Isus Hrist kao čovek?

Da li ste možda moguće da je Isus Hrist ipak bio samo čovek a ujedno i prorok a ne Bog ili Bogočovek kako ga hrišćanske crkve smatraju? Čovek koji je rođen tako je što je Bog ovaplotio Devicu Mariju, odnosno čovek rođen bezgrešnim začećem gde je Bog njemu zaista i otac, pa ga zato Isus Hrist u svetim jevanđeljima naziva svojim Ocem, jer je On to zaista i bio. Čovek Sin Božji a ne Sin Božji kao deo Svetog Trojstva. Šta mislite o ovoj mogućnosti?
А шта мислиш ко је онда написао Свето писмо ?

Zaista me mrzi da tražim citate, a obzirom da te znam...neće imati svrhe.

Govori im tako jer aludira na bitnost zakona, koji on ne menja već ispunjava... Naglašava im da njihov zakon (na koji se oni pozivaju) govori o njemu...to nikako ne znači da nije njegov...
nigde ne stoji da on misli da je njihov zakon i proroci reč Oca....
Jel' kaže 'ne dade Mojsije vama manu...već moj Otac'...
ne kaže...
kaže naprotiv da mana nije hleb života nego da je on hleb života
Jovan 6,47Zaista, zaista vam kažem: koji vjeruje mene ima život vječni.
Jovan 6,48Ja sam hljeb života.
Jovan 6,49Ocevi vaši jedoše manu u pustinji, i pomriješe.
Jovan 6,50Ovo je hljeb koji silazi s neba: da koji od njega jede ne umre.
Jovan 6,51Ja sam hljeb živi koji siđe s neba; koji jede od ovoga hljeba življeće vavijek; i hljeb koji ću ja dati tijelo je moje, koje ću dati za život svijeta.
Jovan 6,58Ovo je hljeb koji siđe s neba: ne kao što vaši ocevi jedoše manu, i pomriješe; koji jede hljeb ovaj življeće vavijek.

drugim rečima...lažni bog im je davao lažni hleb sa neba a on je pravi hleb života koji im daje pravi Bog...eto to tvrdi u vezi mane...
Pita li koja je najveća zapovest u zakonu koju ne negira kada mu citiraju zakon...
I mnogo drugih primera...
šta očekuješ od čoveka koji je rođen u judaizmu i obraća se judejcima?
mora da pođe od nečega što razumeju i prihvataju da bi nametnuo svoj pogled...to ti je osnova pregovaranja i uticanja na ljude...

pa kaže im da nije došao da menja zakon i proroke da ih umiri a toi pogledaj da li on i njegovi sledbenici ne raskidaju potpuno sa skoro svime iz Starog Zaveta...
da je tako kao što misliš hrišćanstvo bi bilo sekta judaizma, a nije nego je nova relgiija u kojoj je svrha Starog Zaveta samo da dočara kontekst u kome je Isus rođen i da se na nju pozovu da je tamo nagovešten...

Znam dokazano je
sve pise u Bibliji
ovo smo hiljadu puta raspravljali...cirkularno rezonovanje...Biblija ti je dokaz da je Biblija Božija reč...ja kažem da govorim istinu i to je dokaz da je sve što kažem istina...to ti je taj rad...
nema dokaza...to je pitanje vere...ti veruješ da je Biblija Božija reč...ja ne verujem..
ja samo tražim korisna uputstva za život u rečima čoveka Isusa za kog verujem da je otkrio neke tajne...

ovo smo hiljadu puta raspravljali...cirkularno rezonovanje...Biblija ti je dokaz da je Biblija Božija reč...ja kažem da govorim istinu i to je dokaz da je sve što kažem istina...to ti je taj rad...
nema dokaza...to je pitanje vere...toi veruješ da je Biblija Božija reč...ja ne verujem..
ja samo tražim korisna uputstva za život u rečima čoveka Isusa za kog verujem da je otkrio neke tajne...
Biblija je dokazano Bozja rec.
a Bozja rec je istina.
ende

nigde ne stoji da on misli da je njihov zakon i proroci reč Oca....

ne kaže...
kaže naprotiv da mana nije hleb života nego da je on hleb života
Jovan 6,47Zaista, zaista vam kažem: koji vjeruje mene ima život vječni.
Jovan 6,48Ja sam hljeb života.
Jovan 6,49Ocevi vaši jedoše manu u pustinji, i pomriješe.
Jovan 6,50Ovo je hljeb koji silazi s neba: da koji od njega jede ne umre.
Jovan 6,51Ja sam hljeb živi koji siđe s neba; koji jede od ovoga hljeba življeće vavijek; i hljeb koji ću ja dati tijelo je moje, koje ću dati za život svijeta.
Jovan 6,58Ovo je hljeb koji siđe s neba: ne kao što vaši ocevi jedoše manu, i pomriješe; koji jede hljeb ovaj življeće vavijek.

drugim rečima...lažni bog im je davao lažni hleb sa neba a on je pravi hleb života koji im daje pravi Bog...eto to tvrdi u vezi mane...

šta očekuješ od čoveka koji je rođen u judaizmu i obraća se judejcima?
mora da pođe od nečega što razumeju i prihvataju da bi nametnuo svoj pogled...to ti je osnova pregovaranja i uticanja na ljude...

pa kaže im da nije došao da menja zakon i proroke da ih umiri a toi pogledaj da li on i njegovi sledbenici ne raskidaju potpuno sa skoro svime iz Starog Zaveta...
da je tako kao što misliš hrišćanstvo bi bilo sekta judaizma, a nije nego je nova relgiija u kojoj je svrha Starog Zaveta samo da dočara kontekst u kome je Isus rođen i da se na nju pozovu da je tamo nagovešten...
Ma uredu je to, On jeste taj hleb koji silazi sa neba i koji je mnogo više od mane...

Ali poenta je ko daje i prvi i drugi hleb..

Jovan 6,31Ocevi naši jedoše manu u pustinji, kao što je napisano: hljeb s neba dade im da jedu.
Jovan 6,32Tada im reče Isus: zaista, zaista vam kažem: Mojsije ne dade vama hljeba s neba, nego vam otac moj daje hljeb istiniti s neba

I materijalni i duhovni hleb dolazi od Hristovog Oca. To sam Hrist ovde potvrđuje...

Ma uredu je to, On jeste taj hleb koji silazi sa neba i koji je mnogo više od mane...

Ali poenta je ko daje i prvi i drugi hleb..

Jovan 6,31Ocevi naši jedoše manu u pustinji, kao što je napisano: hljeb s neba dade im da jedu.
Jovan 6,32Tada im reče Isus: zaista, zaista vam kažem: Mojsije ne dade vama hljeba s neba, nego vam otac moj daje hljeb istiniti s neba

I materijalni i duhovni hleb dolazi od Hristovog Oca. To sam Hrist ovde potvrđuje...
ja to ne shvatam tako...oni tvrde da im je bog dao hleb sa neba...Isus kaže da to nije bio hleb sa neba nego je on istiniti hleb sa neba

Da li ste možda moguće da je Isus Hrist ipak bio samo čovek a ujedno i prorok a ne Bog ili Bogočovek kako ga hrišćanske crkve smatraju? Čovek koji je rođen tako je što je Bog ovaplotio Devicu Mariju, odnosno čovek rođen bezgrešnim začećem gde je Bog njemu zaista i otac, pa ga zato Isus Hrist u svetim jevanđeljima naziva svojim Ocem, jer je On to zaista i bio. Čovek Sin Božji a ne Sin Božji kao deo Svetog Trojstva. Šta mislite o ovoj mogućnosti?
Prvo, ne zna se da li je uopšte postojao.

a postoji mogućnost i da je bio čovek koga je nedevica marija rodila na p.ičku
Ovaj ceo podforum je zlato, umirem od smeha. Čitajući poruke ne znam jel isus bio otac ili majka, rodjen ili niko ko pečurka, dal ću se reciklirati u njegovo carstvo ili goreti u paklu sa sotonom, mada kažu da je u paklu ekipa. Ovi vernici kao da su pili kafu sa isusom i celom ekipom zaratiće zbog toga

Ovaj ceo podforum je zlato, umirem od smeha. Čitajući poruke ne znam jel isus bio otac ili majka, rodjen ili niko ko pečurka, dal ću se reciklirati u njegovo carstvo ili goreti u paklu sa sotonom, mada kažu da je u paklu ekipa. Ovi vernici kao da su pili kafu sa isusom i celom ekipom zaratiće zbog toga
Gde je tema o astralnim putovanjima, da i mi imamo čemu da se smejemo.. :kafa:

Gde je tema o astralnim putovanjima, da i mi imamo čemu da se smejemo.. :kafa:
Robert Bruce, Robert Monroe. Nađi njihove knjige, pronađi na YouTubu neki video kako i šta. Probaj da doživiš, ako doživiš zahvali mi se jer ti se život promenio i pogled na sve što si do sada mislila. Na tvom mestu ne bih se smejao nečemu što ne razumem, za ovo što pričam postoje dokazi i sama se možeš 100% uveriti, tačnije doživljavaš ovo bukvalno svaki put kada zaspiš htela ti to ili ne, samo sto to doživljavaš nesvesno. Dok za tvoje tvrdnje ne postoji niti jedan jedini dokaz, zato se i zove verovanje u nešto što možda postoji.

Robert Bruce, Robert Monroe. Nađi njihove knjige, pronađi na YouTubu neki video kako i šta. Probaj da doživiš, ako doživiš zahvali mi se jer ti se život promenio i pogled na sve što si do sada mislila. Na tvom mestu ne bih se smejao nečemu što ne razumem, za ovo što pričam postoje dokazi i sama se možeš 100% uveriti, tačnije doživljavaš ovo bukvalno svaki put kada zaspiš htela ti to ili ne, samo sto to doživljavaš nesvesno. Dok za tvoje tvrdnje ne postoji niti jedan jedini dokaz, zato se i zove verovanje u nešto što možda postoji.
Kad se ti smeješ nečemu što ne razumeš, što da se ne smejem i ja?
Mani me Roberta. Ti otvori temu i piši, dokazuj..

Ili si obična kukavica.. :ceka:

Opet ti da je on nešto rekao, pa oni posle potvrdili. Oni su zapisivali
šta je on rekao i nemaju oni šta da potvrđuju ili opovrgavaju njegove
reči.
Nigde nije zapisano da je Isus rekao da je jehova njegov otac.
Oni kažu...''mi svedočimo da Otac posla Sina''...
''Mi svedočimo da je Otac vaskrsao Sina''...itd...

E sad ko je za tebe Otac a ko Sin, ne znam.
Za Apostole mi jasno...

Oni kažu...''mi svedočimo da Otac posla Sina''...
''Mi svedočimo da je Otac vaskrsao Sina''...itd...

E sad ko je za tebe Otac a ko Sin, ne znam.
Za Apostole mi jasno...
Otac, Sin i Sveti duh su tri lika istog Boga.

Kao što je Triglav prikazan sa tri lica. Ne kao trojica, niti jedan
sa tri glave, nego sa tri lika. Zato Isus nije ni dolazio među Srbe
koji su Boga znali, već u narod koji nije znao istinu.

Bože svašta će čovek od tebe čuti..

Mi smo nebeski narod zato nama nije ni došao...logično.
Pa kakva je logika da istinu objavljuje tamo gde je ona poznata?
Objavio je tamo gde je nisu znali, ali malo njih ga je čulo. I dan
danas izvrćete njegove reči i obezvređujete njegovo delo.

Nebeski narod vlada nebom. Božiji narod je pokoran jednom
božanstvu. U slučaju jevreja, to je neko naopako ratno, ljutito
i sujetno božanstvo.

Pa kakva je logika da istinu objavljuje tamo gde je ona poznata?
Objavio je tamo gde je nisu znali, ali malo njih ga je čulo. I dan
danas izvrćete njegove reči i obezvređujete njegovo delo.

Nebeski narod vlada nebom. Božiji narod je pokoran jednom
božanstvu. U slučaju jevreja, to je neko naopako ratno, ljutito
i sujetno božanstvo.
A Hrist nije ljutit?

Back