Izbor hrane za pse u Srbiji.

Koliko znam g-dja Mira Toncic je reklamira naveliko, pa cenim i da je ima, proverite kod nje, ili cu ja, ako vi nemate mogucnosti.

Ja sam se pre par meseci cula sa njom jer sam razmisljala da ubacim tu hranu kod mene u pet shop,ali sam jako brzo odustala od toga jer kod doticne gospodje i fizicko lice moze kupiti dzak hrane po istoj ceni kao i pet shop sto je po meni budalastina,a ovo da je nema je i za mene bila novost pa zato pitah.

Hvala Gago u svakom slucaju :D

Ja sam se pre par meseci cula sa njom jer sam razmisljala da ubacim tu hranu kod mene u pet shop,ali sam jako brzo odustala od toga jer kod doticne gospodje i fizicko lice moze kupiti dzak hrane po istoj ceni kao i pet shop sto je po meni budalastina,a ovo da je nema je i za mene bila novost pa zato pitah.

Hvala Gago u svakom slucaju :D

Kod gospodje Mire ima još nekoliko džakova na stanju po ceni od oko sedam hiljada dinara i to je to. I ona kao njihov distributer za Bgd nema trenutno nikakvu komunikaciju sa uvoznikom Tomikom.

I moja firma je imala loša iskustva sa Tomikom. Ne čudi me što su prsli. Drugo, TOTW - hrana od pečenog mesa bizona ?! Nešto baš i ne verujem.
Pojavila se nova hrana na tržištu. Advance. Imaju premijum i superpremijum liniju. Da vidimo prve štence koji će na njoj odrasti ...Za sada je na posmatranju.

Nema potrebe pljuvati po bilo kojoj hrani zbog dobavljača. TOTW je dobra hrana ali dobavljač očigledno nije uspeo da izdrži tržišnu utakmicu.
Slično je bilo i sa Eukanubom svojevremeno,pa sam na svoje uši slušao kako ljudi prepričavaju da je hrana izbačena zbog nekvaliteta sa srpskog tržišta:).
Kad bi se tako nešto i desilo kod nas to znači da država odlično radi svoj posao te onda nebi ni bilo nekih hrana na našem tržištu kad bi bilo ocene (ne)kvaliteta,ali ovako
svi imaju šansu da zarade koliko toliko:)

Govoriti loše o nekoj hrani i biti sumnjičav nije isto.
Ne jede se sve što leti.
Uvoznika TOTW su ispalili, upravo, oni kojima je slao hranu postekspresioma i pettaksijima. Masa odgajivača čiji su se psi hranili jednom nemačkom hranom nije bila zadovoljna TOTW i vratili su se posle prvog "povoljnog" džaka na staro. I iznosili su ljudi svoje mišljenje - iskreno.
Drugo, ima ljudi koji ne slušaju rekla-kazala već prate duži niz godina kvalitet neke hrane . Kako štenci rastu, kakva je stolica odraslim psima. Kvalitet neke hrane nemože se sagledati na osnovu prisustva u jednom regionu od cirka par meseci ili na osnovu priče "svi su za nju rekli" ili "poslao mi rođos džak iz kanade".
Eukanuba koja je ranije bila na tržištu, a koju je prodavao,pre svih, pet shop, od Slavije ka Karađorđevom parku, desno, ka okretnici 47-ce bila je 70x boljeg kvaliteta od ovog krša što je pokušao da uvaljuje Nelt. Iz prostog razloga što je neko, u međuvremenu, kupio brend i pokušao pod tim imenom da uvali nešto što nevalja. Tj. istu mandžu kao i Pedigree ,po znatno višoj ceni. Ali, to neko ko se bavi prevashodno trgovinom, na žalost, ne može da sagleda iz svog ugla.

Poslednja izmena:
Ne jede se sve što leti.
Uvoznika TOTW su ispalili, upravo, oni kojima je slao hranu postekspresioma i pettaksijima. Masa odgajivača čiji su se psi hranili jednom nemačkom hranom nije bila zadovoljna TOTW i vratili su se posle prvog "povoljnog" džaka na staro. I iznosili su ljudi svoje mišljenje - iskreno.
Drugo, ima ljudi koji ne slušaju rekla-kazala već prate duži niz godina kvalitet neke hrane . Kako štenci rastu, kakva je stolica odraslim psima. Kvalitet neke hrane nemože se sagledati na osnovu prisustva u jednom regionu od cirka par meseci ili na osnovu priče "svi su za nju rekli" ili "poslao mi rođos džak iz kanade".
Eukanuba koja je ranije bila na tržištu, a koju je prodavao,pre svih, pet shop, od Slavije ka Karađorđevom parku, desno, ka okretnici 47-ce bila je 70x boljeg kvaliteta od ovog krša što je pokušao da uvaljuje Nelt. Iz prostog razloga što je neko, u međuvremenu, kupio brend i pokušao pod tim imenom da uvali nešto što nevalja. Tj. istu mandžu kao i Pedigree ,po znatno višoj ceni. Ali, to neko ko se bavi prevashodno trgovinom, na žalost, ne može da sagleda iz svog ugla.

Predpostavljam da to pricas iz vlastitog iskustva... jer inace se bas svodis na ono "rekla kazala" od koga si se ogradio?!
TOTW je na nasem, trzistu par godina, a na drugim trzistima malko duze, tako osim cene koja se menjala dosta cesto ( s porastom eura) ja sam poprilicno zadovoljna. Nabavljacu ga iz inostranstva kao sto sam radila i pre nego se ovde pojavio.
Ni jedna hrana nije idealna za svakog psa, kao ni za svaku rasu, kao uostalom kao i kod ljudi. Eto jednog iskrenog misljenja, a ne "rekao mi komsija" palvet.

Poslednja izmena:
Imao sam više pasa (nlt, labrador, n. ovčar, šarplaninac,nekoliko mešanaca) i imao privilegiju da godinama , kroz svoj posao, pratim stanje na tržištu hrane za pse i efekat pojedinih hrana na rast i razvoj pasa.

Poslednja izmena:
@ palvet

"Govoriti loše o nekoj hrani i biti sumnjičav nije isto.
Ne jede se sve što leti.
Eukanuba koja je ranije bila na tržištu, a koju je prodavao,pre svih, pet shop, od Slavije ka Karađorđevom parku, desno, ka okretnici 47-ce bila je 70x boljeg kvaliteta od ovog krša što je pokušao da uvaljuje Nelt. Iz prostog razloga što je neko, u međuvremenu, kupio brend i pokušao pod tim imenom da uvali nešto što nevalja. Tj. istu mandžu kao i Pedigree ,po znatno višoj ceni. Ali, to neko ko se bavi prevashodno trgovinom, na žalost, ne može da sagleda iz svog ugla."

Imao sam više pasa (nlt, labrador, n. ovčar, šarplaninac,nekoliko mešanaca) i imao privilegiju da godinama , kroz svoj posao, pratim stanje na tržištu hrane za pse i efekat pojedinih hrana na rast i razvoj pasa.

-Slažem se sa činjenicom da jedna hrana svoj kvalitet zasniva na iskustvima nekoliko generacija pasa koji su othranjeni na toj hrani a samim tim mi nismo nikakvo tržište tj.reper, da bi odredili da li je neka hrana kvalitetna ili ne, jedino nam preostaje da se rukovodimo svetskim iskustvom.

Sa druge strane poštujući vaše dugogodišnje iskustvo, moram da konstatujem da uopšte niste realni a ni objektivni kad se svrstali Eukanubu i Pedigre u isti koš. Činjenica da niste objektivni je priča o 70x boljoj Eukanubi pre dok je uvozio pet shop na Slaviji tj. Nikola, koji iako je izgubio pravo da prodaje Eukanubu prodaje istu tu Eukanubu koju sad uvozi Nelt. Sa vama se nebi složio ni sam taj bivši uvoznik jer kad neko napiše da je nešto 70x gore ili lošije od nečeg drugog nemože biti objektivan a još se radi o istom brendu.

Jedino upravo trgovci iznose tako subjektivne činjenice o konkurentskim brendovima ili firmama iz sebi znanih ili neznanih razloga ali ako hocemo da na forumima pomognemo ljudima onda nemojmo iznositi neistine i korporacijske insinuacije i tako ljude dovoditi u zabludi.
Koliko smo realni ili ne takvi ćemo biti i u poslu, uspešni ili ne. Treba razmisliti o tome:)

Poslednja izmena:
Isto je, na žalost ime, a kvalitet nije, niti stolica pasa koji su tu "istu hranu " jeli.
To ljudi koji su ranije radili sa tom hranom znaju i prate.
Ima nas kojima je zdravlje pasa dugoročni interes ,ispred onog , materijalnog kratkotrajnog, "trgovačkog" ;)

Poslednja izmena:
Ne jede se sve što leti.

E, ovo za Eukanubu je tacno, ne da se opisati radost sa kojom je moj Gizmo jeo Eukanubine keksice kupovane bas u tom pet shopu (pored pekare Jedite kod Dzoa?) i onda je nestalo Eukanube, pa se posle nekog vremena pojavila, ma kakvi, ni da pogleda bas te iams keksice, na oko i miris iste (sem oblika) kao oni od pre.

:ok: Nije nas malo koji smo se razočarali. Stvarno šteta za ovu hranu.
Drugo, ranije je Eukanuba bila po ceni iza Royala i Hillsa. Po ceni, u ovim paritetima, po kojoj sada ide Bewidog. Tako da je bilo i isplativo hraniti pse Eukanubom. Kvalitet za pristojne pare .
Ovi likovi, u startu, zapapriše cenu tako da su uši otpadale?!
Bilo je ljudi koji su odmah rekli da će se to deliti za dž. po izložbama i 2 za 1. Tako i bi.

Ako mene pitate, spram odnosa cene i kvaliteta , najbolji izbor ,do skora je bio pomenuti Bewidog (ne prodajem ga niti imam ikakvu korist od njegove "reklame"). Dobra hrana ,za pristojne pare koja prija većini pasa.
U međuvremenu na tržište Srbije ušla je jedna nova hrana koja po ceni i kvalitetu stoji rame uz rame sa pomenutom, međutim daćemo joj neko vreme da se pokaže da li je hvale opravdano ili ne.
Vidim i na ovom forumu da je stekla svoje poklonike. Pominje se ,tu i tamo ...

Poslednja izmena:
Ja svom bisonu kupujem Brit Care i prilicno sam zadovoljna. Na pocetku je jela RC,ali kad smo sa puppy trebali da predjemo na adult, nije htela da je pipne. Tad sam joj kupila ovu i bas je lepo jede, i od nje joj ne smrdi iz usta, sto se sa RC desava. Dok je bila trudna, jela je RC starter, i stvarno se zadah promeni. Kad sam otisla pre neki dan da kupim isti za stence, nisu bili dobili, pa mi je radnica kod veterinarke preporucila Eminent, kaze da ona hrani njene sa tom hranom i da je super, pa cemo videti.

Moj pas je dosta probirljiv oko hrane. Sta nisam probao od granula, i uvek isto. Jede par nedelja pa nece. Promeni ove, promeni one. Proslog meseca mi je prijatelj iz Holandije doneo dzak hrane DOG LOVERS GOLD. Jako sam bio zadovoljan i prilicno srecan kad sam juce pronasao tu hranu i kod nas. Mozete pogledati o cemu se radi na: dogloversgold.rs Ta hrana je prirodno konzervirana, ne sadrzi kukuruz, psenicu, soju, glutene, itd.

Мислим да је код избора хране видети прво шта је то што нашем псу одговара,па добро прегледати све састојке и њихове односе у готовој храни,па пробати и пратити како куче или одрастао пас реагује.Велике су разлике код готових храна које су и од признатих и познатих фирми по квалитету где су призведени и за које тржиште.Мислим да се то десило код твог пса Мимина мамо.Када се Еукануба поново појавила била из друге земље произвођача.Мислим да је код штенаца врло важно постићи навику да поједу оброк када им се да,а не да га једу када прођу поред посуде.Чим изгуби интересовање,храна се склања и до следећег оброка нема ништа ,па чак ни грицкалица.Тако се нејлакше установи да ли је питање у храну или има проблема са стомачићем.Да не причамо колико је то важно као навика касније

Kako znate koliko hrane je taman za vašeg psa? Postoji dilema da li će mu biti dosta, da li će znati da traži još, ili mu je previše i to ga ometa da normalno funkcioniše i da se ponaša aktivno? Da li preporučujete kupovinu hrane po mega marketima jer je praktično usput. Hvala :)
(Admine pomiluj #2)

Po super, hiper, mega i ostalim marketima obicno imaju samo komercijalno djubre puno aditiva stetnih po zdravlje, a jos nije ni tako povoljno. Obicno na svakom pakovanju imaju oznacene preporucene doze za svaku kategoriju, u pet shopovima imaju veci izbor hrane a zaposleni obicno i sami imaju iskustva i mogu da preporuce adekvatnu hranu.

Back