Espanol
Poznat
- Poruka
- 8.305
Stvar je boza za spremanje, a spremaćeš ti i mnogo složenije stvari kad te pravi POGLEDA kako treba!!! :wink:Goscica:ako ovo moram da mu spremam - od udaje nema nistaOvo je mnooogo komplikovano za mene...
![]()

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Stvar je boza za spremanje, a spremaćeš ti i mnogo složenije stvari kad te pravi POGLEDA kako treba!!! :wink:Goscica:ako ovo moram da mu spremam - od udaje nema nistaOvo je mnooogo komplikovano za mene...
![]()
Tako i treba (mislim na vodicu).www mira:Slušaj bre, mrzim te.I neću više da gledam u kasne sate. Samo za vreme ručka. Ide mi vodica na usta![]()
Nisam neki poznavalac alkoholnih pica, pa me zanima jel' ovde mora brendi, ili moze i nesto drugo zestoko a obojeno?Espanol:Evooooo još! Šteta je dok još ima lepog paradajza ne iskoristiti priliku. "Kapričo" za četiri osobe:
Materijal
- Četiri velika srednje čvrsta paradajza
- 200 gr. pirinča
- 1 žumance
- 4 kašike crvenog sosa
- 1 dl maslinovog ulja
- 1 kašika vinskog sirćeta
- 1 kašika brendija
- so
Priprema
Obariti pirinač u slanoj vodi i ocediti dok je još čvrst, hladeći ga hladnom vodom i ponovo ocediti. Umešati žumance sa kašikom sirćeta i malo soli a zatim dodajući kap po kap ulja uz stalno mešanje napraviti majonez. U majonez dodati brendi i crveni sos i sve umešati i sjediniti sa hladnim pirinčom. Paradajzu odseći vrh, lagano ga izdubiti i napuniti smesom. S vrha mogu da se dodaju kapre ili seckane masline. Za ostatak ukrašavanja trenirajte maštu!![]()
Hvala. Probacemo... :wink:Espanol:Može konjak, vinjak ili nešto slično. :wink:
Nema brukanja, samo se prikljuci i pisi...i ..kuvaaaj!iluzionista:Ok. Mozda cu se obrukati, ali evo ga i moj recept za sos za spagete.Ne nisam neki majstor, ali nesto malo i kuvam (ucim) kad mi se pruzi prilika.
- smesa za sos od paradajza za spagete Aleva
- pasta od paradajza
- ljuti kecap
- malo bibera
- malo soli
- malo bibera
- dve do tri manje feferonke
- kukurzno brasno (zbog gustine)
Prvo napraviti smesu za spagete po uputsvu... Dodati pastu od paradajza i ljuti kecap po ukusu (probajte kasikom dok vam se ne svidi ukus). Dodati malo soli i bibera, iseckati feferonke i umesati... Konstantno mesati nekoliko minuta i ako je potrebno dodati kukurzno brasno (uz stalno mesanje) za zgusnjavanje sosa...
Prijatno...
P.S. Skoro sam od drugara uzeo recept za sos od svezih paradajza. Pa evo i njega...
nekoliko tvrdjih paradajza
malo soli
malo bibera
zejtin
opciono bosiljak ili origano (ili i jedno i drugo)
paradajzima oljustiti koru... iseckati na sitne komadice i proprziti na zejtinu... Posoliti i pobiberiti. Kuvati dok se sos ne zgusne.. Dodati origano ili bosiljak (ili i jedno i drugo) po ukusu....
s ovim cu se vec izboriti, ali lepinjice...one se ako sam dobro razumela vise sushe (bez masnoceEspanol:Evooooo još! Šteta je dok još ima lepog paradajza ne iskoristiti priliku. "Kapričo" za četiri osobe:
Materijal
- Četiri velika srednje čvrsta paradajza
- 200 gr. pirinča
- 1 žumance
- 4 kašike crvenog sosa
- 1 dl maslinovog ulja
- 1 kašika vinskog sirćeta
- 1 kašika brendija
- so
Priprema
Obariti pirinač u slanoj vodi i ocediti dok je još čvrst, hladeći ga hladnom vodom i ponovo ocediti. Umešati žumance sa kašikom sirćeta i malo soli a zatim dodajući kap po kap ulja uz stalno mešanje napraviti majonez. U majonez dodati brendi i crveni sos i sve umešati i sjediniti sa hladnim pirinčom. Paradajzu odseći vrh, lagano ga izdubiti i napuniti smesom. S vrha mogu da se dodaju kapre ili seckane masline. Za ostatak ukrašavanja trenirajte maštu!![]()
Hej... stvarno ne zahteva mnogo vremena.Espanol:Stvar je boza za spremanje, a spremaćeš ti i mnogo složenije stvari kad te pravi POGLEDA kako treba!!! :wink:Goscica:ako ovo moram da mu spremam - od udaje nema nistaOvo je mnooogo komplikovano za mene...
![]()
![]()
Vec si spremila :? Svaka cast, znala sam da od mene kao domacice nema nistasmeh:Hej... stvarno ne zahteva mnogo vremena.Espanol:Stvar je boza za spremanje, a spremaćeš ti i mnogo složenije stvari kad te pravi POGLEDA kako treba!!! :wink:Goscica:ako ovo moram da mu spremam - od udaje nema nistaOvo je mnooogo komplikovano za mene...
![]()
![]()
I super je! :wink:
Ne daj se provocirat`! Zavrni rukave pa nas pozovi, a mi ćemo dati stručno mišljenje!Goscica:Vec si spremila :? Svaka cast, znala sam da od mene kao domacice nema nistasmeh:Hej... stvarno ne zahteva mnogo vremena.Espanol:Stvar je boza za spremanje, a spremaćeš ti i mnogo složenije stvari kad te pravi POGLEDA kako treba!!! :wink:Goscica:ako ovo moram da mu spremam - od udaje nema nistaOvo je mnooogo komplikovano za mene...
![]()
![]()
I super je! :wink:![]()
Joj... Pa cilj mi je bio da te podstaknem, ne ono drugo... Osim toga, tesko da bi mene neko svrstao u kategoriju "dobrih domacica"Goscica:Vec si spremila :? Svaka cast, znala sam da od mene kao domacice nema nistasmeh:Hej... stvarno ne zahteva mnogo vremena.Espanol:Stvar je boza za spremanje, a spremaćeš ti i mnogo složenije stvari kad te pravi POGLEDA kako treba!!! :wink:Goscica:ako ovo moram da mu spremam - od udaje nema nistaOvo je mnooogo komplikovano za mene...
![]()
![]()
I super je! :wink:![]()
pa ti se najavi na vreme, pa uzivaj u klopi! :wink:Goscica:Ma ja se to malo izvlacim, ali stvarno ne mogu nesto da postizavam, imam neke silne obaveze, ko ce jos da uziva u kuhinji... :?
Likovna umetnica. To bi se onda podvelo pod TOTAL ART!!!Goscica:Ma ja se to malo izvlacim, ali stvarno ne mogu nesto da postizavam, imam neke silne obaveze, ko ce jos da uziva u kuhinji... :?
Daaaaaaaa...Espanol:Likovna umetnica. To bi se onda podvelo pod TOTAL ART!!!Goscica:Ma ja se to malo izvlacim, ali stvarno ne mogu nesto da postizavam, imam neke silne obaveze, ko ce jos da uziva u kuhinji... :?![]()