ИСТОРИЈСКИ ИСУС

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bi2:
Ili se ovde misli,da im je Isus dao tu svest i moć da osvoje Vavilon, tim Haldejcima, opakim i ljutim ljudima, namerno ih gurno u zlo, da bi ih kasnije spasavao tog zla vadeći ih iz njega, i radovao se što ih je spasio???
"Izvlači ih sve udicom, hvata ih u mrežu svoju, i zgrće ih predjom svojom, zato se veseli i raduje."
Da li ja to dobro kontam, da im je on dao "zlu moć" samo da bi ih kasnije vadio iz tog istog zla, i svojom radošću pokazao koliko je srećan zbog toga?
Šta se ovim htelo reći, pobogu.. :confused:

@ Šakal

Svesna sam da se ne može na osnovu dva,tri citata dati bilo kakav sud ni o nekom drugom, manje važnom delu, a kamoli o Bibliji. Ali, se ipak može dovesti pod sumnju.
Ti si je čitao, predpostavljam dosta i kontao o pročitanom, pa evo, tebi ponavljam ovo pitanje, jer meni zaista nije jasno: šta se ovim citatima htelo reći?

Šakal:
Ma znam ja...ali sam probao pitanjem da joj odgovorim i spasem je daljnjih muka...:lol:

Misliš da je dovoljan podatak o Vavilonu i ovi citati, pa da se sva pisanija iz Biblije bace u vodu?

Tek u tom slučaju mi ništa nije jasno...Nemoguće da milioni, milijarde ljudi ne zna da je Vavilon postojao pre Hrista? Čak i nije bitna godina, bitno je ono "pre".

Lepo sam pitala Kapernauma:
" Zar ti Haldejci nisu bili već svesni sebe i svoje moći? Kad su znali napasti i osvojiti Vavilon, znači vrlo dobro su znali šta i zašto rade, jel tako? Bili su svesni šta žele. E sad,
pitanje: ko može svesne ljude da "podigne" na bilo šta što je protivno njihovoj svesti, bilo to dobro ili zlo? Nešto tu ne pije vodu..I zašto On sebi daje za pravo da objašnjava dogadjaje koji su se zbili pre Njega, i pri tom im pridaje svoju volju i moć? ."

Umesto odgovora, on reče da ima uplaćen net do 20-tog, i ne reče ništa. A, izgleda mi da je i Ristobu uplaćen net dotle.. :roll:

Ako danas bukvalno shvatate Stari zavet onda:

1. Možete da držite robove – doduše samo iz susednih zemalja
2. Smete da prodate svoju ćerku kao robinju
3. Morate dozvoliti da vaš sin bude kamenovan ukoliko opsuje
4. Bićete ubijeni ako počinite bračno neverstvo
5. Morate dozvoliti da vaša ćerka bude kamenovana ukoliko pre braka vodi ljubav
6. Smete da ubijete svakog kog zateknete u subotu da radi
7. Ne smete nikad više da jedete škampe ili puževe
8. Morate računati da ćete biti ubijeni ukoliko posetite neku vračaru
9. Ne smete, ako ste muškarac, ni kosu da skraćujete, ni bradu da potkresujete
10. I ne smete da zaboravite: cipele, rukavice, kaiš i lopte od svinjske kože za vas od sada više ne postoje

:lol: :lol: :lol:

Bi2:
Misliš da je dovoljan podatak o Vavilonu i ovi citati, pa da se sva pisanija iz Biblije bace u vodu?

Tek u tom slučaju mi ništa nije jasno...Nemoguće da milioni, milijarde ljudi ne zna da je Vavilon postojao pre Hrista? Čak i nije bitna godina, bitno je ono "pre".

Lepo sam pitala Kapernauma:
" Zar ti Haldejci nisu bili već svesni sebe i svoje moći? Kad su znali napasti i osvojiti Vavilon, znači vrlo dobro su znali šta i zašto rade, jel tako? Bili su svesni šta žele. E sad,
pitanje: ko može svesne ljude da "podigne" na bilo šta što je protivno njihovoj svesti, bilo to dobro ili zlo? Nešto tu ne pije vodu..I zašto On sebi daje za pravo da objašnjava dogadjaje koji su se zbili pre Njega, i pri tom im pridaje svoju volju i moć? ."

Umesto odgovora, on reče da ima uplaćen net do 20-tog, i ne reče ništa. A, izgleda mi da je i Ristobu uplaćen net dotle.. :roll:

ako je u pitanju stari zavet
isus nije bio ni u planu
kad tamo kazu On
misle na Jahvea

Ako danas bukvalno shvatate Stari zavet onda:

Bilo koji pravi vernik, zna da je stari zavet prestao da vazi sa novim zavetom.

Samo Jevreji ovo negiraju, i drugi razni sektasi koji ovo zloupotrebljavaju.

Jos jednom savet Aknehtonu, porazgovaraj sa nekim ko se razume u tumacenje biblije i drugih svetih spisa. Iskrivljeno tumacenje je veliki greh, za koji se dobijaju vecne muke u paklu ( procitaj Otkrovenje po Jovanu)

I šta sa Jovanovim otkrovenjem?Skoro na svakom prelasku iz jednog u drugi vek postojale su ovakve priče.Tjah ne pada mi na pamet da poverujem u ovu bajku,horor priču.Zašto Jovanovo otkrovenje da bi se širio neosnovan strah kome su podložne slabe i labilne osobe.Pakao hm .Postoji samo zemaljski pakao koji je stvoren pod uticajem ljudskog faktora.Btw niko ne može da predvidi i kontroliše budućnost.Angelico ti si video pakao?

Angelico-Payne:

Jos jednom savet Aknehtonu, porazgovaraj sa nekim ko se razume u tumacenje biblije i drugih svetih spisa. Iskrivljeno tumacenje je veliki greh, za koji se dobijaju vecne muke u paklu ( procitaj Otkrovenje po Jovanu)

Auuu...bravo majstore!
Btw. ako je tačno ovo za pakao onda smo svi nayebali...zar ne?:lol:

Angelico-Payne:

oooooooooo bogo moj 8) ! ! !

josh jedan sektonja koji prodaje neku pravoslavnu prichu 8) 8) 8)

bash lepo sto si objasniko ko si, shta si... shta vec 8)

cuti...
ovde to ima kolko ocesh...
:roll:

tako ti je kad komunisti objasnih da komunizam nije u redu, od danas smo pravoslavni 8)
samo... imali marksizam da im kao objasne shta je komunizam

a sa veronaukom zakasnili. kakav sve shljam tvrdi za sebe da je pravoslavan. i to na svim nivoima! ... a neuk narod veruje :(

znash... pravih pravoslavaca je malo... mada ni njih ne gotivim 8)

vidi samo shta je najveci pravoslavac svih vremena na forumu, el grande Pobunjenik, tvrdio da je pravoslavlje...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back