Uvazeni gosti i posetioci foruma Krstarica, znajte da se na ovom mestu svacije misljenje uvazava, ali to takodje znaci i da je svacije misljenje podlozno i diskusiji i kritici, inace govorimo o jednoumlju, a to ovde, po svim parametrima - ne postoji. Misljenja su sarena ko zastave sveta. Neko se njima ponosi, neko samo predstavlja taj kolorit, ali da je rec o 100 nijansi sive - o tome nema govora, stoga to ovde odlucno demantujem, i kao covek i kao komuni..salim se, mod.
Smatram da se moze pisati i svemu, jasno, tacno i precizno. Ja nemam problem sa tim...

Ali, izrazavam, blago receno, cudjenje da, kad se tudje interpretira implicitno kao "mudrijasko", neprijateljsko, "prepotentno" ili "arogantno", odgovara na nacin koji je prenaglaseno i visestruko uvredljiviji od pretpostavljenog prvog...

Slazem se da ni moderacija niti clanovi nisu "digitalni ucitelji", premda na ovim stranicama svasta korisno i novo moze da se nauci...

U tom smislu, modovi i nisu duzni da vas uce kako treba da mislite, kako da se ponasate i da se izrazavate u ovom virtuelnom prostoru...

Ali, kao jednu od funkcija koje ovde nose, duzni su da uticu na to da se dostojanstvo korisnika postuje, kako njih, tako i modova, jer to je fer i kolegijalno ovde.

Ne govorim jos ni o kakvim alatima kaznjavanja, iako su nam i te mere dostupne u tom putu, ali opominjem na odredjeni nivo ophodjenja na forumu koji ipak mora biti respektabilan u odredjenom smislu. Kao moderator, a i kao korisnik, prihvatam tudja misljenja i kritike i na svoj racun i na racun uprave, ali zahtevam jednu finu meru pristojnog i adekvatnog ponasanja, kako se kaze - ispeci pa reci...Svako gresi, pa kako nece i administracija, i mi smo ljudi.

I nama je dolazilo hiljadu puta na pamet da napisemo nesto nekome van svake (auto)cenzure, ali onda se setimo sta je nasa duznost i funkcija ovde, pa korigujemo i upristojimo izrazavanje, jer tako resavamo sve...

Ja vas molim da imate to na umu, jer ovo je sve virtuelni prostor, nije prava pijaca ili trznica, pa da vadimo iz dzepova svako sve sto ima, da se raskusurujemo i razduzujemo...Lepo je imati srce na dlanu, ali pazite da drugim ne izbijete oko masuci njime pred tudjom glavom kao dokaz... Fakticki, ovo i jeste neobicna tema da bi se spominjali unutrasnji ljudski organi, jer se cini da klackalica, po kojoj cak i ceo ovaj forum nosi ime, predstavlja debatu izmedju srca i mozga, odnosno, iracionalnog i racionalnog... Verujem, i ubedjen sam, da svako od vas ima odgovarajuci recnik kojim moze da izrazi ovaj odnos, uvek fluidan, a sustinski rigidan ako preteze iskljucivo na jednu stranu. Mozda vam se dosad cinilo da vas moderator preteze na stranu iskljucivo suvog racija, tj. glave, ali vas uveravam da nije tako, inace ne bih bio ovde....

Istina, ja sam vise tip koji je za pdf Misterije nego za same Teorije Zavera, ali ako sve bude ok, uskoro ce se ova dva foruma objediniti, tako da ce zadovoljstvo tipkanja ovde biti duplirano.

(Inace, sa kolegom uredjujem oba). Ako vam nesto smeta, ometa, ukoliko nesto nije po volji, obratite nam se na pp, umesto da nam javno sasipate "istinu" u lice, vrelo kao domaca pljuvacka, bez pardona, pa se jos i cudite sto smo vas zapamtili po tom cinu, a sto je jos ludje - vi nas ne!

, i sto bi bio drugi ekstrem, vezan samo za srce i izricito iracionalno.

Posto, znate..."I mi cigani imamo dusu.."

Moje misljenje o samim teorijama zavera i dalje stoji: potrebno je naci balans izmedju uma i srca i filterovati stvari na pravi nacin.

Ima raznih korisnika koji su ovde u logici svasta demonstrirali... Recimo
@Grom_sa_neba! pokazuje sindrom info-treshholda, prezasicenosti podacima, a sve na fonu nulte postmoderne potrosacke svesti.. Sliva sve informacije do kojih dnevno dospeva s kuke i motike niz jedan levak u istu casu, pa im zatre i uzrok i posledicu...

Drugi korisnici sire neka svoja licna ucenja i uverenja, poprilicno dogmatski okamenjena.

Njih je tesko uveriti u suzenost njihove vizije, ali se cak i sa njima diskutuje, ako nista, ostrica se na kamenu brusi...

Imali smo cak i ucesnike problematicnih granica uma, takvi nazalost brzo bivaju banovani, ali to je sve njihov izbor...Takvi su u pocetku zabavni jer cak nisu tu ni da razdvoje zito od kukolja, vec da to sve istucaju u jednu bljutavu masu i gadjaju time druge korisnike bez ikakvog obzira.... Ali, kako sejes tako zanjes...Mi im tu nismo mogli pomoci. Takvima je ovo sve nepravda, pocev od Zavera pa do celog foruma..... Ali, uostalom, zasto bi se ovde radilo samo o pravdi i nepravdi?

Moze li postojati neka pozitivna zavera? Eto jos jedno pitanje za razmisljanje...
@~sweet girl~ @Plant @Schrodinger , pozdrav od kolege i mod TZ.