Isus Hrist kao čovek?

nema vaskrsenja u telu...to je izmislio Savle..pa je Otkrivenje izmislilo dva vaskrsenja...
stvar je tumačeći samo ono što je Isus pričao prosta...
kad umreš imaš suđenje i onda na osnovu toga kako si živeo ili vaskrsavaš u duhovnom svetu ili nestaješ
Gnosticko hriscanstvo pysti me toga.Nema vece jeresi od ovoga.Svedoci nestorijanci arijanci adventisti male bebe za ove.

Znam.

Zašto toga nigde nema u poslanicama?

Ama baš ni jednom.
Trubili bi oni na sva zvona da je tako...istina je to mora da se trubi.
Ali Ne.
Trube drugačije od tvojih reči.
Od mojih reči? :lol: Hvala ti na tome.

Pitao si zašto apostoli to nisu pominjali, kao da nisu oni to
zapisali. E sad kad su oni zapisali, pitaš zašto su samo
zapisali, a ne i trubili..
Ne znam zašto nisu trubili, al nisu moje reči zapisali nego
Isusove.

nema vaskrsenja u telu...to je izmislio Savle..pa je Otkrivenje izmislilo dva vaskrsenja...
stvar je tumačeći samo ono što je Isus pričao prosta...
kad umreš imaš suđenje i onda na osnovu toga kako si živeo ili vaskrsavaš u duhovnom svetu ili nestaješ..to je kako po meni Isus vidi sve to...moguće je da u stvarnosti nije tako strogo kao što Isus misli i da skoro svi vaskrsavaju u duhovni svet i da se posle ponovo mogu vratiti u materijalni život ponovnim rođenjem...
Jel Isus vaskrsavao ljude u prvom veku na Zemlji jeste
time je pokazao sta ce u buducnosti raditi

Jel Isus vaskrsavao ljude u prvom veku na Zemlji jeste
time je pokazao sta ce u buducnosti raditi
Jel Isus po svom vaskrsenju nastavio da živi u materjalnom svetu ili je otišao u duhovni svet?
isto će biti sa svima koji umru...umreće u ovom svetu a vaskrsnuti u duhovnom...po Isusu samo ako zasluže spasenje odnosno postanu sinovi vaskrsenja tj. Božji sinovi....

Ko je po tebi taj zao tvorac ovog materijalnog .Ne moguce da ga mesas s bogom koji je ljubav.
ja nisam rekao da je Tvorac materjalnog sveta zao...to tvrde neki gnostici i i tog zlog tvorca vide kao niže božanstvo koje identifikuju sa Jahveom....
za mene svet je namerno napravljen ovako da bude škola za duše... a Jehova je vanzemaljac oportunista koji je izigravao boga Jevrejima

Kome Bog ne daje sveti duh njemu je sve su
Jel Isus po svom vaskrsenju nastavio da živi u materjalnom svetu ili je otišao u duhovni svet?
isto će biti sa svima koji umru...umreće u ovom svetu a vaskrsnuti u duhovnom...po Isusu samo ako zasluže spasenje odnosno postanu sinovi vaskrsenja tj. Božji sinovi....
Isus je vaskrsao na nebo. Prvi.
Svojom smrcu i vaslrsenjem na nebo je otvorio put nebeskom vaslkrsenju... onima koji umru nakon njega...
Nakon njega vaskrsavaju apostoli i njegovi sledbenici - zaibrani od Boga njih 144000
Svi umrli u prethriscansko doba cekaju vaskrsenje na Zemlji..
Kada citas stari zavet niko od njih nije ocekivao vaskrsenje na nebu

Kome Bog ne daje sveti duh njemu je sve su

Isus je vaskrsao na nebo. Prvi.
Svojom smrcu i vaslrsenjem na nebo je otvorio put nebeskom vaslkrsenju... onima koji umru nakon njega...
Nakon njega vaskrsavaju apostoli i njegovi sledbenici - zaibrani od Boga njih 144000
Svi umrli u prethriscansko doba cekaju vaskrsenje na Zemlji..
Kada citas stari zavet niko od njih nije ocekivao vaskrsenje na nebu
ja ti kažem da Stari Zavet nema veze sa realnošću...kad se Isus poziva na Stari Zavet on kaže farisejima "ne piše li u vašem pismu" a ne "ne piše li u našem pismu"...jasno je da on to pismo ne smatra za istinito i svoje

ja ti kažem da Stari Zavet nema veze sa realnošću...kad se Isus poziva na Stari Zavet on kaže farisejima "ne piše li u vašem pismu" a ne "ne piše li u našem pismu"...jasno je da on to pismo ne smatra za istinito i svoje
Nisi u pravu..

Luka 24,44I reče im: ovo su riječi koje sam vam govorio još dok sam bio s vama, da sve treba da se svrši što je za mene napisano u zakonu Mojsijevu i u prorocima i u psalmima.

Hrist i te kako priznaje ceo zakonik, svo pismo i proroke...

Oni su zapisali to što je Hrist rekao, ali ne veruju bukvalno kao Ti...poslanice to govore.
Da, oni su zapisali nešto u šta ni sami ne veruju. Tako je Isus nešto
bezveze pričao i oni su to zapisali, al su posle objasnili to bolje, jer
naravno oni bolje od njega znaju. Vidi, veruj u šta hoćeš i kome god
hoćeš, ali meni sve smešnija postaje tvoja izjava da Isusu samo
veruješ.

Ako su bukvalisti kao ti.
Zašto ne nastaviše tako da uče?

Nastavili su tako da uče, samo što ti ne gledaš njihove reči u svetlu
Isusovih reči, nego nekako drugačije.

Tumačite Isusove reči preko poslanica, preko starog zaveta. Uopšte
ne obraćate pažnju na ono što on priča. Kada bi za osnovu uzeli
njegove reči, pa preko njih čitali sve ostalo, sve bi se drugačije
složilo.

Nastavili su tako da uče, samo što ti ne gledaš njihove reči u svetlu
Isusovih reči, nego nekako drugačije.

Tumačite Isusove reči preko poslanica, preko starog zaveta. Uopšte
ne obraćate pažnju na ono šta on priča. Kada bi za osnovu uzeli
njegove reči, pa preko njih čitali sve ostalo, sve bi se drugačije
složilo.
Upravo tako kao što kažeš i radim.
Ali vidim iz Hristovih reči da govori o Ocu koji je veći od njega.
Apostoli kažu da Hrist ima svog poglavara...Boga Oca.

Nije Hrist Bog Otac.
Znaš ti to dobro samo voliš da mi kontraš.. 😊

Nisi u pravu..

Luka 24,44I reče im: ovo su riječi koje sam vam govorio još dok sam bio s vama, da sve treba da se svrši što je za mene napisano u zakonu Mojsijevu i u prorocima i u psalmima.

Hrist i te kako priznaje ceo zakonik, svo pismo i proroke...
ne priznaje...tim rečima samo aludira da je njegova misija tamo nagoveštena

kad priča o pismu on jasno kaže "u zakonu vašem" a ne "u zakonu našem" što je ogromna razlika

Jovan 10,33Odgovoriše mu Jevreji govoreći: za dobro djelo ne bacamo kamenje na te, nego za hulu na Boga, što ti, čovjek budući, gradiš se Bog.
Jovan 10,34Isus im odgovori: ne stoji li napisano u zakonu vašemu: ja rekoh: bogovi ste?
Jovan 10,35Ako one nazva bogovima kojima riječ Božija bi, i pismo se ne može pokvariti;
Jovan 10,36Kako vi govorite onome kojega otac posveti i posla na svijet: hulu na Boga govoriš, što rekoh: ja sam sin Božij?

aludirajući neosnovano na jedan od psalama gde se bog obraća saboru bogova ..po meni Isus tu pribegava čupanju iz konteksta na osnovu njegovog shvatanja da su ti bogovi na saboru Božijem u stvari ljudi...

Psalam 82,1Bog stade na saboru Božijem, usred bogova izreče sud:
Psalam 82,2"Dokle ćete suditi nepravo, i bezbožnicima gledati ko je ko?
Psalam 82,3Sudite ubogome i siroti, onoga koga gone i ništega pravdajte.
Psalam 82,4Izbavljajte ubogoga i ništega, iz ruke bezbožničke otimajte.
Psalam 82,5Ne poznaše, niti razumješe, hode po tami; zadrmaše se zemlji svi temelji.
Psalam 82,6Rekoh: bogovi ste, i sinovi višnjega svi.
Psalam 82,7Ali ćete kao ljudi pomrijeti, i kao svaki knez pašćete."
Psalam 82,8Ustani, Bože, sudi zemlji; jer su tvoji po našljedstvu svi narodi.

Upravo tako kao što kažeš i radim.
Ali vidim iz Hristovih reči da govori o Ocu koji je veći od njega.
Apostoli kažu da Hrist ima svog poglavara...Boga Oca.

Nije Hrist Bog Otac.
Znaš ti to dobro samo voliš da mi kontraš.. 😊
Ti si jehovin svedok i tebi je Isus Hrist marioneta. Tu je samo da
potvrdi jehovinu moć i postojanje. Već četvrti put negiraš njegove
reči i tumačiš ih korz druge delove Biblije.
Kada se za osnovu uzmu Isusove reči, jehova je totalno nebitan
lik. Ratno božanstvo i otac laži.

ne priznaje...tim rečima samo aludira da je njegova misija tamo nagoveštena

kad priča o pismu on jasno kaže "u zakonu vašem" a ne "u zakonu našem" što je ogromna razlika

Jovan 10,33Odgovoriše mu Jevreji govoreći: za dobro djelo ne bacamo kamenje na te, nego za hulu na Boga, što ti, čovjek budući, gradiš se Bog.
Jovan 10,34Isus im odgovori: ne stoji li napisano u zakonu vašemu: ja rekoh: bogovi ste?
Jovan 10,35Ako one nazva bogovima kojima riječ Božija bi, i pismo se ne može pokvariti;
Jovan 10,36Kako vi govorite onome kojega otac posveti i posla na svijet: hulu na Boga govoriš, što rekoh: ja sam sin Božij?

aludirajući neosnovano na jedan od psalama gde se bog obraća saboru bogova ..po meni Isus tu pribegava čupanju iz konteksta na osnovu njegovog shvatanja da su ti bogovi na saboru Božijem u stvari ljudi...

Psalam 82,1Bog stade na saboru Božijem, usred bogova izreče sud:
Psalam 82,2"Dokle ćete suditi nepravo, i bezbožnicima gledati ko je ko?
Psalam 82,3Sudite ubogome i siroti, onoga koga gone i ništega pravdajte.
Psalam 82,4Izbavljajte ubogoga i ništega, iz ruke bezbožničke otimajte.
Psalam 82,5Ne poznaše, niti razumješe, hode po tami; zadrmaše se zemlji svi temelji.
Psalam 82,6Rekoh: bogovi ste, i sinovi višnjega svi.
Psalam 82,7Ali ćete kao ljudi pomrijeti, i kao svaki knez pašćete."
Psalam 82,8Ustani, Bože, sudi zemlji; jer su tvoji po našljedstvu svi narodi.
Zaista me mrzi da tražim citate, a obzirom da te znam...neće imati svrhe.

Govori im tako jer aludira na bitnost zakona, koji on ne menja već ispunjava... Naglašava im da njihov zakon (na koji se oni pozivaju) govori o njemu...to nikako ne znači da nije njegov...
Jel' kaže 'ne dade Mojsije vama manu...već moj Otac'... Pita li koja je najveća zapovest u zakonu koju ne negira kada mu citiraju zakon...
I mnogo drugih primera...

Ti si jehovin svedok i tebi je Isus Hrist marioneta. Tu je samo da
potvrdi jehovinu moć i postojanje. Već četvrti put negiraš njegove
reči i tumačiš ih korz druge delove Biblije.
Kada se za osnovu uzmu Isusove reči, jehova je totalno nebitan
lik. Ratno božanstvo i otac laži.
Nije ratno Božanstvo...već Hristov Otac.

Hrist rekao, Apostoli posvedočili....

Back