ИЗБОРИ 2014.

Za koga biste glasali na izborima?

• СНС

glasova: 33 12,8%
  • СПС

glasova: 9 3,5%
  • ДС

glasova: 11 4,3%
  • ДСС

glasova: 40 15,5%
  • ЛДП

glasova: 20 7,8%
  • СРС

glasova: 28 10,9%
  • ДВЕРИ

glasova: 58 22,5%
  • Коалиција опција 4, 6,7

glasova: 8 3,1%
  • УРС

glasova: 1 0,4%
  • СДПС

glasova: 2 0,8%
  • Бели листићи

glasova: 36 14,0%
  • Комунистичка партија

glasova: 12 4,7%

• Ukupno glasova
    258
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"Fora" je u tome sto je sve ovo najobicnije spinovanje. Juce sam ucestvovao u anketi Stratedzika (pozvali me na kucni tel) i, uz mnostvo pitanja za koje ne znam cemu ali znam kome sluze (plata, clanova porodice, godine, Tadic, ....) na pitanje za koga cu da glasam cita mi ponudjenu listu i...nema Dveri. Na moje pitanje a gde su Dveri, ona njapre odgovara "nema ih" pa posle kratkog prekida rece "a ima evo ih dole pod ostali, izvinite".
Pametnom dosta! Ja sada imam pravo da mislim da je svih ovih 11% za Dveri. ;)
:D
Pa dobro, ako su Dveri skocile na 11% onda je upotpunjena kvota za evroskeptike.
Medjutim, da li zaista mislis da su Dveri napravile takav skok za ove dve godine ? Na prethodnim izborima nisu presli cenzus, a 11% je ipak ozbiljna cifra.

http://www.pravda.rs/2014/02/04/saznajemo-radikali-idu-sa-obrazom-na-izbore/
Објављено: 4. фебруар 2014, 22:27 Актуелно / Политика |
САЗНАЈЕМО: Радикали иду са „Образом“ на изборе

БЕОГРАД – Српска радикална странка постигла је споразум са организацијом „Образ“ коју предводи Младен Обрадовић да заједно изађу на предстојеће изборе, сазнаје Правда у врху СРС.

radikali-obraz.jpg

Радикали су на тај начин одустали од првобитне идеје да иду самостално и да не склапају никакве изборне коалиције. Ова одлука ће, по речима нашег извора бити озваничена у наредних неколико дана.

Извор: Правда

Pa dobro, ako su Dveri skocile na 11% onda je upotpunjena kvota za evroskeptike.
Medjutim, da li zaista mislis da su Dveri napravile takav skok za ove dve godine ? Na prethodnim izborima nisu presli cenzus, a 11% je ipak ozbiljna cifra.
Presle su DVERI i onda samo sto nije bilo u INTERESU i moglo je da se igra DS i SNS!!!
Nego narode SRBSKI da vas ja nesto pitam sve?
A sta mislite VI SRBI ako i ovaj "put" ne bude ni jedne PATRIOTSKE partije u 5%?
Da li cete i onda da VERUJETE u pobedu DS tj SNS ili cete izaci na ulicu i promeniti VLAST kao sto su i oni sa VLASTI menjali druge?
A sta mislite AKO POBEDI PATRIOTSKA partija? SRS-Dveri...
Ili o tome i nemislite?Za vas je SNS ili sta vec pobednik?A ja vas pitam STA VAM JE OBECAO SNS? da ce uciniti u SRB sto je ucinio dobro i gde vodi SRB?Obecali su da ce Borko,Kosovo,Izbori,Dzakovi itd.

I SVE SU LAGALI,SNS JE SVE LAGAO STO JE OBECAVAO U PREDIZBORNOM periodu.

Nikolic cuti ko cupi,Vicic *******I glumi "TITA",Dacic GLJIv<iCA pokvarena,podmukla...VREME JE DA ODU iz SRB ili sa lica ZE... odmah!!! Jer nisu zasluzili bolje?

Ја као Србски националиста ћу гласати за Србску Напреду Странку и њихову политику "Православље или смрт." Србски Напредњаци су Путинови људи, плус су они добри са дсс-ом и све се договарају са Коштуницом. Ћосићем, Бећковићем, Кустурицом и осталим кремом националне интелигенције.

Ушли би Напредњаци са дсс-ом и у владу али требнутно неда то евробска унија, оће да запале сено и све да нас побију, да нас бомбардују и уведу санкције. Али кад Русија ојача и то ће да се промени. Тада ћемо и са Дверима ући у коалицију у преузети њихов концепт домаћинске економије.

Битно је само да ми Срби садржимо слогу и саборност и да подржимо нашег Вожда, господина Вучића.

U dilemi sam , ne dozvoljavaju mi da ne glasam , i posto cu reda radi izaci na te izbore , za koga da glasam ?
Ima li tu neki "kantar" , sta da prevagne u nečiju korist.

Poništi listić i eventualno glasaj za nekog protivkandidata tek da oduzmeš procente naprednjacima i vUČku.

Mada, nisu oni ništa gori od DS-a i drugih, ali svejedno će pobediti a nije zdravo da imaju apsolutnu podršku. Ovde ko je dobio preko 50% glasova, taj je zajahao 10 godina na vlast i nije otišao dok ga nismo oterali.

Tako ću i ja da radim, na predsedničkim ću glasati za Botu iako nema šanse niti ga vidim boljeg od Tome, a na parlamentarnim ću ili poništiti ili glasati za autsajdere ( LJSV,LJDP,SPS ni slučajno )

Zar si i ti prevideo moju prvu recenicu ""Fora" je u tome sto je sve ovo najobicnije spinovanje." i smajli na kraju recenice o 11%?
Hajde sto su ovi Vuckovi, njima je strano i citanje i prepoznavanje ironije i sarkazma a kamo li zakljucivanje, ali ti me iznenadi. :D

Zar si i ti prevideo moju prvu recenicu ""Fora" je u tome sto je sve ovo najobicnije spinovanje." i smajli na kraju recenice o 11%?
Hajde sto su ovi Vuckovi, njima je strano i citanje i prepoznavanje ironije i sarkazma a kamo li zakljucivanje, ali ti me iznenadi. :D

Pa izgleda da sam na pocetku ukapirao, a onda sam se zaneo :D
Ne, zaista, cudi me ova disproporcija u glasackom telu. Jednostavno mi je nekako cudno da evroskeptici glasaju za proevropske stranke. Ili da deo onih koji su zbunjeni, pa ne znaju da li valja ici u EU ili ne, ipak glasaju za bezalternativce. Ili kakva druga kombinacija...
Naravno, kako je istrazivanje o raspolozenju birackog tela po obicaju vrlo upitno i mozda i jeste sve samo neki spin, realno govoreci, rejting DSS, SRS, pa i Dveri medju "ostalim" se vrti oko necega sto je bilo i na izborima pre dve godine. Ako bih necemu zamerio u ovom istrazivanju, to je procenjena izlaznost, koja mi je totalno neverovatna. Ono sto bih ja ocekivao, to je da DSS, SRS i Dveri u zbiru pokupe onih 22% odlucnih evroskeptika. Medjutim, to se nekako ne dogadja.

Pa izgleda da sam na pocetku ukapirao, a onda sam se zaneo :D
Ne, zaista, cudi me ova disproporcija u glasackom telu. Jednostavno mi je nekako cudno da evroskeptici glasaju za proevropske stranke. Ili da deo onih koji su zbunjeni, pa ne znaju da li valja ici u EU ili ne, ipak glasaju za bezalternativce. Ili kakva druga kombinacija...
Naravno, kako je istrazivanje o raspolozenju birackog tela po obicaju vrlo upitno i mozda i jeste sve samo neki spin, realno govoreci, rejting DSS, SRS, pa i Dveri medju "ostalim" se vrti oko necega sto je bilo i na izborima pre dve godine. Ako bih necemu zamerio u ovom istrazivanju, to je procenjena izlaznost, koja mi je totalno neverovatna. Ono sto bih ja ocekivao, to je da DSS, SRS i Dveri u zbiru pokupe onih 22% odlucnih evroskeptika. Medjutim, to se nekako ne dogadja.

Постоји хиљаду ствари на основу којих се бирачи одлучују за кога ће д гласају. Боли кура.ц некога да ли је странка за или против ЕУ кад је ЕУ далеко.

Зашто да евроскептик само по томе одлучује за кога ће да гласа? А где су остали критеријуми? Да је једном гласачу то критеријум, не би имао никакав избор. Двери, СРС и ДСС немају никакав квалитет па сам евроскептицизам није никакав разлог да се гласа за њих (осим тих 12-13 % колико и иначе збирно освајају)

Мене интересира јел' Вучко добиЈо ферман из Брисела за изборе,чим је отезао / двоумио се, и да ли су му
препоручени партнери ?.....Љајић, због Хага награђен, а Вук са Хагом уцењен, да настави НАТО уступке, пошто
сам не би имао никакве шансе, овако има да настави започети посао и да бира функцију / тобоже, морали смо
да му испунимо као коалиционом партнеру /, а за гласове не брините...ту смо за штимање, и....контролу....?!

http://www.pravda.rs/2014/02/04/saznajemo-radikali-idu-sa-obrazom-na-izbore/
Објављено: 4. фебруар 2014, 22:27 Актуелно / Политика |
САЗНАЈЕМО: Радикали иду са „Образом“ на изборе

БЕОГРАД – Српска радикална странка постигла је споразум са организацијом „Образ“ коју предводи Младен Обрадовић да заједно изађу на предстојеће изборе, сазнаје Правда у врху СРС.

radikali-obraz.jpg

Радикали су на тај начин одустали од првобитне идеје да иду самостално и да не склапају никакве изборне коалиције. Ова одлука ће, по речима нашег извора бити озваничена у наредних неколико дана.

Извор: Правда

Hahahahahahahha

Мене интересира јел' Вучко добиЈо ферман из Брисела за изборе,чим је отезао / двоумио се, и да ли су му
препоручени партнери ?.....Љајић, због Хага награђен, а Вук са Хагом уцењен, да настави НАТО уступке, пошто
сам не би имао никакве шансе, овако има да настави започети посао и да бира функцију / тобоже, морали смо
да му испунимо као коалиционом партнеру /, а за гласове не брините...ту смо за штимање, и....контролу....?!

знаш ваљда да сви на власти од 5.10 2000 ни до тоалета не смеју ако не питају брисељљљљ

Ја као Србски националиста ћу гласати за Србску Напреду Странку и њихову политику "Православље или смрт." Србски Напредњаци су Путинови људи, плус су они добри са дсс-ом и све се договарају са Коштуницом. Ћосићем, Бећковићем, Кустурицом и осталим кремом националне интелигенције.

Ушли би Напредњаци са дсс-ом и у владу али требнутно неда то евробска унија, оће да запале сено и све да нас побију, да нас бомбардују и уведу санкције. Али кад Русија ојача и то ће да се промени. Тада ћемо и са Дверима ући у коалицију у преузети њихов концепт домаћинске економије.

Битно је само да ми Срби садржимо слогу и саборност и да подржимо нашег Вожда, господина Вучића.
Posebno ovaj isecak " Србски Напредњаци су Путинови људи " . Eto kako proturaju na tv , vraceni nasi radnici jer nisu imali dozvolu za rad. Trecina ih nema dozvolu , ovo vise lici na ono ako niste s nama >sad ce mo vam traziti dlaku u jajetu <.

Vi sto glasate za DSS i SRS mi niste jasni. Kako ne vidite da treba dati glas Dverima? Kostunicina funkcija je da oduzima patrioske glasove, a ovi z SRS nikada vise cenzus nece preci, osim ako im se ne vrati Seselj pa dobiju neki 6 ili 7 procenata. Ali to se nece desiti.

Постоји хиљаду ствари на основу којих се бирачи одлучују за кога ће д гласају. Боли кура.ц некога да ли је странка за или против ЕУ кад је ЕУ далеко.

Зашто да евроскептик само по томе одлучује за кога ће да гласа? А где су остали критеријуми? Да је једном гласачу то критеријум, не би имао никакав избор. Двери, СРС и ДСС немају никакав квалитет па сам евроскептицизам није никакав разлог да се гласа за њих (осим тих 12-13 % колико и иначе збирно освајају)
Naravno, to sto ti kazes jeste tacno kada na pitanje EU integracija gledamo kao na bilo koje pitanje. Medjutim, ljudi koji su konkretno protiv evrointegracija, imaju vrlo jasnu ideju zasto su protiv toga. U isto vreme, drzava se vec nalazi na tom putu i razni zahtevi koji se ticu tih integracija moraju da se zadovolje vec sada, ili su vec i zadovoljeni. Dakle, ako neko smatra da su ovi uslovi (ne samo KiM, vec i SSP) losi i ako ih smatra pogubnim za srpsko drustvo, ekonomiju itd. zasto ih ne zaustavi ? Gde odlaze 7 - 10 % koji inace predstavljaju protivnike evrointegracija ?

СРПСКА РАДИКАЛНА СТРАНКА ПРЕДАЛА ЛИСТУ КАНДИДАТА ЗА ОДБОРНИКЕ СКУПШТИНЕ ГРАДА БЕОГРАДА
5. фебруар 2014.

Српска радикална странка предала је Градској изборној комисији листу кандидата за одборнике Скупштине Града Београда. Листу је подржало више од 4.000 бирача.

Листа се зове Српска радикална странка др Војислав Шешељ. Носилац листе и први на листи је председник српских радикала проф. др Војислав Шешељ.

Радикалски кандидат за градоначелника Београда је заменик председника Немања Шаровић који је други на листи, а на четвртом месту је Младен Обрадовић, председник невладине организације Српски образ.

Српска радикална странка је једина политичка снага која ће бити у стању да се супротстави проевропским снагама које су у претходном периоду презадужиле и потпуно уназадиле Београд и Београђане.

Изборна платформа коју српски радикали нуде грађанима Београда је прекид задуживања, контрола рада јавних предузећа, која су главни извор корупције, и обезбеђивање услова за уједначавање услова живота на територији целог града.

СРС

Пошто имам симпатије и према Образу саму су учврстиле мој глас. Образ се овим показао као велика патритска организација, а не идиотско плаћеничка као Звери

Vi sto glasate za DSS i SRS mi niste jasni. Kako ne vidite da treba dati glas Dverima? Kostunicina funkcija je da oduzima patrioske glasove, a ovi z SRS nikada vise cenzus nece preci, osim ako im se ne vrati Seselj pa dobiju neki 6 ili 7 procenata. Ali to se nece desiti.

Mozda su culi glasine o tome da su Dveri kao stranka za prethodne izbore bili djilasov projekat, pa su malo nepoverljivi (mada su meni te glasine i dalje neverovatne) ? Mozda zato sto su preostali simpatizeri SRS ostali tvrdo lojalni Seselju i stranci, sto inace odgovara njihovom profilu ? Mozda zato sto simpatizeri DSS vise veruju etabliranoj politickoj stranci koja se bavi politickim, a ne duhovnim pitanjima i zato sto je lider DSS ipak covek sa najvisim kvalifikacijama od svih ostalih lidera politickih stranaka ?

Mozda su culi glasine o tome da su Dveri kao stranka za prethodne izbore bili djilasov projekat, pa su malo nepoverljivi (mada su meni te glasine i dalje neverovatne) ? Mozda zato sto su preostali simpatizeri SRS ostali tvrdo lojalni Seselju i stranci, sto inace odgovara njihovom profilu ? Mozda zato sto simpatizeri DSS vise veruju etabliranoj politickoj stranci koja se bavi politickim, a ne duhovnim pitanjima i zato sto je lider DSS ipak covek sa najvisim kvalifikacijama od svih ostalih lidera politickih stranaka ?

Зверови су били прво пројекат ДСС-а па су се посл продали Ђиласу током педерске параде из 2011 године када су заједно са 1389 и другим организацијама требали да имају заједничку акцију.

Зверови су били прво пројекат ДСС-а па су се посл продали Ђиласу током педерске параде из 2011 године када су заједно са 1389 и другим организацијама требали да имају заједничку акцију.

A sta ce vam ovi DB-ovski klovnovi iz Obraza? Bolje da izadjete samostalno na izbore.

Djilas i ima isuvise problema da bi mogao da se bavi finansiranjem tamo nekih Dveri i slicno, a i postavlja se pitanje svrsishodnosti takvog njegovog projekta. Tvrdnja da on stoji iza Dveri je prosto nebuloza.
Sto se tice SRS glasaca njihova tvrdoglavost i zaslepljenost postaje iritirajuca, ali sto se tice glasaca DSS-a ne znam kako drugacije da objasnim - sve politicare u Srbiji od 1989. godine do danas treba izbegavati u sirokom luku jer su oni ljudi proslosti koji su nam naneli mnogo stete. Svi znamo kako funkcionisu sve parlamentarne stranke kod nas i tu DSS nije izuzetak. Sto se tice Kostunice ja o njemu nemam neko pozitivno misljenje, jer za isto ne postoji osnov. Jedino njegovo visoko obrazovanje. Na prvi pogled deluje kilavo i metiljavo, a prepreden je i lukav poput lisice. DSS ima potencijal jedino da bude "konstruktivna opozicija" i nista vise, a to Srbiji nije dovoljno.
Poenta je da sve parlamentarne stranke u Srbiji, koje inace funkcionisu na principu kriminalnih klanova, treba izbegavati i da ti sansu novim ljudima.
Nemam idealno misljenje o Dverima, ali samtram da u odnosu na ostatak politicke scene jesu pravo osvezenje.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back