Иван Босиљчић

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sretjan rodjendan Ivane!
viannen_13.gif

ivannlpddd6.png

Иван Босиљчић и Ана Франић у филму
"На лепом плавом Дунаву"

Доделом „Политикине” награде за најбољи филм у такмичарском програму „Европа ван Европе” вечерас ће, у Великој дворани „Сава центра”, бити завршен 36. Фест. Последњи дан београдског филмског фестивала употпуниће српска и светска премијера новог домаћег филма „На лепом плавом Дунаву” у режији Дарка Бајића.

Нови филм Бајић је реализовао према сценарију Небојше Ромчевића, драмског писца и професора на београдском Факултету драмских уметности, који је предложак написао према свом позоришном тексту „Брод љубави” који се у Бајићевој режији изводи у „Звездара театру”.

У црнохуморној причи о сучељавању Истока и Запада и наизглед неспојивих друштвених слојева и професија, Бајић своје јунаке води на необично крстарење Дунавом од Беча до Београда.

Ово је српски филм о Европи, подстакнут тиме што страни филмски аутори често говоре о нама. Брод у филму је место сусрета путника са Запада и домаћина са Истока, место прожимања лежернијег живота на Западу и транзиције на Истоку. Узбудљива прича између реалног и надреалног отворила ми је простор за стварање филма инспирисаног изазовом нове Европе, у којој проблем језика није једини, па чак ни најважнији разлог за неразумевање, истиче Бајић, редитељ телевизијских серија „Сиви дом” и „Заборављени” и филмова „Директан пренос”, „Почетни ударац”, „Црни бомбардер”, „Балканска правила” и „Рат уживо”.

Иако сниман на енглеском језику, редитељ Бајић истиче да је његов нови филм и дело о (не)комуникацији у Европи. У мешавини мелодраме и црнохуморне комедије, како редитељ описује филм, главне улоге тумаче: Мики Манојловић, Бранислав Лечић, Драган Николић, Бојана Маљевић, Иван Босиљчић, Ана Маљевић, Ана Франић, Горан Јевтић, као и страни глумци међу којима и Урсула Голтвард из Немачке и Мајкл Пићирили из Аустралије.

http://www.politika.co.yu/rubrike/Kultura/Susret-Istoka-i-Zapada.lt.html

Ko nije gledao Ivana u Don Krstu ne zna sta je propustio.Tu on,Vojin i Igor Djordjevic prosto briljiraju

:confused:

Вида Огњеновић... :eek: Сама помисао на ту жену, а камоли на њене представе, одбија ме од идеје да одем одгледати ,,Дон Крста''. Мани добре глумце, кад је редитељка ''the one and the only'' - Вида Огњеновић.

:confused:

Вида Огњеновић... :eek: Сама помисао на ту жену, а камоли на њене представе, одбија ме од идеје да одем одгледати ,,Дон Крста''. Мани добре глумце, кад је редитељка ''the one and the only'' - Вида Огњеновић.

Za mene je ona izgubila svaki umetnički i moralni kredibilitet kada je zloupotrebila poziciju upravnice Narodnog pozorišta u političke svrhe. Tako nešto ne sme da se uradi nijednom pozorištu, a naročito ne Narodnom.

(au..danas samo nešto cvocam.. :sleg ramenima: )

Пошто је Иван први глумац чија је тема прешла 10.000 прегледа, што само по себи довољно говори о његовој
популарности, ред је да га видимо и приватно. :)

6pyi40.jpg

Тамара и Иван
(Ово му је бивша девојка.)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back