IVICA DAČIĆ ĆE PODRŽATI VLADU DS-a

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...па то би било супер. Влада би била оборена за неколико дана, а СПС би коначно постао оно што је требало давно да постане...политичка историја. А онда би се ти гласови прелили Коштуници и Томи, па би се направила националистичка влада. А онда би можда радикалско бирачко тело могло мало да се култивише и образује...па да се коначно вратимо на стање пре '41-е, значи формирање српске државе и полако успостављање парламентарне монархије.

...па то би било супер. Влада би била оборена за неколико дана, а СПС би коначно постао оно што је требало давно да постане...политичка историја. А онда би се ти гласови прелили Коштуници и Томи, па би се направила националистичка влада. А онда би можда радикалско бирачко тело могло мало да се култивише и образује...па да се коначно вратимо на стање пре '41-е, значи формирање српске државе и полако успостављање парламентарне монархије.

... i da ustane Karadjordje i da digne ustanak

Ljuba82, kada bi se sada održao referendum, 14% bi glasalo za kraljevinu. Da bi se vratila kraljevina potrebno je, valjda, 50% + 1 birač. A i SRS i DSS su protiv kraljevine.

У ствари, мислим да је потребно 2/3 +један глас, зато што би морао устав да се мења. Нисам знао ни да је 14%, а то јесте добра база. Јако је битно едуковати народ, показати му после 60-огодишње тираније да постоји и нешто друго, градити јаку и модерну државу, а опет задржати своја национална обележја, културу, уметност, духовност. Сматрам да је то једино могуће учинити кроз парламентарну монархију.

... i da ustane Karadjordje i da digne ustanak

Hello Croassants, hello...:mrgreen:

:worth:

Ja nesto ne znam da\ raste podrska kraljevini, smao nam jos kralj treba. :roll: Ali dobro, organizovace referendum ili sta vec, neka se narod izjasni.

Mislim da se Dacic nije dogovorio sa DSom, to mozemo videti po tome sto se Cedomir uprpio :D Ali ne mislim ni da se dogovorio sa DSS-SRSom, tvrdi pazar....

Smatram da bi bilo kakvog princa trebalo da bude sramota da bude kralj u ovakvoj državici kad zna koliku je državu imao njegov deda i pradeda. Živela Republika!

Dok smo bili monarhija nase teritorije i narod su se uvecavali i svaki kralj je svom nasledniku ostavljao vecu drzavu nego sto je nasledio od pretka .
Sada je obrnuto svaki predsednik svom nasledniku ostavi sve manju drzavu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back