Goddess of the far east
Domaćin
- Poruka
- 3.045
Slažem se sa tobom čak mi se i čini da ima taj neki zavodnički pogled,dok je na drugoj slici pogled smeran.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A tema foruma je Istorijski Isus, zar Isus nema veze sa religijom?Goddess of the far east:Kapernaum zašto namećeš svoje stavove? .Možemo svi da copy/paste ono u šta verujemo,ali otišli bi daleko,predaleko.I stvarno smo otišli predaleko od teme.Koliko znam sa krstarice je ukinut podforum religija i ovo ne vodi ničemu...
Angelico-Payne:Ovo je za mene post meseca, ako ne i godine... u svakom slucaju u uzoj konkurenciji.
Ostalo je sektasko lupetanje...
Inace da vas podestim, vredjanje verskih uverenja je kaznjivo zakonom...
EDIT: Sledeci put se necu potruditi da procitam 31 stranicu gluposti...
pa nisi mi odgovorila na pitanje?Goddess of the far east:Kao što sam rekla u jednom postu za nekog je Isus postojao,za nekog postoji za nekog bla,bla.Vidiš to se zove tolerancijaNe mogu svi da veruju u isto....
Goddess of the far east:Slažem se sa tobom čak mi se i čini da ima taj neki zavodnički pogled,dok je na drugoj slici pogled smeran.
Kapernaum:A tema foruma je Istorijski Isus, zar Isus nema veze sa religijom?
ristob:Biblija se ne tumači bukvalno ali će se, kad se steknu određena znanja, i bukvalno dokazati.
Kapernaum:pa nisi mi odgovorila na pitanje?
Na koje pitanje?Bi2:Nisi ni ti..Šakalovo pitanje osta bez odgovora.
Ajde prvo da definišemo šta je istorija?Bi2:Ima. Al daj nam vezu sa - Istorijom.
Goddess of the far east:To nije bila poenta mog posta...Nego zahvaljujući velikim ljudima uključujem tu i Teslu,pa bili oni naučnici ili umetnici čovečanstvo napredovalo bez upliva neke više sile.
Goddess of the far east:Nemam ništa protiv 10 božjih zapovesti,ali nisu prilagođene vremenu u kome živimo.Današnji čovek je mnogo složeniji.Niko nama ništa ne daje sami biramo,a druga je stvar što smo sputani društvenim normama,pravilima,etc.I da još nešto drago mi je što pišeš u prvom licu množine.
Wilkołak:Hm, hm ... nisu prilagodjeni coveku ili covek njima? Mislim da je ovo drugo u pitanju jer kontam da bi ovaj svet bio mnogo lepse mesto da se postuje bar jedna Bozija zapovest - recimo "ne svedoci lazno na bliznjega svojega". Rece mi jedna drugarica da bi onda ovaj svet bio dosadan ali ne tezi li svako ljudsko bice nekoj pravdi i istini? Ne tezimo li svi nekoj harmoniji koja nam svima "svira" u srcu i umu?
Ovako, imamo svet koji je neravnopravan, koji gazi, koji ubija i koji, pre svega, unistava sebe! Svet kakav danas postoji jednostavno ne moze da egzistira, ni prirodno, ni fizicki, ni duhovno ni naucno, a sve pocinje od coveka tj. od njegovog ophodjenja prema drugim zivim bicima i planeti Zemlji!
Danasnji covek nije nista slozeniji ili prostiji od nekadasnjeg coveka. Ne, danasnji covek je generalno samo pohlepniji, koristoljubljiviji i sebicniji! Ima li takav covek buducnost? Ima li takvo drustvo buducnost? Ne bih rekao.
Kapernaum:Srpski narodni calendar racuna vreme od nastanka sveta, a to je po ovom kalendaru 5508 godina pre nove ere.
Wilkołak:Zato sto je Tesla, po mom misljenju, najveci UM koji je do sada rodjen (nevezano za to sto je Srbin)! On je prakticno doprineo celom svetu i pokrenuo jos jednu industrijsku revoluciju koja jos uvek traje!
Tesla je van vremena i prostora! Tesla je bio naucnik a Leonardo umetnik. Izmedju ta dva postoji velika razlika. Umetnika uvek neko moze da osporava, ali naucnika tesko.
Ja sam citirao na kakav sam podatak naišao, što ne znači da prihvatam to.AKHENATON:Srpski narodni kalendar ne postoji!!! To o cemu ti pricaj vizantijska era.
Kapernaum:"Potom reče Bog: Da načinimo čoveka po svom obličju, kao što smo mi, koji će
biti gospodar od riba morskih i od ptica nebeskih i od stoke i od cele
zemlje i od svih životinja što se miču po zemlji." (1. Moj. 1:26)
"I reče Gospod Bog: Eto, čovek posta kao jedan od nas znajući šta je dobro
šta li zlo; ali sada da ne pruži ruku svoju i uzbere i s drveta od života, i
okusi, te do veka živi." (1. Moj. 3:22)
Ovo su samo dva navoda iz Svetog pisma gde kada se govori o Bogu ili kada se
Bog obraća još nekome, onda se koristi množina. Kao nekome sebi ravnom.
Dalje, veoma je zanimljivo da hebrejska reč "Elohim", koja je jedna osnovnih
reči za Boga u Starom zavetu (pojavljuje se preko 2.500 puta) jeste u
množini.
Da li ovo znači da postoji više Bogova? Kome se to još Bog obraća kada
govori?
Kao prvo, ideju o "više Bogova" možemo odmah da isključimo jer je ona
kontradiktorna Svetom pismu, jer ono jasno govori da "Bog je jedan" i da
oduvek postoji samo jedan Bog (5. Moj. 4:35, 6:4; Isa. 44:6, 43:10).
Kao odgovor na drugo pitanje, nameću nam se sledeće mogućnosti: Kada Bog
kaže "mi" ili "nas", da se obraća nebeskoj vojsci - anđelima. Međutim, ovo
najverovatnije nije ispravno tumačenje, jer Pismo jasno uči da anđeli nisu
ravni Bogu, tj. "nemaju njegovo sliku", "nisu poput Njega" (1. Moj. 1:26).
Takav opis je dat samo za čoveka.
Pošto Novi zavet predstavlja Boga "Trojstvo" (tri osobe ali jedan Bog - kao
"troosobno biće"), onda najverovatnije da u 1. Moj. 26 i 3:22 "mi" i "nas"
predstavlja razgovor unutar Božjeg Trojstva. Bog Otac "razgovara" sa Bogom
Sinom ili Bogom Svetim Duhom. Stari zavet tako jasno daje nagoveštaje
božanske "množine" a Novi zavet objašnjava ovu "množinu", koju su teolozi
nazvali "Trojstvo".
crow:leonardo je bio, za svoje vreme, mozda i veci nauchnik od tesle.
al... to su bila nezgodna vremena....