela ta grupa ljudi, radi po njihovom nalogu. :dash:

Dakle, moja opcija je (na osnovu gore navedenog) BELI LISTIC. I racunam ga kao GLAS PROTIV SVIH trenutno prisutnih politickih opcija (buduci da su svi ISTI) - a i to je politicka opcija.

Razmisljao sam dugo o toj opciji i mozda bi imala smisla kada bi vecina razmisljala tako kako si naveo. I tebi i meni je jasno da je to u domenu teorije. Cak mislim da izlaskom i belim listicima se samo daje veci legitimitet izabranima. Tim pre,sto se cenzus valjda racuna na osnovu vezecih glasova. U tom slucaju, efektnije je onda ne izaci jer tako se makar ne mogu hvaliti visokom procentom izaslih.

Ne izlaziti na ''izbore'' uopste, i tacka! Neka se svi nose!

To je efikasnije od belih listica ali ni to nece pomoci.
Prava kazna za sve koji su do sada bili na vlasti je masovan izlazak i glasanje za neke nove koji nisu do sada bili na vlasti (pa i ne znamo kakvi bi bili). Ja sam takve nasao u Dverima jer su jedino oni kriticari svih dosadasnjih i jedini oni, makar nagovestavaju, da bi doneli Zakon o ispitivanju porekla imovine svih politicara i tajkuna od 1989. do danas sa obavezom dokazivanja porekla sa njihove strane a ne sa strane vlasti.
Pa neka makar to bude poruka ovima sta vecinski mislimo.

Ово је најзгоднији начин да преко Тадића прелете у СНС-у. Живела коалиција Вучић-Тадић (+Чеда+Бук+...). По свој прилици ово је Дачићу последњи доручак као представника власти. Убудуће можда, али приватно.

Sve je istina ali ne znam zasto tebi smeta neko ko misli da je KiM nasa pokrajina, da GMO ne treba dozvoliti, da je seksualnost stvar intime a ne medijskog promovisanja?
Ma ne razumes, ne smeta mi, samo ti kazem kako to nije prioritet. Na tome niko nece dobiti izbore.

Meni smeta sto upotrebljavas pojam "desnicari" u diskvalifikujucem kontekstu a sto tvrdis da ne govore o zivotnim problemima a sada prizanjes da je to "stranacka propaganda". Kako to da anti gej parada nije strancka propaganda a ekonomski program jeste?
Reci cu ti-zato sto se onda ne bi mogli tako diskvalifikovati kako si i ti ucinio i kako svi mediji cine. A zasto to cine? Zato sto se plase da istinski stavovi drugaciji od NATO dirigovanih, dodju do usiju naroda. Ali, sve ima svoj kraj.
A to za "Sojica" misle sada i svi koji imaju makar malo mozga posle jucreasnje junacke akcije PPV. Vec vidjeno kod Sojica, zar ne?
Nikog ja ne diskvalifikujem, a to sto neko o sebi nije u stanju da cuje realno mislenje, za to stvarno nisam kriv. Ocigledno je da si detaljno procitao samo deo koji se odnosio na opciju koju zastupas, dok si ostalo samo povrsno pretrcao. Evropska unija nije nesto sto sad bitnije utice na nase zivote jer u njoj nismo, niti cemo u sledece 4 godine biti. Naravno da zelim da i Srbija bude u drustvu normalnih i uredjenih drzava, ali na ovoj temi pricamo o necem drugom.

Vidim da ti zelis da pricamo o izbornom ucescu Dveri. U redu, nije problem. Stalno tu vidim fokusiranje na oblasti za koje se ne moze reci da su nebitne, ali u svakom slucaju nisu na vrhu liste prioriteta prosecnog stanovnika Srbije, odnosno skorasnjeg biraca. Akcenat se recimo stavlja na Kosovo iako je jasno da za vecinu gradjana postoje vaznija pitanja, a ionako je svima jasno da se taj problem ni u jednoj varijanti ne moze resiti na nacin koji bi nama odgovarao. Onda recimo porodicne vrednosti, ono na cemu Dveri narocito insistiraju. Tu se akcenat stavlja na borbu protiv homoseksualaca iako je to veoma mali procenat populacije. I ta gej parada oko koje se dize toliko prasine je samo 1 dan u godini, ako se uopste i odrzi. Od toga se ne vidi briga o problemima koji tiste srpsku porodicu svih 365 dana. Recimo nedavni prote sti radnika su bili prilika da se to javno i konkretno podrzi. Nisam to video od Dveri. Zasto je to tako vazno? I sadasnja pravila igre su dovela do toga da mnogi roditelji rade po vise poslova i mnogo vise od 8 sati zbog cega porodica naravno trpi. Mladim zenama tesko je da se zaposle jer ih ucenjuju nemanjem dece i zloupotrebom rada na odredjeno radno vreme. Novim zakonom je bilo predvidjeno da stvari po zaposlene stoje jos gore i otvoreno se govorilo da je cilj da nijedan posao ne bude siguran. Pa kako ce neko praviti porodicu ako nema siguran posao?? A recimo ako bi neko predlozio da se rad na odredjeno moze dati samo u svrhu zamene konkretnog radnika na duzem bolovanju I za vreme dok ono traje, a da u svakom drugom mora biti za stalno, taj bi dobio podrsku nezaposlenih I mnogih nesigurno zaposlenih. Eto ti ideje za pocetak. Kakav je stav Dveri povodom tog konkretnog pitanja? Pojma nemam, a nema ni 99% drugih ljudi jer je u prvi plan stavljeno nesto drugo. Kapiras li u cemu je problem? A toga ima dosta, polako, pricacemo.

- - - - - - - - - -

Tako je.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back