Izbor hrane za pse u Srbiji.

@mimi's mom ok zbači imaš stav da nije to najbolja opcija već u pet šopu koji je specijalizovan za takve stvar. Znam jedan takav i pitaću i tamo.
@kamenicvet Upravo se spremam da otvorim temu o nabavci francuskog buldoga pa pošto je neophodno prvo 3 posta objaviti, onda sam išao malo preko reda sa dilemama. Biće mi bitno da je zdrav i da izgleda zdravo, a ja ću se prilagoditi tome

TASTE OF THE WILD je bila omiljena hrana mom psu, jedno vreme je nisam mogla naci, pa smo presli na DOG LOVERS GOLD, i jos bolje je jede, Od jedne forumske poznanice( koja ima mnogo iskustva i divnih izlozbenih kuca), cula sam da je ACANA hrana odlicna.Da li je neko cuo za tu hranu i ima li je kod nas, jer sam trazila na netu i nisam nista nasla, ima je samo u okruzenju .

Ovi proizvodjaci hrane, ljudske i za ljubimce, koriste GMO sastojke.

46646_10151501794238350_1627028074_n.jpg

Interesantna i korisna tema za diskusiju tako da se i ja uključujem :)

Imam dalmatinca starog 14 godina. Hranila sam ga Hillsom u poslednje vreme Royalom. Hils je počeo da odbija pa sam prešla na Royal. Međutim počeli su da mu se javljaju užasni problemi sa kožom. Kao neke bubuljice i veterinar je naveo da je alergija na hranu. A kako neće i biti, kada je Royal pun pšenice još i koriste genetski modifikovane sirovine (na žalost to sam kasno saznala UŽAS). Prešli smo na Best Choice od Dr.Clauders-a, hipoalergensku hranu i problem sa kožom mu se u potpunosti regulisao. Prezadovoljna sam izborom (hvala doktoru Laziću na preporuci) i toplo bih je preporučila svima koji imaju sličan problem. U pitanju je ova hrana:

http://www.petmarket.rs/psi/hrana-z...clauders-sensitive-plus-srnetina-krompir.html

dobra vam sreca svima.
nteo sam da vas priupitam posto u mom mestu nema pet sop a najblizi sop je oko 30km u prvom gradu,dali mozete da mi postavite neki link ili sajt gde mogu da narucim hranu ali da vrse dostavu i da pogledam cene a da to nije sajt sve za moj ljubimac,docta sam toga pretrazijo i pogledao ili ne vrse dostavu ili si uslovljen odredjenom kolicinom kupovine.hvala unapred

TASTE OF THE WILD je bila omiljena hrana mom psu, jedno vreme je nisam mogla naci, pa smo presli na DOG LOVERS GOLD, i jos bolje je jede, Od jedne forumske poznanice( koja ima mnogo iskustva i divnih izlozbenih kuca), cula sam da je ACANA hrana odlicna.Da li je neko cuo za tu hranu i ima li je kod nas, jer sam trazila na netu i nisam nista nasla, ima je samo u okruzenju .

Acana je OK hrana, ali je kod nas nema. Najblize gde se moze naci je Madjarska.
Inace Bomida, moji je ne vole, za sada najradije jedu DOG LOVERS GOLD, pa cak i njihove konzerve! Inace moji psi ne jedu konzerve, tacnije ne vole ih, ali njihove im se svidjaju.

bigkenta, ukucaj: http://www.dogloversgold.rs/ Oni imaju i cene na sajtu ai isporucuju hranu. U izboru imaju granule bez i sa zitaricama. Ne spadaju u bas najeftinije, ali su dosta kvalitetni.

Moje obe stare mace (20 i 17 god) unazad vise godina jedu Joseru sensicat. Ova hrana sadrzi dosta macije trave ili sta vec, odnosno pomaze macama da izbacuju progutane dlake. Naravno, macama dajem i posebno kuvane obroke, supice, ribu.
I moja Zone vec petu godinu jede Josera granule za male pse i odlicno ih podnosi.Ona takodje ima i kuvane obroke...
Toplo preporucujem Joseru, iako mi se dogodilo nedavno, u gradu Kraljevu, da mi u poznatom Pet shopu dezurni veterinar kaze kako se Josera pravi u Nemackoj ali prodaje samo u Srbiji jer nije dobra hrana. Rece covek i ponudi mi RC.:dontunderstand:

Moje obe stare mace (20 i 17 god) unazad vise godina jedu Joseru sensicat. Ova hrana sadrzi dosta macije trave ili sta vec, odnosno pomaze macama da izbacuju progutane dlake. Naravno, macama dajem i posebno kuvane obroke, supice, ribu.
I moja Zone vec petu godinu jede Josera granule za male pse i odlicno ih podnosi.Ona takodje ima i kuvane obroke...
Toplo preporucujem Joseru, iako mi se dogodilo nedavno, u gradu Kraljevu, da mi u poznatom Pet shopu dezurni veterinar kaze kako se Josera pravi u Nemackoj ali prodaje samo u Srbiji jer nije dobra hrana. Rece covek i ponudi mi RC.:dontunderstand:

Šta te briga šta ti on nudi ako Josera odgovara tvojim ljubimcima?

Moj Leo odbija da jede RC, jer je imao stomačnih problema od te hrane, koja je inače skuplja od Joshere 6 x. :roll:

Sada jede Joshera sensitive.

U Srbovetu? Voooli on zivotinje ali mislim da rodjenu decu ne voli koliko voooooooli pare. :ljutko: Bez obzira jesi li nabasala na Kaleta ili onog drugog, kako se zvase...

Ako gledas sta ti ljubimac najvise voli, onda ces ga hraniti Pedigreeom. Vecina losih hrana sadrze arome, koje se jako dopadaju psima, ali to nikako ne znaci da su te hrane odlicne za njih...

Ne. Može on da voli Pedigree koliko hoće, vidiš valjda da li ima stomačnih tegoba, kakva mu je stolica, dlaka i celokupno stanje psa uostalom, na to sam mislila al ajde...

Acana je OK hrana, ali je kod nas nema. Najblize gde se moze naci je Madjarska.
Inace Bomida, moji je ne vole, za sada najradije jedu DOG LOVERS GOLD, pa cak i njihove konzerve! Inace moji psi ne jedu konzerve, tacnije ne vole ih, ali njihove im se svidjaju.

bigkenta, ukucaj: http://www.dogloversgold.rs/ Oni imaju i cene na sajtu ai isporucuju hranu. U izboru imaju granule bez i sa zitaricama. Ne spadaju u bas najeftinije, ali su dosta kvalitetni.

hvela vam puno.

Mozda tema postoji ali ja nisam uspela da je nadjem. Zanima cime hrane pse oni koji im ne kupuju gotovu hranu

Ja ne zelim da hranim moje pse ( ni macke takodje) suvom hranom niti salamama i pastetama pa bih volela da razmenim iskustva sa onima koji to takodje ne rade. Naisla sam na forumu balkanska kinologija na iskustva onih koji hrane pse prirodno ali ono sto vecina daje ja niti zelim, niti mogu da priustim ( losos, brokoli , pilece belo i sl.)

Ja mojima jedan obrok dajem 'mesni" - kupujem pilece glave, kosti od belog mesa i ledja na kojima ima dosta mesa, ponekad im i ledja dam,to dajem sveze i obozavaju, kupujem im govedje grkljane koje dajem sveze i svinjske grkljane, pluca i kozuru koje kuvam. I mlevene pilece kosti im kupim ali redje. Probala sam da im skuvam ponekad kukuruznu prekrupu, negde sam cula da je dobra da im ocisti creva i da imaju lepu dlaku ali bas ne vole. Ne vole ni mleko ali kad im natopim hleb u surutku to jedu . Vole kuvane makarone i krompir, kao i sargarepu, grasak i pasulj nece, nece cak ni corbu od njih.Nece ni pirinac, jogurt ili sir tek malo uzmu kad im dam Naravno sta ostane od onog sto kuvam sebi ja im dajem
Imam mesanca i retrivera, zdravi su, zivahni, nisu mrsavi ali ni debeli. Imam vece dvoriste gde jure po ceo dan i mislim da su srecni . Ali se stalno pitam sta bi jos mogla da im dam za jelo da bih bila sigurna da ih pravilno hranim

Dušo, psi ne smeju jesti grašak i pasulj (to nadima i ljude). :lol: Dobro da su odbili, imali bi probleme, bolove ili dijareju.

Drugarica mi je pričala da se jednom tako zeznula sa njenim bokserima. Dobili dijareju od graška, dva dana mukice samo vodu pili. :(

Onda, za pse nisu ni krompir, ni makarone. Mada, makarone možeš ponekad, ali ne preporučuje se često.

Pirinač je dobar, to može uvek, ali psi pirinač neće sam (nema ni ukus ni miris), pa ja Leu kuvam sa malo juneće ili pileće džigerice ili sa piletinom. :aha:

U sve to mu dodam i granule, jer one ipak u sebi sadrže vitamine i minerala potrebne za pravilan rast i razvoj psa. :mazipsa:

Salame i paštete Leu ne dajem, jer su štetne, a i on je preosetljiv. Onda, šargarepa je odlična, možeš to npr. sa pirinčem i mesom (ali sve zajedno).

Onda, Leo je od proje i od palente imao dijareju :fdlan: pa mu to nikako ne dajem.

Od surutke se upiškio u stanu :zcepanje: pa i to izbegavam, ali dobije ponekad jogurt kao užinu.

Hleb mu ne dajem. Ali sam čula da je dobro hleb prosušiti u rerni, kao dvopek napraviti, pa onda davati psima (ako već mora).

Back