Из којег сте племена?

Garant od nekih Turaka, pušim ko Turčin, pijem kafu i obožavam jagnjetinu, neka baba mi bila grešna izgleda :mrgreen:
Турци пију чај :aha2:

Мож' да верује ко шта хоће, али чињенично нису пронађене никакве везе нас и Турака.
Оно што је физички могуће је да су потурице (ми) вршиле свашта према нама (опет исти ми), што је немогуће открити.

Оно што је физички могуће је да су потурице (ми) вршиле свашта према нама (опет исти ми), што је немогуће открити.
Ne da je moguće nego je činjenično stanje. Srpska vlastela je imala povlašćeni položaj kod Turaka a ionako nisu mnogo marili za svoje podanike ni pod srpskim županima, kraljevima ili carem.

Majčina strana je starosedelačka banatska u selu koje je slavilo osamsto godina postojanja krajem prošlog veka.
Znači daleko pre pojave Turaka.

Slava Sveti Stefan.

Očevi preci su dođoši sa severa 1463.
Iz Nađlaka gde su stigli posle pada Carigrada na poziv ugarskih vladara kao živi zid protiv turske pretnje.

Slava Sveti Nikola.

Nisam plemenski uzgoj.
Mešoviti.

Што рече неко овде, и ја имам информације о наврдеди Димитрији, који је рођен овде 1840-их, помиње се још и Илија, као његов отац, али немам потпуну сигурност у вези њега. Углавном, по предању, стигли смо из долине Пиве, али је било свакаквих дешавања овде са Турцима, па смо неко време били и и Срему. Презиме смо вероватно у неком тренутку променили (презивам се Џагић) и сви Џагићи за које сам чуо су пореклом од ове лозе. Пратио сам мало генетска истраживања, и материјал нам се доста поклапа са Петровићима из околине Младеновца. Желео сам да сазнам мало више, али све се своди на предање, и завршава се са, вероватно, промењеним презименом. Иначе, помиње се нека пуцњава са Турцима, где је било и жртава, па није ни чудо. Али, знам само да према старој Херцеговини имам неки исконски осећај, као да је то нешто моје. Да ли је сугестија, или стварно има нешто не знам, али волео бих да је ово друго...

Чињеница је да је велики део Срба или директно, или барем има неку бабу, ђеда, прабабу или прађеда који су дошли из Црне Горе или Херцеговине, где влада племенско уређење, малтене и дан данас.

Ја сам као потомак црногорских колониста у Војводини након 1944. године као трећа генерација рођених у Врбасу од малена учен о племенима. И могу вам рећи да велика већина Врбашана и дан данас зна којем племену и братству припада њихова породица.

Моје презиме долази из Бањана, а у Бањане су се по предању населили неђе у 17. веку, из старе ЦГ, тојест са Цетиња, у коју су након косовског боја дошли, по предању, са Златибора.

Бањани су велико, једино мешовито племе у Црној Гори (које није настало од једног директног претка), и врло просрпски оријентисано племе.

Знате ли ви? Ако не знате распитајте се.

На фејсбуку постоје две групе од које једна окупља 10, а друга 9000 чланова

Највише Бањана живи у Никшићу, Билећи, Врбасу, Подгорици, Требињу, Херцег Новом и Новом Саду.

Врбашки Бањани су например имали акцију у којој су помагали селима у Бањанима.

https://www.vrbas.net/info/8393-banjani-vucedolci

Бањанима су најближа племена Вучедолци и Опутне Рудине, са којима се вазда држимо заједно.

Pogledajte prilog 1393438

Потомци Бањана јесу и Никола Тесла (братство Драганића), династија Петровић Његош, владика Николај Велимировић и садашњи црногорски митрополит, владика Јоаникије Мићовић.
Нисам ја индијанац.

po nožnim prstima svi smo skoro u istom..

po porodičnom imenu po izboru predaka pre 200 i više godina...

po postojbini od dođoša do stanjoša...

po jeziku kao po zavičaju i akcentu...

po službi po istoriji pisanoj i nepisanoj..

po pripadanju, eh to svako sebe zna...

drago mi je da nisam Brazilac...

Чињеница је да је велики део Срба или директно, или барем има неку бабу, ђеда, прабабу или прађеда који су дошли из Црне Горе или Херцеговине, где влада племенско уређење, малтене и дан данас.

Ја сам као потомак црногорских колониста у Војводини након 1944. године као трећа генерација рођених у Врбасу од малена учен о племенима. И могу вам рећи да велика већина Врбашана и дан данас зна којем племену и братству припада њихова породица.

Моје презиме долази из Бањана, а у Бањане су се по предању населили неђе у 17. веку, из старе ЦГ, тојест са Цетиња, у коју су након косовског боја дошли, по предању, са Златибора.

Бањани су велико, једино мешовито племе у Црној Гори (које није настало од једног директног претка), и врло просрпски оријентисано племе.

Знате ли ви? Ако не знате распитајте се.

На фејсбуку постоје две групе од које једна окупља 10, а друга 9000 чланова

Највише Бањана живи у Никшићу, Билећи, Врбасу, Подгорици, Требињу, Херцег Новом и Новом Саду.

Врбашки Бањани су например имали акцију у којој су помагали селима у Бањанима.

https://www.vrbas.net/info/8393-banjani-vucedolci

Бањанима су најближа племена Вучедолци и Опутне Рудине, са којима се вазда држимо заједно.

Pogledajte prilog 1393438

Потомци Бањана јесу и Никола Тесла (братство Драганића), династија Петровић Његош, владика Николај Велимировић и садашњи црногорски митрополит, владика Јоаникије Мићовић.
i ko je i kada bio prvi Banjanin?

...
...

Признај до краја !

Учен си ти и да ви нисте Словени већ староседеоци Илири,
и да ће доћи дан да сваки свога Словена смакне ...

У ЦГ то више није тајна
али овде ви делујете још увек у тајности
и паклени план преносите са колена на колено.

Сад мислите да је дошао тренутак
па гледате да спасете (да не сечете) своје који су у илегали
и обавезно се представљају као велики Срби.

Препознатљиви су по лудачким породичним стаблима,
матријархату и хваљењу ЦГ.

Ne znam koja plemena uopste postoje.
Moji preci su doselili iz sela Dragalj,Grahovo,Krivosije,iznad Boke Kotorske.
Toliko znam.A valjda su se nekad prezivali Samardzic,iako sad ne nosimo to prezime.
Nisam nikad cula da se pominje ikakvo pleme,u vezi porijekla,ali i ne znam puno o tome.
Племена су ваљда горе, у брдима, твоји су били господа! ;)

Back