Polemarchoi
Ističe se
- Poruka
- 2.589
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Evo, na osnovu poslednjeg istraživanja javnog mnjenja, kako bi približno izgledala skupština. NAPOMENA- manjine nisu uračunate, tj. nisu ušle u zbir.
SNS-NS-PSS (33.0%): 91
Za Bolji život (DS) (28.0%): 78
SPS-PUPS-JS (12.0%): 33
SRS (6.0%): 16
DSS (6.0%): 16
Preokret (6.0%): 16
URS (3.0%): Ne ulazi
Neulazak URS-a u skupštinu čini ovaj politički bućkuriš jako interesantnim: ako se imaju u vidu i manjine, koalicija DS-SPS-LDP bi imala oko 130 glasova u skupštini (dakle, situacija slična sadašnjoj, samo što ne bi bilo Dinkića, a bilo bi LDP-a).
Ako bi bile tačne spekulacije da postoje tajni dogovori SNS-a i LDP-a, takvoj vladi bi takođe bila potrebna makar podrška neke druge stranke (SPS-a), i imali bi oko 140 glasova u skupštini.
Tzv. "velika koalicija", imala bi oko 170 poslanika.
Najviše zavisi od toga šta će se zbivati u drugom krugu predsedničkih izbora. Moguće je da će SNS zbrzati koalicioni dogovor, da bi Slavica (kao VD) dala mandat Jorgovanki (ili Tomi?), jer je Tadić favorit. DS će krenuti na otezanje, ali je samom činjenicom da je predao predsedničku vlast SPS-u (makar do kraja izbora) zagorčao sebi život.И једна и друга комбинација је могућа. Не свиђа ми се што је у обе заступљен СПС. Добра је ствар неулазак УРС у Скупштину.
He, iskustveno da. Ali, nada umire poslednja. Znam da SNS-ova vlada ne bi bila ništa bolja od ove, ali bih doživeo ličnu satisfakciju kada Dinkić ne bi prešao cenzus, a žuti ne bi ušli ni u kakvu vlast. Uostalom, jedino istraživanja koja je naručio URS govore u prilog Dinkiću.Dinkić prelazi cenzus i ulazi u vladu. Zar bar toliko niste naučili u prethodnih 12 godina.
Evo, na osnovu poslednjeg istraživanja javnog mnjenja, kako bi približno izgledala skupština. NAPOMENA- manjine nisu uračunate, tj. nisu ušle u zbir.
SNS-NS-PSS (33.0%): 91
Za Bolji život (DS) (28.0%): 78
SPS-PUPS-JS (12.0%): 33
SRS (6.0%): 16
DSS (6.0%): 16
Preokret (6.0%): 16
URS (3.0%): Ne ulazi
Neulazak URS-a u skupštinu čini ovaj politički bućkuriš jako interesantnim: ako se imaju u vidu i manjine, koalicija DS-SPS-LDP bi imala oko 130 glasova u skupštini (dakle, situacija slična sadašnjoj, samo što ne bi bilo Dinkića, a bilo bi LDP-a).
Ako bi bile tačne spekulacije da postoje tajni dogovori SNS-a i LDP-a, takvoj vladi bi takođe bila potrebna makar podrška neke druge stranke (SPS-a), i imali bi oko 140 glasova u skupštini.
Tzv. "velika koalicija", imala bi oko 170 poslanika.
Koalicija SRS-DSS: 32 poslanikaШто је баби мило, то јој се и снило!
Na jugu i istoku pobeđuje SNS. Zapravo, SNS pobeđuje svuda južno od Beograda. DS osvaja Beograd i Vojvodinu.За УРС ће да гласа југ и исток Србије. Да ли је то довољно, видећемо.
Сем Инђије која је то што јесте пре свега због способног председника општине, Пећинаца због положаја, све остале општине и градови су упитни, чак и НС у који се преливао новац намењен целокупној Војводини.Na jugu i istoku pobeđuje SNS. Zapravo, SNS pobeđuje svuda južno od Beograda. DS osvaja Beograd i Vojvodinu.
Ne mora da znači da neće. Ne mora da znači, opet, da će poslušati i svoje lidere koji su im rekli da klanovski glasaju za DS, ali je isto tako moguće da se plaše da bi glasanjem za SNS moglo da bude još gore...Мањине су исто тако осиромашене као и Срби(67% становништва) и неће дати глас ни ДС-у, ни ЛСВ ни приближно као пре 4 године, а СВМ је непоуздан партнер ДС-а, осим тога тешко може имати више посланика него у претходном сазиву.
Ako mi kažeš makar jedan argument za ovo (naročito za Radikale), uvažiću ga...СРС 20%
Двери 7.5
Ako mi kažeš makar jedan argument za ovo (naročito za Radikale), uvažiću ga
Dss ce dobiti vise i od sps srs i dveri
Што би се заебао?
Лично гласаћу баш за њега, али овде у Војводини он може добити само српске гласове, а био је веома изолован од медија и мислим да је бар оног дела кампање што је до њих самих, могло се боље одрадити.
DSS prelazi mandat i to je sve što će uraditi.Што би се заебао?
Лично гласаћу баш за њега, али овде у Војводини он може добити само српске гласове, а био је веома изолован од медија и мислим да је бар оног дела кампање што је до њих самих, могло се боље одрадити.
Hoće. Na Kukovo leto.Pa i ja cu za dss, nego mi je pun ku ac ovih sto nipodastavaju i potcenjuju, a dss ce bidne treci, a kostunica ulazi u drugi krug , a videcemo se ovde 6.uvece
02/05/2012 17:25http://www.danas.rs/danasrs/dijalog/beli_listic_je_vazeci.46.html?news_id=239340
Beli listić je važeći
AUTOR: ZORAN M. CVIJIĆ
Kao malog dečkića otac me je poveo na izbore, mislim da je to bilo 1946. Još se glasalo gumenim kuglicama.
Prema proceduri, zbog „tajnosti glasanja“, građanin bi uzimao kuglicu, zatvarao šaku i tako zatvorenu stavljao u usta kutije. Ispustio bi kuglicu u kutiju partije za koju je želeo da glasa, da bi na kraju, posle poslednje kutije, pokazao komisiji otvorenu šaku, kao potvrdu da je ispustio kuglicu u neku kutiju. Te 1946. procedura je postojala, i poštovala se, samo je umesto više bila samo jedna jedina kutija! Moj otac je uzeo kuglicu između tri prsta, tako da je bila vidljiva i sa malog rastojanja je ubacio u kutiju kao u koš. Komisija se drala na mog oca, jer je „narušio tajnost glasanja“. Srećom, bez drugih posledica. Kasnije, kada sam odrastao, razumeo sam. Cenio sam još više svog oca, a tadašnjem režimu nisam nikad zaboravio „njegovu demokratiju“.
Ako danas građanin smatra da ima pred sobom više istih kutija, oprostite, lista, ali sve iste po njegovom mišljenju, ako ne veruje da će ijedna doneti dobro njemu, njegovoj porodici, zajednici, državi, on ima pravo, rekao bih i dužnost, da protestuje da bi sačuvao čistu savest, da bi mogao da se pogleda mirno u ogledalu. Građanin takvog uverenja treba da izađe na biralište i glasa prema svojoj savesti, dakle, precrtavajući sve predložene kandidate, liste, jer nema poverenje ni u jednu od predloženih. Ima pravo, rekao bih i dužnost, da izrazi svoje uverenje.
Ne izaći na izbore nije opredeljenje, protest, već izražavanje nezainteresovanosti, lenjosti, (ropskog) mirenja sa sudbinom. Drugi kažu da je takva „kampanja besmislena najpre iz matematičkih razloga... neće 10 odsto stolica u parlamentu ostati prazno ako bude 10 odsto nevažećih listića, tako da će svi koji izađu na izbore glasati ovako ili onako“ (Ivan Stanković u Danasu 25.4.2012). I moj otac je mogao da glasa „ovako ili onako“, ali sam ponosan na njega što je glasao „onako“! Svi precrtani (beli) listići su protest. Ako na izborima bude 10 odsto belih listića, za 10 odsto će biti smanjen legitimitet cele skupštine i koalicije koja će formirati vladu nakon tih izbora.
Nije ni Srećko Mihailović (Danas, 28-29.4.2012) u pravu kada, pitajući se, kaže da građanin koji glasa belim listićem neće, tu gde preuzima materijal, „presaviti listić i ubaciti ga (bez da je ikog zaokružio) u kutiju, to bi mu bilo protestno ne-glasanje ili će otići iza paravana i praviti da su nekog zaokružili...“ Beli listić je i te kako glasanje, a protest će biti vidljiv tokom prebrojavanja. Nezaokruživanje izvan paravana bi bila zabranjena propaganda na biračkom mestu za jednu od opcija - za beli listić! Izbori su tajni! Slični ovom su i ostali argumenti g. Mihailovića.
Na kraju, a ne manje važno, beli listić se po nasleđu iz totalitarnog, ne demokratskog jednopartijskog režima, još uvek naziva „nevažećim listićem“. Naravno, diktatorski režim je sve glasove koji nisu bili za njega smatrao nevažećim. Vreme je da se stvari najzad nazovu pravim imenom, kao što se nazivaju u drugim demokratskim državama. Listić na kome su svi ponuđeni kandidati, partije precrtani, beli listić je i te kako važeći!