reći ću samo sada još jednu stvar - u temi o školstvu mi je jedna učesnica rekla da generalizujem mnogo i to joj se ne sviđa ..a kako je uopšte moguće napraviti neki kriterijum ,a da on ne bude generalizacija, uz sve "ako" - e ... znači nisu navijači samo , imaš i nasilje u školama, imaš i razne privatnike koji ne yebu živu silu - jedna nedovoljno pravno uređen sistem - i da se ne izražavam u vezi svega - tek postoje i zemlje koje imaju bolji pravni sistem i kojima nije to što se neko dete setilo da ucenjuje roditelje time što postoji zakon i to koji se sprovodi o tome da deca ne smeju da budu bijena , dakle nije to tim državama razlog da ne uvedu ili da ne primne taj zakon ..
...postoji nešto što se zove humanistička filozofija ili hum. psihologija - i kada neko "proizvede" neke takve ideje malo je bzv da mu se spočitava da su one odraz njegovih ličnih slabosti ... nego ti ili kaži " ja vidim svet koji je sjajan"(i eno na romantici možeš da postavljaš teme o tome kako je lep ovaj svet ovde bumbar tamo cvet - meni to ybg jednostavno nije zanimljivo

), ili kaži " ja mislim da sistem vrednosti ,(koji se naravno očitava i u odnosima i u vaspitavanju dece i funkcisonisanju države),treba u stvari promeniti na ovaj i ovaj način ,a ne tako kako ti kažeš SlatkaSestro" , i ja te neću pitati iz kojih si tačno svojih životnih iskustava to zaključio ,i ne moraš čak ni da pokušaš da me ubediš ,samo napiši -i to je nešto...
...a kao da neko i može da potpuno "argumentira " sve što misli , nije kao da nam je svima život naučni rad pa da tačno vodimo evidenciju o tome zbog čega smo nešto pomislili ,ali eto trudimo se da razgovaramo u domenu nečega što liči na argumente i malo mi smeta kad ti argumente tražiš u tome od koga dolaze ...da li dolaze od neke devojke koja se negde žalila i na dečka i na školu , pa da nije to što ona priča u stvari neki njen trip --- tema o školstvu je dosta dobro obrađena - ako ti nisi shvatio šta je to što ne valja u školama , dakle dalje od suve kifle i sl , onda ja stvarno ne znam kako bilo šta drugo da ti objasnim ...al stvarno ..i eto objasni ti meni jednu stvar kako bi je prevenirao - kojim načinom vaspitavanja - bilo da je u pitanju nasilje ili navijači ili učestala samoubitstva ili porast depresije i šta god...ja sam dakle dala tezu da se život ne prezentira deci i mladima dovoljno realno i da se ne pripremaju za odrastanje(od strane odraslih) , pusti sad što živ čovek(na decu i mlade se odnosi ovde) uvek nađe način da kako tako odživi

, odrasli su tu da urade ono što oni mogu da urade da pomognu deci u tom odrastanju .. kad kažemo -humor je lep , jeste ,ali je i izraz neke frustracije često tj kanalisanje(u vezi onog -čovek nađe način) ...znači do nekih vrednosti uvek dolazimo ,ali da, uz svo poštovanje varijeteta koji su u sklopu tih vrednosti...da li treba da podsećam na skorašnju "akciju" crkve povodom zakona o diskriminaciji- kud ćeš veći razlog za kritiku i uzbunu

- znači neko je jednostavno pustio decu da misle ili ne misle i ta deca su smislila da nije u redu biti homoseksualac , a i što ne bi kad tako misli i crkva , pa su onda neka od te dece formirala "obraz" koji sad treba da gledamo kako da ukinemo..znači o kakvim se to prazninama u dušama mladih ljudi radi - tih mladih koji formiraju ekstremno nacionalističke i nacističke (dakle o mladim nacistima širom sveta sada pričam) i kako te praznine prevenirati..