Isus Hrist kao čovek?

da..nego Isus nije rekao ko veruje u Dobro činiće i veća čuda nego ja, nego je rekao ko veruje mene činiće i veća čuda nego ja...nisam video nijedan primer nekoga ko je verom u Isusa činio veća čuda od onih koja je Isus činio....
pa ja to i pricam svo vreme, da misle da je antihrist Hristos, i da zato nema cuda osim sporadicnih, i to samo kod onih koji ne veruju u lazno otkrivenje

i koja je svrha da ja trazim cuda, ako je ovo vaznije sto radim? nema cuda, jer je antihrist u koga veruju - lazno otkrivenje, djavolsko, eto zato ih nema

Ona tek treba da se dese, evo već dve hiljade godina čekamo "da vidimo".
Verovatno Bog gleda šta pišemo pa će nas kazniti. Sramota me nekad kad odem na wc.
Postoji jedna biblijska priča o gradu Ninevija, u koji je poslat prorok
da im kaže da će grad biti uništen jer su se od Boga odvojili. Ljudi
su proroka ozbiljno shvatili i vratili se Bogu. Grad naravno nije bio
uništen i prorok se na Boga naljutio.
Ne znam kako ''stručnjaci'' za Bibliju iz tog primera ne vide da
proročanstvo nije nešto okamenjeno, nepromenjivo. Budućnost
se ne može predvideti. Mogu predvideti da će neko da pogine
ako skoči sa šestog sprata, ali ako ne skoči, to se neće desiti.

Uspeh Jonine sluzbe je top nije zavrsio teologiju, i to je poenta u ovoj prici. Svi znaju koliko je tesko probuditi se. Sta je to moglo biti, da je tako snazno dirnuo ceo grad svi se probudili?

To što je i sam verovao u ono što govori?
Snazne su mu bile reci .U nedrima mora, prosao je teoloski fakultet.Tamo je naucio da se Bozija rec moze razumeti samo kroz poslusnost. I kada je na kraju, tokom svog pokajanja obecao poslusnost Bogu, on je zapravo polagao test na teoloskom fakultetu.Tesko u istoriji kakvu poznajemo takve ljyde mozes pronaci.

Св. Писмо нам и даје "формулу" за таква условна пророчанства:
"8. Пророци који су били прије мене и прије тебе од старине, они пророковаше многим земљама и великим царствима рат и невољу и помор.
9. Пророк који прориче мир, кад се збуде ријеч тога пророка, онда се познаје тај пророк да га је заиста послао Господ.
" (Јеремија 28:8-9).
Пророк Јона спада у групу првих пророка и њихова пророчанства се могу и не испунити због покајања народа коме су послани.

da..nego Isus nije rekao ko veruje u Dobro činiće i veća čuda nego ja, nego je rekao ko veruje mene činiće i veća čuda nego ja...nisam video nijedan primer nekoga ko je verom u Isusa činio veća čuda od onih koja je Isus činio....
Što zanči da je rekao laž. Ili jednostavno zašto uslovljava bilo koga da veruje u njega, čemu taj uslov...to po meni nije dobar čovek i čista duša.

"8. Пророци који су били прије мене и прије тебе од старине, они пророковаше многим земљама и великим царствима рат и невољу и помор.
9. Пророк који прориче мир, кад се збуде ријеч тога пророка, онда се познаје тај пророк да га је заиста послао Господ.
Пророк Јона спада у групу првих пророка и њихова пророчанства се могу и не испунити због покајања народа коме су послани.
evo, ja sad citam celo to poglavlje, i kontekst je sasvim suprotan od ovog koji se da shvatiti iz tvog citiranja https://biblija.biblija-govori.hr/glava.php?knjiga=Jeremija&prijevod=sve&glava=28

pa, kako-kako?
9. Пророк који прориче мир, кад се збуде ријеч тога пророка, онда се познаје тај пророк да га је заиста послао Господ." (Јеремија 28:8-9).

znaci jeremija priznaje ananiji, da je taj deo tacno prorokovao, jel tako?
Jeremija 28,6Reče Jeremija prorok: amin, da Gospod učini tako, da Gospod ispuni tvoje riječi što si prorokovao da bi vratio sudove doma Gospodnjega i sve roblje iz Vavilona na ovo mjesto.

tako je; ali posle, na kraju kaze
Jeremija 28,15Potom reče Jeremija prorok Ananiji proroku: čuj, Ananija; nije te poslao Gospod, a ti si učinio da se narod ovaj pouzda u laž.

dakle, bez obzira sto se ispunio deo sto prorokova ananija, on nije Boziji prorok, i ne moze se aplikovati na Jonu i Nineviju gde se oni pokajase, tamo nije bila laz, a ovde jeste, te stoga nemas formulu ovde, vec je moj odgovor:
moze da se ispuni deo, ali opet prorocanstvo nije, zapravo MOZE DA NE BUDE od Boga, jasno vidimo na ovom primeru

Pogresno ste klasifikovali kao "uslovna prorocanstva", ja sada nemam bolju definiciju, malo je to ipak komplikovanije, ali trebalo bi da si me razumeo do kraja svih 100%, odlicno sam naleteo, i odlicno poredjenje Jone i Ananije, evo rekapitulacije:
Sveti prorok Jona - njegovo prorocanstvo se nije ispunilo, jer se pokajase Ninevljani [itd, ima tamo jos necega], i Jona je ziveo kada ga ispljunu velika riba, a bezboznoga proroka Ananije se ispunio deo prorocanstva o jarmu, i potom je umro odmah, jer nije Boziji prorok, zapravo jedan jaram je zamenjen drugim, drveni gvozdenim
Jeremija 28,15Potom reče Jeremija prorok Ananiji proroku: čuj, Ananija; nije te poslao Gospod, a ti si učinio da se narod ovaj pouzda u laž.
Jeremija 28,16Zato ovako veli Gospod: evo, ja ću te skinuti sa zemlje, ove godine ti ćeš umrijeti; jer si kazivao odmet od Gospoda.
Jeremija 28,17I umrije prorok Ananija te godine sedmoga mjeseca.
ti kada samo ovaj deo nudis, ispada da je Ananija Bozji, a nije, nego ga ubi kao zeca!
Jeremija 28,6Reče Jeremija prorok: amin, da Gospod učini tako, da Gospod ispuni tvoje riječi što si prorokovao da bi vratio sudove doma Gospodnjega i sve roblje iz Vavilona na ovo mjesto.

Poslednja izmena:
Ne, promašio si. Ananija je "prorokovao" mir Jerusalimu i poraz Vavilona pa mu Jeremija tako odgovara da laže.
ok ako je tako, ali zasto ga onda citiras preko Jeremije afirmativno, ako laze, kako tek sada kazes?
dalje ga takodje afirmise
Reče Jeremija prorok: amin, da Gospod učini tako, da Gospod ispuni tvoje riječi što si prorokovao da bi vratio sudove doma Gospodnjega i sve roblje iz Vavilona na ovo mjesto.
i ti kazes na to - formula, a ne citiras ostatak, da mi znamo da laze, vec tek po mojoj opomeni ti kazes da laze, za razliku od Jone koji nije slagao, a niko ne rece: "da amin, da se ispune tvoje reci" - koje se nisu ni ispunile!
znaci, sada se igras sa mnom.

Poslednja izmena:
Da li ste možda moguće da je Isus Hrist ipak bio samo čovek a ujedno i prorok a ne Bog ili Bogočovek kako ga hrišćanske crkve smatraju? Čovek koji je rođen tako je što je Bog ovaplotio Devicu Mariju, odnosno čovek rođen bezgrešnim začećem gde je Bog njemu zaista i otac, pa ga zato Isus Hrist u svetim jevanđeljima naziva svojim Ocem, jer je On to zaista i bio. Čovek Sin Božji a ne Sin Božji kao deo Svetog Trojstva. Šta mislite o ovoj mogućnosti?

Можете ли појаснити Какво је то 'грешно' а какво 'безгрешно' зачеће ?!

Можете појаснити појам 'оваплодити' ?!

Изазвана је деоба Маријине јајне ћелије .. партеногенеза ?!

Одакле Y хромозом ?!

Poslednja izmena:
Можете ли појаснити Какво је то 'грешно' а какво 'безгрешно' зачеће ?!

Можете појаснити појам 'оваплодити' ?!

Изазвана је деоба Маријине јајне ћелије .. партеногенеза ?!

Одакле Y хромозом ?!
Bog je takodjee bio Adamov otac i kada je formirao Adama od praha zemaljskog, morao je da stvori Adamov puni, potpuno ljudski skup hromozoma bas kao sto je stvorio Isusove hromozome kroz cudesnu genezu Dnk.

Bog je takodjee bio Adamov otac i kada je formirao Adama od praha zemaljskog, morao je da stvori Adamov puni, potpuno ljudski skup hromozoma bas kao sto je stvorio Isusove hromozome kroz cudesnu genezu Dnk.

Хвала на појашњење.

Значи Y хромозом је састављен па убачен ... ?!

Па то личи на генетски инжењеринг...

Мало је онда превише претенциозно звати Мајком/Оцем.. Боље Креатор(к)ом ....

Биинжињерингом људи данас креирају и модификују разне организме па се не зову ни мајкама ни очевима тих креација

Само једна напомена .( молимо да нас не разумете погрешно ) ... нисмо Вас питали

Poslednja izmena:
Nisam od početka osme glave jer od 12 stiha je njegova (Hristova) suština.

Jovan 8,12Isus im pak opet reče: ja sam vidjelo svijetu: ko ide za mnom neće hoditi po tami, nego će imati vidjelo života
Sada bi se i ovde o svemu moglo na široko, ali ja ću pokušati da držim fokus na onom što je najvažnije.

Bit...''ko ide za mnom neće hoditi po tami''...

Sad mi reci po čijem idu ovi što izmisliše nepostojeću frazu u Pismu...'Bog Sin'?
I tome slične fraze koje drakonski menjaju Hristov nauk...
Po Hristovom svakako ne idu, jer ovo Hristova nauka nije. Niti se takvi nalaze u Hristovom videlu života.
Jednom davno sam ti rekao da zamisliš sebe kako sediš pored Hrisra i slušaš reči koje su svakako i tebi upućene!
Čuješ sve ovo direktno od njega, vidiš moć kojom je čuda činio i da li bi se posle toga okrenula i verovala nekom drugom čoveku, pre nego Hristu?

Ne bi siguran sam u to.

Jovan 8,13Tada mu rekoše fariseji: ti sam za sebe svjedočiš: svjedočanstvo tvoje nije istinito.
Jovan 8,14Isus odgovori i reče im: ako ja svjedočim sam za sebe istinito je svjedočanstvo moje: jer znam otkuda dođoh i kuda idem; a vi ne znate otkuda dolazim i kuda idem.

Sada već sumnje farisejske...
Ko si ti, šta je tvoja reč, ko stoji iza tebe...itd..?!

Mi znamo svakako, jer ga za razliku od njih poznajemo. I ne samo to, mi mu verujemo.

Hrist to dalje lepo i jasno objašnjava.

Jovan 8,15Vi sudite po tijelu, ja ne sudim nikome.
Jovan 8,16I ako sudim ja, sud je moj prav: jer nijesam sam, nego ja i otac koji me posla.

Tamo odakle dolazi, Hrist nije sam. Sa njim je i Ota.

Moram napomenuti da ni govora nema o trećem licu Božanstva... Nigde, pa ni ovde.
Hrist i Otac...i Ende...

Iz Hristovih reči je jasno zaključiti, ko je od koga veći.
Hrist ne dolazi sam od sebe, zato što On tako hoće - veći ga Otac šalje.

Baci fokus na to koliko puta samo u ovoj glavi stavlja Oca iznad sebe.

Znam ja da će troičari odmah sada reći, ali On to govori iz zemaljske perspektive...On to govori kao čovek.

Ali onda imamo problem jer tu Hristove nauke nema.
Seti se reči na početku...
''ko ide za mnom neće hoditi po tami''...
Na drugom mestu pre vaznesenja zapoveda učenicima da ostanu u onome što ih On uči i to Apostoli i rade...
Zato i nemamo 'Bogočoveka'...''Ɓože Hriste''...
I slično...jer Apostoli Hode za Hristom i nisu u tami...
Jovan 8,17A i u zakonu vašemu stoji napisano da je svjedočanstvo dvojice ljudi istinito.
Jovan 8,18Ja sam koji svjedočim sam za sebe, i svjedoči za mene otac koji me posla.

Ponovo Dvojica.. trećeg nema...

Radi se o dva bića Ocu i Sinu..

I ponovo Hrist govori ko ga šalje...

Jovan 8,19Tada mu govorahu: gdje je otac tvoj? Isus odgovori: ni mene znate ni oca mojega; kad biste znali mene, znali biste i oca mojega.

Poznaju li Jevreji Jehovu? Da.

Ali ga usnama poštuju...u smislu da se drže Jehovinog zakona i saveza koji dolazi preko Mojsija, ali veoma veoma selektivno...

Usnama da, ali srcem Ne...Što je suština prema prvoj zapovesti, prema zakonu...

Poznaju oni i proročke spise, ali i tu zbog selektivne primene imaju mrak na očima.

Zato ne poznaju ni Hrista ni Oca koji ga šalje...

Da odmah kažem i ovo.

Hristova nauka NIJE njegova već Očeva...

Zato Hrist i kaže... ''kad biste znali mene, znali biste i oca mojega''...

Jer On ne dolazi sam od sebe, niti priča ono što On želi, već isključivo ono što mu Otac govori...

Zato je u potpunosti jasno kako onaj ko poznaje Hrista, poznaje i Oca...jer Hrist ne otkriva sebe, već Oca...

Back