Из којег сте племена?

Cela prica o poreklu pada u vodu ako se ode vise od 200 godina unazad.
Zasto?
Pa prosto - uzmimo prosek da za 100 godina se izrodi 5 generacija (danas roditelji radjaju da 25+, a ranije su sa manje od 20, tako da prosek mozemo da uzmemo 20).
To znaci 10 generacija za 200 godina.
To znaci 2¹⁰ predaka, sto mu dodje 1024!

Dakle svako od nas, ako se samo ode 200 godina unazad, ima gene od oko 1000 razlicitih ljudi.

I potpuno je ravnopravan gen tog jednog cukun-cukun-cukun-cukun dede kojeg neko mozda pamti, sa svima ostalima, te ako kazem da poticem od njega, samo sam delimicno u pravu, i to jako mali deo.

Jedan promil njega sam ja :)
Da da ali ljude to ne interesuje . Vecina ovdje ce ti reci da se racuna samo po direktnoj liniji. E kad im se rezultat ne svidi onda ili tvrde da i ti pripadaju njihovom narodu a pojedini tek onda pocnu pricu o kulturnom modelu. Cak pojedini gledaju stepen srodstva po fizickoj slicnosti izmedju dva naroda.

Misliš na ovo:

https://slobodnaknjizara.com/knjiga/geneticko-poreklo-srba-stare-hercegovine/

Platin će reći drugačije, ali po mom mišljenju preskupo. Moglo je to i jeftinije

U vezi Samardžića iz Krivošija ima nekih podataka na Poreklu. Pripadaju J2 Y230579 haplogrupi:

https://www.poreklo.rs/2018/10/22/haplogrupa-j2-sa-osvrtom-na-srpske-zemlje/

Prema filogenetskom stablu (he he:mrgreen:, šta to znači) to je otprilike ovde:

https://www.yfull.com/tree/J-Z38463/

A može i ovako:

https://discover.familytreedna.com/y-dna/J-Z38463/tree
Hehe...hvala ti,bas cu procitati.Pocinje bas da me zanima ova tema.😀
Hiljadu i nesto strana...mislim da bi to mogla biti ta knjiga.🙂
Hvala jos jednom.

Pa,ne znam da li je istina...kao sto ne znam ni ovo prethodno da li je istina,jer nisam strucna i ne razumijem se...ali je uvijek dobro cuti vise opcija
Балкан инфо не би требало ни да буде опција, на то сам мислио. То је портал вођен од стране идеолошки мотивисаних и нестручних особа и служи ширењу измишљотина и лажи.

Pa ako iskljucimo roditelje, da - 1022.
Poenta je u redu velicine, da se shvati nas diverzitet i irelevantnost gena jednog pretka.

Zamisli ove Dereticevce sto se pozivaju na neki gen od pre 2000 godina i zbog toga tvrde da su Srbi starosedeoci i najstariji narod 😂
Koliko razumijem,gleda se neki "prosjek" ili vecinski procenat iz nekog uzorka, ne mogu se znati geni bas svakog pretka,niti bas svakog covjeka.

Балкан инфо не би требало ни да буде опција, на то сам мислио. То је портал вођен од стране идеолошки мотивисаних и нестручних особа и служи ширењу измишљотина и лажи.
Sve je to relativno,moj Alberte.😀
Ja npr.nemam pojma ko vidi nijedan portal,a jos manje cime je motivisan.
Mozda je i ovaj zvanicni motivisan nekim losim namjerama,a mozda i nije...ko to zna.

Pa ako iskljucimo roditelje, da - 1022.
Poenta je u redu velicine, da se shvati nas diverzitet i irelevantnost gena jednog pretka.

Zamisli ove Dereticevce sto se pozivaju na neki gen od pre 2000 godina i zbog toga tvrde da su Srbi starosedeoci i najstariji narod 😂
Ма, поента ти свакако стоји, него рачуница не стоји. :D
Заједно са родитељима је 1022, мало си се прерачунао.
2+4+8+16+32+64+128+256+512=1022 ево већ трипут бројим зрна пасуља. :mrgreen:

Mozda je i ovaj zvanicni motivisan nekim losim namjerama,a mozda i nije...ko to zna.
Па, кажем ти јер ја знам, зато што годинама, од самог покретања портала, гледам какве небулозе пишу, ко им води емисије, кога доводе као госте, о каквих глупостима разглабају у емисијама и какве безобразне лажи изговарају. :)

Чињеница је да је велики део Срба или директно, или барем има неку бабу, ђеда, прабабу или прађеда који су дошли из Црне Горе или Херцеговине, где влада племенско уређење, малтене и дан данас.

Ја сам као потомак црногорских колониста у Војводини након 1944. године као трећа генерација рођених у Врбасу од малена учен о племенима. И могу вам рећи да велика већина Врбашана и дан данас зна којем племену и братству припада њихова породица.

Моје презиме долази из Бањана, а у Бањане су се по предању населили неђе у 17. веку, из старе ЦГ, тојест са Цетиња, у коју су након косовског боја дошли, по предању, са Златибора.

Бањани су велико, једино мешовито племе у Црној Гори (које није настало од једног директног претка), и врло просрпски оријентисано племе.

Знате ли ви? Ако не знате распитајте се.

На фејсбуку постоје две групе од које једна окупља 10, а друга 9000 чланова

Највише Бањана живи у Никшићу, Билећи, Врбасу, Подгорици, Требињу, Херцег Новом и Новом Саду.

Врбашки Бањани су например имали акцију у којој су помагали селима у Бањанима.

https://www.vrbas.net/info/8393-banjani-vucedolci

Бањанима су најближа племена Вучедолци и Опутне Рудине, са којима се вазда држимо заједно.

Pogledajte prilog 1393438

Потомци Бањана јесу и Никола Тесла (братство Драганића), династија Петровић Његош, владика Николај Велимировић и садашњи црногорски митрополит, владика Јоаникије Мићовић.
buduci da mi u familiji niko nije u politici, diplomatiji, biznisu, upravi, direktorijumu, mafiji................izgleda da nemam predaka iz crne gore.

Па, кажем ти јер ја знам, зато што годинама, од самог покретања портала, гледам какве небулозе пишу, ко им води емисије, кога доводе као госте, о каквих глупостима разглабају у емисијама и какве безобразне лажи изговарају. :)
Ok...uzecu u obzir tvoje misljenje.🙂

Ja sam Atilina, od onog Hunskog:)
nedostaje ti samo Bič...

a imaš...

možda tvoja čukun čukun čukun čukunnnnn mama rodila čukun čukun čukun dedu Atile Hunskog...

a između sve Huni?

što se zovete Magyar a ne Huni?
koliko ima plemena kod dragih nam komša Mađara? vi graničari ste posebno odvojeno ili isto kao i Debrecinsko npr?

ja sam radio test isto, Mađare ne pominju.
a dosta ste specifični...

Sve je to relativno,moj Alberte.😀
Ja npr.nemam pojma ko vidi nijedan portal,a jos manje cime je motivisan.
Za onaj tekst što su napisali Milan Radulović i Nebojša Novaković ja garantujem da je dobar. O J2 haplogrupi na srpskom jezičnom području sasvim sigurno nećeš naći ništa kvalitetnije. Neke stvari bi trebalo dopuniti pošto su istraživanja "sišla" u niže grane a pojavili su se i novi uzorci drevne DNK, ali sam tekst nema zamerke

Back