Isus kvario subotu Jevrejima

Taj dio je izostavljen jer je bilo golotinje medju muskarcima,Isus i jos neki.
Iz kojeg su razloga bili goli moze se svasta pretpostaviti ,zato su maknuli to bogovi u haljama.
7. Онда ученик онај кога љубљаше Исус рече Петру: То је Господ. А Симон Петар кад чу да је Господ, запреже се кошуљом, јер беше го, и скочи у море.

7. Онда ученик онај кога љубљаше Исус рече Петру: То је Господ. А Симон Петар кад чу да је Господ, запреже се кошуљом, јер беше го, и скочи у море.
Ima u evandjelju i o momku koji gol pobjegao pred Rimljanima tik pred hapsenje Isusa.
Naravno bezimeni ..
Otvoriti cu malo siru temu o tome.
Gdje ce biti djelova i od tog pomenutog Morton Smitovog tajnog Markovog evandjelja.

Vjerojatno bezimeni mladić koji je bio na prsima Isusa.
u grčkom prevodu je učenik ljubljeni koji je bio u naručju isusovom (na večeri), da vinči je zaključio da se radi o mariji magdaleni.
mada ne znam zašto je došao do tog zaključka jer
26. А Исус видевши матер и ученика кога љубљаше где стоји рече матери својој: Жено! Ето ти сина!

27. Потом рече ученику: Ето ти матере! И од оног часа узе је ученик к себи.

definisali su da je 4
i šta sad? da roman pišem o tome?
Pa odgovori onda trako i Glasniku to sto te hje pitao,ne treba da pises romane...pitao te otprilike ovo: sta su odlucili ti vasi oci da stave u kanon,to sto su pisali apostoli ili to sto ste vi ( ili evo,oni sami) pisali ...?
I sad ti lepo u istom stilu kao sto si mene prokomentirao,odgovori i njemu a vidis,ima nas i drugih koji smo zainteresovani za taj odgovor...
Dakle ?

Pa odgovori onda trako i Glasniku to sto te hje pitao,ne treba da pises romane...pitao te otprilike ovo: sta su odlucili ti vasi oci da stave u kanon,to sto su pisali apostoli ili to sto ste vi ( ili evo,oni sami) pisali ...?
I sad ti lepo u istom stilu kao sto si mene prokomentirao,odgovori i njemu a vidis,ima nas i drugih koji smo zainteresovani za taj odgovor...
Dakle ?
ko je glasnik?

Back