- Poruka
- 89.439
To je drugo pitanje i o tome možemo da pričamo, ali prvo da primetimoA ko je taj Bog koga Isus pominje?
da tu ne piše jehova. Jel piše ili ne piše?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To je drugo pitanje i o tome možemo da pričamo, ali prvo da primetimoA ko je taj Bog koga Isus pominje?
Jahvu nije spomenuo ali jeste jahvinog tj isysovog oca koga niko nikad nije video.i niti ce ga.Ni u novoj zemlji.Nikad.oca videt neces.A ko je taj Bog koga Isus pominje?
Ne.To je drugo pitanje i o tome možemo da pričamo, ali prvo da primetimo
da tu ne piše jehova. Jel piše ili ne piše?
To ti misliš.Jahvu nije spomenuo ali jeste jahvinog tj isysovog oca koga niko nikad nije video.i niti ce ga.Ni u novoj zemlji.Nikad.oca videt neces.
Eto vidiš. A ona je napisala
Nije valjda mislis da ces oca videt u novoj zemlji.Sinu to pravi ko svaki dobar otac.To ti misliš.
Ovo nije biblijski primer gde Isus objavljuje Božije ime, već primer gdeISUS je objavio Bozje ime:
„Obznanio sam im tvoje ime i obznanjivaću ga“ Jovan 17:26
Ne piše u tom stihu koji je citirala.Eto vidiš. A ona je napisala
jasno pise da Isus ima svog Boga a Bog je JHVH Stvoritelj Jehova
Nemam protiv da bilo ko tako veruje, ali to ne piše.
Da, mislim.Nije valjda mislis da ces oca videt u novoj zemlji.Sinu to pravi ko svaki dobar otac.
Nije tačno da celo pismo poznaje samo jednog boga jehovu, već su tebeNe piše u tim stihu koji je citirala.
Ali celo pismo poznaje samo jednog Boga Jehovu, koji je Hristov Otac, koji je naš Otac i koji šalje Hrista...
Kom će drugom Bogu da se vrati nego Ocu Jehovi.
Zato sam te gore i pitao...ko je Bog koga Hrist pominje?!
Nema kod njih zezancije.Odo ja prvi a ako ne uspe da ih opasuljim saljem tebe sine da se rodis i da umres ako treba.Ispada otac kukavica po ovom vasem.Ne piše u tom stihu koji je citirala.
Ali celo pismo poznaje samo jednog Boga Jehovu, koji je Hristov Otac, koji je naš Otac i koji šalje Hrista...
Kom će drugom Bogu da se vrati nego Ocu Jehovi.
Zato sam te gore i pitao...ko je Bog koga Hrist pominje?!
Pa ko vlada novom zemljom.Ko bude kralj.Da, mislim.
Ne branim ja ovaj put Jehovine Svedoke, već istinu iz Biblije i Boga Jehovu.Nije tačno da celo pismo poznaje samo jednog boga jehovu, već su tebe
tako jehovini svedoci naučili. A kako bi te grugačije naučili kada su oni
jehovini svedoci?
Njegov Otac je Onaj koji Jeste i Isus njegovo ime objavljuje i sa njim je
jedno kada kaže Ja Jesam. Jehovini svedoci to brišu i prepravljaju u
Bibliji da bi svoju dogmu potvrdili.
Ponavljaš to po deseti put.Nema kod njih zezancije.Odo ja prvi a ako ne uspe da ih opasuljim saljem tebe sine da se rodis i da umres ako treba.Ispada otac kukavica po ovom vasem.
Hrist.Pa ko vlada novom zemljom.Ko bude kralj.
To je tvoja pretpostavka koja nije u Bibliji utemeljena. Ne možešNe branim ja ovaj put Jehovine Svedoke, već istinu iz Biblije i Boga Jehovu.
I nisam od njih nešto naučen, već od Hrista.
On Jehovu naziva svojim Ocem.
Ako nije Jehova, ko je?
Nema tu moje predpostavke, pričam onako kako jeste. Istinu...To je tvoja pretpostavka koja nije u Bibliji utemeljena. Ne možeš
da tvrdiš da jehovu naziva Ocem jer to nikada nije rekao.
Odgovorila sam ti ko je. To je moja pretpostavka koja je u Bibliji
utemeljena.
Ne pričaš kako jeste, niti je tvoja priča u Bibliji utemeljena.Nema tu moje predpostavke, pričam onako kako jeste. Istinu...
Zaboravi titule i usredsredi se na lično ime Boga, koje je u skladu sa svojim svojstvom sam sebi namenio...
I to dao da se zapiše na više od 7.000 puta.
I sada bi malo mi ljudići da se igramo sa tim.
Nemamo preča posla, jel...
Ja u tome sigurno neću učestovati, ali ne mogu to ni zanemariti.
Upravo Hrist svo vreme naglašava da ga taj Bog šalje. Ne Alah, ne on sam sebe....već Jehova...
Samo njegovo ime nosi Jehovino u sebi...
A sada izaberi bilo koju ličnost iz NZ i ja ću ti pokazati da služi prema prvoj zapovesti Hristovom Ocu Jehovi...
Ne Hristu, čak i posle vaznesenja.
Ma jok.Evo, ovde piše Božije ime i Isus ga je objavio. Mogu da kažem da tako
piše, jer očigledno piše.
А Мојсије рече Богу: Ево, кад отидем к синовима Израиљевим, па им
кажем: Бог отаца ваших посла ме к вама, ако ми кажу: Како Му је име?
Шта ћу им казати? А Господ рече Мојсију: Ја сам Онај што јесте. И рече:
Тако ћеш казати синовима Израиљевим: Који јесте, Он ме посла к вама.
И опет рече Бог Мојсију: Овако кажи синовима Израиљевим: Господ Бог
отаца ваших, Бог Аврамов, Бог Исаков и Бог Јаковљев, посла ме к вама;
то је име моје довека, и то је спомен мој од колена на колено.
Ovde je Isus objavio njegovo ime, onima koji su ga zaboravili
Zato vam i rekoh da ćete pomrijeti u grijesima svojim; jer ako ne povjerujete
da Ja jesam, pomrijećete u grijesima svojim.
Mnogo imam o vama govoriti i suditi; ali Onaj koji me posla istinit je, i ja govorim
u svijetu ono što čuh od njega.
I ne razumješe da im govori za Oca.
A Isus im reče: Kad podignete Sina Čovječijega, onda ćete doznati da Ja jesam,
i da ništa sam od sebe ne činim; nego kako me nauči Otac moj onako govorim.
Ne znam što se igrate sa tim, kada Isus lepo priča. Rekao je da onI sada bi malo mi ljudići da se igramo sa tim.
Da nije imao to na umu ne bi iskoristio te riječi. Kontekst je bitan. Pričao je Jevrejima koji su odmah uhvatili šta je On izjavio. Kao da odeš muslimanima i kažeš im "ja sam al rahman il rahim".Ma jok.
Da jeste, rekao bih da jeste...ali nije.
Hrist nikako nema to na umu kada govori ''Ja Jesam...ili u drugom prevodu ''da sam ja''...
On samo naglašava da je On taj koji treba da dođe.... Da ne čekaju drugog.
Zato posle raspeća (kada su ga podigli) mnogi i kažu...''ovaj zaista jeste Sin Božiji''...
Tek tada shvataju da je On taj koji treba da dođe.
Da je tako potvrđuje ti u bar 15 stihova u 8 glavi gde sam Hrist naglašava da ga ''Bog'' šalje...da On ''Boga'' sluša, da Njegove reči drži...da mu ''Bog'' dade zapivest...da je njihov ''Bog'' (Jehova) njegov Otac...itd...
Zovi ti njega kako hoćeš, ali Hrist nije Jehova niti je taj ''Ja Jesam''...Sam govori za tog Boga da je njegov i Otac i Bog...
E sad još i ti znaš šta on ima na umu..Ma jok.
Da jeste, rekao bih da jeste...ali nije.
Hrist nikako nema to na umu kada govori ''Ja Jesam...ili u drugom prevodu ''da sam ja''...
On samo naglašava da je On taj koji treba da dođe.... Da ne čekaju drugog.
Zato posle raspeća (kada su ga podigli) mnogi i kažu...''ovaj zaista jeste Sin Božiji''...
Tek tada shvataju da je On taj koji treba da dođe.
Da je tako potvrđuje ti u bar 15 stihova u 8 glavi gde sam Hrist naglašava da ga ''Bog'' šalje...da On ''Boga'' sluša, da Njegove reči drži...da mu ''Bog'' dade zapivest...da je njihov ''Bog'' (Jehova) njegov Otac...itd...
Zovi ti njega kako hoćeš, ali Hrist nije Jehova niti je taj ''Ja Jesam''...Sam govori za tog Boga da je njegov i Otac i Bog...
Nemoj mešati lično ime Boga sa osobenim titulama koje mu pripadaju...Ne pričaš kako jeste, niti je tvoja priča u Bibliji utemeljena.
Evo ovde lepo piše i koje je ime Boga doveka i Isus je to potvrdio.
https://forum.krstarica.com/threads/isus-hrist-kao-covek.993670/post-48523816