Izbor hrane za pse u Srbiji.

Jesmo, hvala Bogu :worth:

Kuvala sam pirinač, belo meso i pirinčanu vodu par dana. Nakon toga sam malo po malo mešala pirinač sa granulama (više puta dnevno, ali manja količina), da bi isto tako postepeno (bukvalno po 15-ak granula sam mu davala) prešli na Royal Canin granule. Problem je nastao zbog nagle promene u ishrani. Izgleda da svaki pas na to reaguje. Sada je sve O. K. :D

Eto, nadam se da smo i mi nekom pomogli. :D

Pozdrav :bye:

@ Pet kurir - Jedna ispravka, nemacka kompanija Bewital (hrana Bewi i Belcando) ima samo jednu fabriku iz koje se izvozi za ostatak sveta. Ali pametno merilo za biranje hrane, svaka cast. To je ono sto svi treba da vidite.
Sto se tice RC, on se za nase trziste proizvodi u Rumuniji (pa vi sami procenite koji je stepen kvaliteta). RC je u odnosu na svoju cenu jako jako los, ali kod nas ljudi vole da kupuju najskuplje, pa se time vode, umesto da prouce sastave.
E sad, oko zabune oko sastava, nije se mnogo menjao sastav, vec je uvedeno jedno novo zakonsko pravilo, a to je da svi proizvodjaci moraju da napisu sastojke redom po kolicini u kojoj su zastupljeni u odredjenoj hrani. Samim tim je RC morao da promeni red u sastojcima, jer njemu meso nije osnovni sastojak. A kao sto rekoste, kvalitet mu konstantno opada i srozava se, cak i ovo malo sto je ostalo. Pa ako neko hoce da baca pare - neka, a ako neko hoce da uzima kvalitet, samo treba da prouci sastave. ;)
Svoje pse hranim Belcandom godinama, kao i pse koji dodju u pansion i nikada nisam imala problema.
Nadam se da sam nekome pomogla. :)
Srdacan pozdrav svima!

em imam dete koje mrljavi sa jelom tj mrljavio kad je bio mali
em sad imam kuce koje me izludjuje zbog hrane :besna::besna::besna:

sad pitanje
koliko puta dnevno i koja kolicina hrane treba psu od godinu dana koji ima 7kg ?

pri tom da napomenem da je do sada jeo dva puta dnevno ( ujutru kuvano 150/200gr a uvece granule RC 90/100gr )
to je bilo natezanje inacenje i sl psece fore dok se nismo nasli na pola puta i funkcionisalo je jedno mesec dana
a sad i to mrljavi , ostavi pa pojede kasnije ili ne pojede u opste

em imam dete koje mrljavi sa jelom tj mrljavio kad je bio mali
em sad imam kuce koje me izludjuje zbog hrane :besna::besna::besna:

sad pitanje
koliko puta dnevno i koja kolicina hrane treba psu od godinu dana koji ima 7kg ?

pri tom da napomenem da je do sada jeo dva puta dnevno ( ujutru kuvano 150/200gr a uvece granule RC 90/100gr )
to je bilo natezanje inacenje i sl psece fore dok se nismo nasli na pola puta i funkcionisalo je jedno mesec dana
a sad i to mrljavi , ostavi pa pojede kasnije ili ne pojede u opste

On sa godinu dana može da ima jedan obrok dnevno, koji se može i podeliti na doručak i večeru..
Možda nije gladan....vidi na pakovanju kolika je predvidjena dnevna količina granula za njegovu težinu...ako mu pored toga daješ i kuvano, smanji količinu granula koje dobije za drugi obrok.... u slučaju da obrok ne pojede za desetak minuta treba skloniti činiju . Ako je zdrav, nemoj da se brineš, i da ne jede jedan dan , ništa mu neće biti ...

On sa godinu dana može da ima jedan obrok dnevno, koji se može i podeliti na doručak i večeru..
Možda nije gladan....vidi na pakovanju kolika je predvidjena dnevna količina granula za njegovu težinu...ako mu pored toga daješ i kuvano, smanji količinu granula koje dobije za drugi obrok.... u slučaju da obrok ne pojede za desetak minuta treba skloniti činiju . Ako je zdrav, nemoj da se brineš, i da ne jede jedan dan , ništa mu neće biti ...

jedino sto mu ujutru ne sklanjam ciniju kad ne pojede za 10ak min nego ostavim pa kad pojede a sve ostalo radim
sad sam smanjila kolicinu kuvane hrane ujutru, dam mu 130g i to pojede a uvece 70/80g granula e njih ne pojede do kraja
a na kesi pise 150 g za 10 meseci sto znaci oko 180g za 12 meseci podeljeno u dva obroka

Moji biglovi su presli na hranu bez zitarica,tek par nedelja je jedu i vec se vide ogromne promene. Elem,dlaka im je mnogo meksa,zadaha skoro i da nema,a i oni sami se mnogo manje osecaju. Ja sam za sad zadovoljna. Ko god je u mogucnosti da zverima obezbedi ovakvu hranu nek je obavezno proba :D

interesuje me da li mi neko moze reci sta sem granula (pedigree) sme da jede stene haskija od 2.5 meseci i kako da mu spremam hranu? kad mogu da ga kupam (posto je sa nama u kuci)? kad je pogodno da pocnemo s ucenjem (dresurom)? molim vas ako neko zna da mi pomogne.... hvala.... :)

Ne Tomiko je propao kako se čini tj. uvoznik se više ne javlja na telefon a i sajtovi su im skinuti i to poprilično dugo već.
A Rott iz Zemuna je uzimao hranu od Tomika, nije je distribuirao. Oni je takođe nemaju već više od mesec dana.
Postoje neki pregovori da se nastavi sa uvozom od strane zainteresovanih lica ali kako stoje stvari to će potrajati
ako uopšte dođe do sklapanja ugovora u šta takođe ne gajim veliku nadu.

dajem mu RC JUNIOR MINI ostalo mi je jos 1/3 kesice
pa cu onda kupiti RC MINI ADULT
ma sve u svemu preterivala sam sa kolicinom hrane
sad sam smanjila pa cemo da vidimo

samo da javim rezultat ,,testa,,
smanjila sam kolicinu kuvane hrane na 70/80g ujutru
a RC granule 50/60g
i uspelo je
isprazni ciniju za 5 min
do duse njemu nista nije jasno
samo obigrava oko cinije
slikacu ga sutra i postavicu slicicu