ИСТОРИЈСКИ ИСУС

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
i josh neshto vuche...
tebi je novac nebitan...
bar u onom smislu koji si opiso...
ti si hriscanin, i ovo shto si napiso poshtijem

a shta mislish da li su oni koji su ga dekretom uveli kao jedinu priznatu religiju, o chije se oglushavanje kaznjava krvavo, bili hriscani i delili tvoje vrednosti?

konstantin je ubio sina kad je pomislio da ce mozda jednog dana da ga smeni.
a zatim i zenu, verovatno ga jadna pitala dal je normalan :(

i on je Ravno Apostolni... :(

sumnjam da delish njegove vrednosti.

Hriscanstvo je nacin zivota i po mom misljenju, moralne norme koje se nalaze u Svetom Pismu su ugradjene u svakog coveka. Svaki covek ima sposobnost da razlikuje dobro i zlo a opet svaki covek ima i slobodnu volju da cini sto zeli.

Stoga, mislim da ne treba nista nikome nametati jer, po mom misljenju, covek koji se drzi moralnih i duhovnih normi svakako ce pronaci Boga! To jednostavno ne moze da mu promakne...

A o proglasavanju ljudi od strane ljudi za svece i svetitelje. Neki put je izbor pravi, neki put nije, ali siguran sam da postoji sud iznad naseg koje je svakako univerzalniji i najpravdeniji.

OK, respect 8)

samo par sitnica
moralne norme nisu samo u Svetom Pismu.
to, shta vishe i nema iskljuchivo veze sa religijama... to je tekovina razvoja drushtva. da bi p\opstali, morali su da stvore uslove za suzivot.

ja sam prichao o vremenu I vaseljenskog sabora,
zashto je se desio
i ono shto potencira ovaj... Kopernikus (ne zezam, nisam zapamtio ime)
kako je OPSTALO do dan danas...

a taj sud... i ja verujem u njega, samo shto ga ja zovem Karma :)

Ja verujem da se u Svetom Pismu nalaze sva pravila kojih se treba drzati da bi se ispunili kao ljudska bica i da bi spoznali Gospoda! U Hriscanstvu nema niceg lose samo ga ljudi lose implementiraju. Ipak, ne mogu reci da se postuju nacela koja se navode u Svetom Pismu!

Kao sto mi jedan drugar kaze. "Zamisli kako bi ovaj svet bio drugaciji da se postuje samo jedna jedina zapovest". Medjutim, covek ne postuje ni jednu jedinu zapovest...

Ako vec verujes u Karmu, zasto dozvoljavas sebi da ulazis u takve sukobe na forumu? Nije li to lose po tvoju karmu?

acca:
Neki forum 3005. godine :

"I to sto svi misle da su pre 1000 godina postojali Direktori kao rok grupa, uopste nije tacno. Srbi su tada direktorima zvali menadzere. I neki misle da se njihov predvodnik zvao Drakula. Tada su drakulama zvali vampire, tako da je predvodnik tadasnjih Srpskih menadzera ustvari bio pravi vampir. "

Ovo je za mene post meseca, ako ne i godine... u svakom slucaju u uzoj konkurenciji.

Ostalo je sektasko lupetanje...

Inace da vas podestim, vredjanje verskih uverenja je kaznjivo zakonom...

EDIT: Sledeci put se necu potruditi da procitam 31 stranicu gluposti...

Па Дракула није био вампир него Гроф, а и данас по Србији и Хрватској имамо фамилија са презименом Дракула и Дракулић, мени су и неки рођаци.

Вујадин

Wilkołak:
Ja verujem da se u Svetom Pismu nalaze sva pravila kojih se treba drzati da bi se ispunili kao ljudska bica i da bi spoznali Gospoda! U Hriscanstvu nema niceg lose samo ga ljudi lose implementiraju. Ipak, ne mogu reci da se postuju nacela koja se navode u Svetom Pismu!

Kao sto mi jedan drugar kaze. "Zamisli kako bi ovaj svet bio drugaciji da se postuje samo jedna jedina zapovest". Medjutim, covek ne postuje ni jednu jedinu zapovest...

Ako vec verujes u Karmu, zasto dozvoljavas sebi da ulazis u takve sukobe na forumu? Nije li to lose po tvoju karmu?
kakve veze diskusija sa nekima koji nemaju argumenata za svoju prichu
kao sto je kopernikus i one 2 -84
ima sa Karmom?

Za Crow - prolog, pitanja

Istorija Srpskog naroda se danas podrobnije I bolje obradjuje nego u zadnjih stotinak godina. Tu su dela Deretica, Pesica, Olge Lukovic Pjanovic, Petrovica I drugih. U svim tim delima su izneti podaci-cinjenice koji govore o tome da su Srbi bili prisutni na ovim prostorima I pre navodnog doseljavanja na Balkansko (Helmsko) poluostrvo, a osim toga nalazi se njihovo prisustvo I na prostorima od Britanije do Japana iako o tome zvanicna istorija nista ne govori. To su cinjenice, ali se u svim tim delima javlja jedan nedostatak. Ocigledna je upetljanost Srba u najznacajnije dogadjaje istorije od pre nekoliko hiljada godina (recimo pre 3000-4000 godina), ali se postavlja pitanje gde su OVDE dokazi za sposobnost tadasnjih Srba da izvedu takav poduhvat, gde su dokazi potrebne razvijene civilizacije koja bi mogla da utice na dogadjaje u Egiptu, na Bliskom Istoku, Indiji? Gde su OVDE piramide, zigurati, ogromni hramovi I sl? G. Deretic pominje stajstvo I imetstvo I nekoliko hiljada godina tzv prvobitne ljudske zajednice, kamenog doba, bronzanog doba, ali gde su moderniji oblici, gde je prelaz iz kamenog doba u civilizaciju koja je mogla globalno da vrsi uticaj? Autor “Srpsko-Srpskog recnika” primecuje uticaj Srpskih reci na brojne jezike u svetu, ali otkuda Srbima moc da uticu na taj nacin? Od brojnosti? Tesko da je to odgovor, inace bi pola svetskog stanovnistva cinili Srbi. Danas je engleski jezik dominantan u svetu, pre svega zbog engleskih kolonijalnih osvajanja ali I moderne dominacije SAD u vojnom I medijskom smislu. Da li je nekadasnja drzava Srba bila svetska velesila? Gde su ovde na Balkanu dokazi za to? Gde su u dolini Volge I Dona dokazi za to (ako su odatle dosli, a nisu)? Na koji nacin su Srbi mogli da osvoje zemlje sve do Indije kada je u to vreme oruzje (po zvanicnoj istoriji) bio luk, strele, koplja, macevi I sl a ti narodi koji se danas nalaze na prostoru do Indije svi su brojniji od danasnjih Srba, a u borbi kopljem, strelom I macem je broj izuzetno bitan? Ako su seobom dosli do Indije zasto se mi danas ne nalazimo u Indiji kao svojoj matici, nego smo ovde na Balkanu (kao svojoj maticnoj teritoriji)? I ono najvaznije : otkuda naziv SRBI ? Sa nekim od ovih problema se suocavaju mnogi narodi (civilizacije) u staro doba: gde su hiljade godina civilizacije koja bi trebala da prethodi egipatskoj civilizaciji? Gde su neuspeli pokusaji gradjenja piramida pre tri najvece kod Gize?Zasto su sve kasnije piramide manje I od losijeg materijala od ove tri? Gde su hiljade godina Sumerske predcivilizacije pre one istorijske koja je odmah na visokom nivou? Otkuda starim “primitivnim” narodima znanja koja su ravna danasnjim ( u poznavanju astronomije, npr.)? I sta ce im? Gde su milijarde skeleta ljudskih bica koje su morali ostaviti od kad su se odvojili od majmunolikog pretka pre nekoliko miliona godina ( svake godine neka je umiralo po hiljadu ljudi na celom svetu)? Zar nije malo cudno da imamo vise kostiju dinosaurusa od pre ( u proseku) 100 miliona godina, nego ljudskih od pre JEDAN million? Ovde je kljucni problem: svi autori koji se bave istorijom Srba polaze od evolucionisticke teorije – 4,6 milijardi godina Zemljine istorije, 2,5 – 3 milijarde godina evolucije zivih bica, mekusci, ribe, vodozemci, gmizavci, ptice – sisari, u okviru njih majmunoliki covek pa covek, prvobitna ljudska zajednica, kameno doba, sve je u redu, samo je mala promena u zadnjih nekoliko hiljada godina u smislu povecanja uticaja Srba na taj deo ljudske istorije. Da li je tako? Da li se odgovor o pravoj istoriji Srba moze dati bez pravog odgovora o istoriji ove planete u celini? Koliko se unazad moze pratiti istorija ljudskog roda? Da li ostaci primitivnih ljudskih naseobina prethode ostacima razvijenih civilizacija? Koliko je stara planeta Zemlja? Koliko je star I kako je nastao Svemir?

Citatat iz bajke Lisica i vrana
Kad se vrana konačno vratila, lisica se pravila da spava. Vrana poče da zviždi ne bi li je probudila a zatim poče da viče:
- Hej, kumo, budi se! Gladna sm! Želim da stavim u kljun ono što mi sleduje! Lisica umesto da joj odgovori, okrenu se na drugu stanu i poče glasno da hrče. Vrana pogleda unaokolo i ugleda korpicu ispražnjenu do poslednje mrvice i shvati da ju je lisica lukavo prevarila.
- Jadna ja prevarena sam ! - poče da jeca vrana. Gorko je plakala, žaleći što se uopšte upustila u zaveru sa lisicom, na štetu jadne devojčice. Kao i uvek, onaj ko pomaže zlobnicima kasnije se i sam kaje.

Sveta685:

Istorija Srpskog naroda se danas podrobnije I bolje obradjuje nego u zadnjih stotinak godina. Tu su dela Deretica, Pesica, Olge Lukovic Pjanovic, Petrovica I drugih. U svim tim delima su izneti podaci-cinjenice koji govore o tome da su Srbi bili prisutni na ovim prostorima I pre navodnog doseljavanja na Balkansko (Helmsko) poluostrvo, a osim toga nalazi se njihovo prisustvo I na prostorima od Britanije do Japana iako o tome zvanicna istorija nista ne govori.

Moze li bre neka tema da prodje bez sarlatana Deretrica i sarlatanke Pjanovicke.

Kakve crne cinjenice? Ako su izvrtanje pojmova, zakljucivanje na nivou petogodisnjeg deteta i jezicke vratolomije za tebe cinjenice, onda nije ni cudo sto neki ovde Bibliju uzimaju kao neoboriv istorijski izvor. Ne mogu da shvatim da su ljudi toliko povodljivi....:roll:

AKHENATON:
Moze li bre neka tema da prodje bez sarlatana Deretrica i sarlatanke Pjanovicke.

Kakve crne cinjenice? Ako su izvrtanje pojmova, zakljucivanje na nivou petogodisnjeg deteta i jezicke vratolomije za tebe cinjenice, onda nije ni cudo sto neki ovde Bibliju uzimaju kao neoboriv istorijski izvor. Ne mogu da shvatim da su ljudi toliko povodljivi....:roll:

Verovao ili ne, ono sto je pisao Deretic je uglavnom tacno, a moje poznavanje Srpske istorije ne potice od autora koje sam naveo u prologu, vec iz drugih izvora.

Sveta685:
Verovao ili ne, ono sto je pisao Deretic je uglavnom tacno, a moje poznavanje Srpske istorije ne potice od autora koje sam naveo u prologu, vec iz drugih izvora.

Nemam ja sta tu da verujem ili ne. Metodologiju poznajem dovoljno da razmislim svojom glavom sta drzi vodu a sta ne. A i tebi bi preporucio da prvo nju malo proucis pa tek onda da citas sarlatanske knjige.

Za Crow - odgovori:Da preskocimo deo o istorijatu Svemira ( koga interesuje neka pogleda u oblasti prirodnih nauka temu gravitaciono polje od otprilike sredine strana) i predjemo na poznatu ljudsku istoriju.
Prica o istoriji ljudskog roda (ona koja je poznata) zapocinje pre otprilike 6.000 godina ( moguce pre 5.776 godina, ali to je samo MOZDA) kada u ovaj zvezdani sistem dolaze gosti iz zvezdanog sistema Sirijus (trojni sistem) u sazvezdju Orion . Jedino sto oni nisu tu zvezdu zvali Sirijus, vec su je zvali RA. Zbog toga bi , zasada, mogli da ih nazovemo Raelijancima (izbor nije najsrecniji, jer je vec zloupotrebljen lupetanjima Kloda Voriljona, ali sta je , tu je). Kada su oni stigli, na Zemlji su vec postojali ljudi (Zemljani), koji su (obzirom na dalji razvoj dogadjaja) ocigledno bili na niskom stepenu tehnoloskog razvoja. Da li je razlog tome bila neka prirodna kataklizma, ili nesto drugo, tesko je utvrditi. Takodje je tesko utvrditi razlog zbog koga su vanzemaljci sa Ra dosli u nas (sada nas) , Suncev sistem ( da li je tome bila razlog neka prirodna ili vestacka katastrofa ( ovo drugo bi MOZDA moglo da bude tacno), ili cista naucna znatizelja, ko zna?). Tek, cinjenica je da su stigli u svemirskim brodovima nalik na svemirsku stanicu u Kjubrikovoj Odiseji ( razlog za takav izgled je najlakse stvaranje vestacke gravitacije usled centrifugalne sile) i njihov broj je bio – tri (tri svemirska grada). Kako su izgledali doticni vanzemaljci? Ako kazem da su bili REPTILOIDI, svi ce odmah pomisliti na bica sa ljudskim telom, a gusterskim glavama, medjutim, to reptiloidi se odnosi na slicnost sa zivim bicima koja su doneli sa sobom, a koja su poznata kao reptili. Ta slicnost se ogleda u hladnoj, plavoj krvi , kakvu imaju i gusteri ( i dan danas). Po spoljasnosti su sasvim nalikovali Zemljanima, samo sto su bili viseg rasta (mozda oko 1.8 m , dok su Zemljani bili 20-30 cm nizi) i imali su plavu kosu i plave oci ( za razliku od Zemljana koji su bili crnokosi). Sa sobom su doneli i mnoge vrste biljaka , od kojih sa sigurnoscu mogu da se identifikuju samo hrast i brsljan.
Kada su stigli imali su politiku da se ne mesaju mnogo sa Zemljanima i da im ne dozvole transfer svoje tehnologije ( zato pretpostavljam da su imali losa iskustva na svojoj rodnoj planeti sa zloupotrebom tehnologije) vec su Zemlju koristili kao izvor sirovina neophodnih za odrzavanje i funkcionisanje njihovih svemirskih stanica. Glavni vodja vanzemaljaca sa RA je poznat pod nazivom Anu ili EL i on je bio nasledni vladar (kralj ili car). U pocetku se nisu petljali sa Zemljanima, ali vremenom je doslo do nezeljenih (?) seksualnih kontakata i pocela su da se radjaju deca , koja su zbog genetske razlicitosti dve vrste bila jedinstvenog izgleda - bila su divovskog rasta (divovi). Njihova visina se kretala od tri do cak pet metara . I sam Anu je zgresio sa Zemljankom i dobio sina (prvenca) koji je poznat pod nazivom Enki ili EA (i naravno, bio je divovskog rasta). Kasnije, sa svojom zakonitom suprugom, kraljicom, dobija sina koji je poznat pod nazivom Enlil ili IL (sve to nisu imena, vec samo oznake). Naziv Anu je isto sto i danasnje one (uan) u engleskom, a medju potomcima svog naroda je poznat kao Odin. Odin znaci isto sto i danas u Ruskom jeziku – jedan, tj. verovatno je to znacilo prvi od svog naroda, vodja. Oba svoja sina Anu je vaspitavao kod sebe i oba su dobila potpuno obrazovanje, samo sto je Enlil imao prvenstvo nasledstva kao zakoniti sin (mada drugi) i cistokrvni vanzemaljac, dok je Enki bio mesanac. Drugim recima, Enlil je bio plave krvi, a Enki crvene ( kao i Zemljani). (OVO treba zapamtiti). Enki je jedno vreme proveo u juznoj Africi (rukovodeci rudarskim iskopinama), a ona je poznata kao Donji svet , zato sto se nalazi na juznoj Zemljinoj polulopti sa koje se ne vidi Njihova rodna zvezda ( zato su sve civilizacije i posle njih bile na severnoj Zemljinoj polulopti). Zbog teskog rada u rudnicima doslo je do potrebe stvaranja humanoida koji bi bio izdrzljiviji i sposobniji za rad u teskim uslovima, i tako su od gena Zemljana i jos nekih gena sa Zemlje stvorene Adame (crnci). Glavni udeo u tim poslovima imao je Enki, ali i njegova supruga , koja je kasnije poznata kao Istar ili Izida. Izgleda da je ona imala udela i u radjanju prve Adame. Izmedju dvojice brace postojala je trajna netrpeljivost zbog prava na presto koja ce kasnije kulminirati u najtragicnijim dogadjajima za ljudski rod.
Kraj prvog dela

Wilkołak:
Kakve veze? Pa kontam da losa energija koju jednima drugima upucujete nije bas najbolja za tvoju karmu, jel tako ili gresim?
greshish...
meni smor u zadnje vreme...
a i na poslu me nezrviraju...
8) pa mi raspravljanje bash godi.

na karmu loshe utichu losha dela.
recimo ovaj kopernikus...
on upropashcava svoju laganjem, izvrtanjem, vadjenjem iz kontexta...
moja karma uziva 8)

Sveta685:

Istorija Srpskog naroda se danas podrobnije I bolje obradjuje nego u zadnjih stotinak godina. Tu su dela Deretica, Pesica, Olge Lukovic Pjanovic, Petrovica I drugih. U svim tim delima su izneti podaci-cinjenice koji govore o tome da su Srbi bili prisutni na ovim prostorima I pre navodnog doseljavanja na Balkansko (Helmsko) poluostrvo, a osim toga nalazi se njihovo prisustvo I na prostorima od Britanije do Japana iako o tome zvanicna istorija nista ne govori. To su cinjenice, ali se u svim tim delima javlja jedan nedostatak. Ocigledna je upetljanost Srba u najznacajnije dogadjaje istorije od pre nekoliko hiljada godina (recimo pre 3000-4000 godina), ali se postavlja pitanje gde su OVDE dokazi za sposobnost tadasnjih Srba da izvedu takav poduhvat, gde su dokazi potrebne razvijene civilizacije koja bi mogla da utice na dogadjaje u Egiptu, na Bliskom Istoku, Indiji? Gde su OVDE piramide, zigurati, ogromni hramovi I sl? G. Deretic pominje stajstvo I imetstvo I nekoliko hiljada godina tzv prvobitne ljudske zajednice, kamenog doba, bronzanog doba, ali gde su moderniji oblici, gde je prelaz iz kamenog doba u civilizaciju koja je mogla globalno da vrsi uticaj? Autor “Srpsko-Srpskog recnika” primecuje uticaj Srpskih reci na brojne jezike u svetu, ali otkuda Srbima moc da uticu na taj nacin? Od brojnosti? Tesko da je to odgovor, inace bi pola svetskog stanovnistva cinili Srbi. Danas je engleski jezik dominantan u svetu, pre svega zbog engleskih kolonijalnih osvajanja ali I moderne dominacije SAD u vojnom I medijskom smislu. Da li je nekadasnja drzava Srba bila svetska velesila? Gde su ovde na Balkanu dokazi za to? Gde su u dolini Volge I Dona dokazi za to (ako su odatle dosli, a nisu)? Na koji nacin su Srbi mogli da osvoje zemlje sve do Indije kada je u to vreme oruzje (po zvanicnoj istoriji) bio luk, strele, koplja, macevi I sl a ti narodi koji se danas nalaze na prostoru do Indije svi su brojniji od danasnjih Srba, a u borbi kopljem, strelom I macem je broj izuzetno bitan? Ako su seobom dosli do Indije zasto se mi danas ne nalazimo u Indiji kao svojoj matici, nego smo ovde na Balkanu (kao svojoj maticnoj teritoriji)? I ono najvaznije : otkuda naziv SRBI ? Sa nekim od ovih problema se suocavaju mnogi narodi (civilizacije) u staro doba: gde su hiljade godina civilizacije koja bi trebala da prethodi egipatskoj civilizaciji? Gde su neuspeli pokusaji gradjenja piramida pre tri najvece kod Gize?Zasto su sve kasnije piramide manje I od losijeg materijala od ove tri? Gde su hiljade godina Sumerske predcivilizacije pre one istorijske koja je odmah na visokom nivou? Otkuda starim “primitivnim” narodima znanja koja su ravna danasnjim ( u poznavanju astronomije, npr.)? I sta ce im? Gde su milijarde skeleta ljudskih bica koje su morali ostaviti od kad su se odvojili od majmunolikog pretka pre nekoliko miliona godina ( svake godine neka je umiralo po hiljadu ljudi na celom svetu)? Zar nije malo cudno da imamo vise kostiju dinosaurusa od pre ( u proseku) 100 miliona godina, nego ljudskih od pre JEDAN million? Ovde je kljucni problem: svi autori koji se bave istorijom Srba polaze od evolucionisticke teorije – 4,6 milijardi godina Zemljine istorije, 2,5 – 3 milijarde godina evolucije zivih bica, mekusci, ribe, vodozemci, gmizavci, ptice – sisari, u okviru njih majmunoliki covek pa covek, prvobitna ljudska zajednica, kameno doba, sve je u redu, samo je mala promena u zadnjih nekoliko hiljada godina u smislu povecanja uticaja Srba na taj deo ljudske istorije. Da li je tako? Da li se odgovor o pravoj istoriji Srba moze dati bez pravog odgovora o istoriji ove planete u celini? Koliko se unazad moze pratiti istorija ljudskog roda? Da li ostaci primitivnih ljudskih naseobina prethode ostacima razvijenih civilizacija? Koliko je stara planeta Zemlja? Koliko je star I kako je nastao Svemir?

izvini brate...
al kad se neko pozove na deretica u prvoj rechenici,
automatski ne chitam dalje.
izvini shto sam te muchio da pishesh...
da sam znao, ne bih te gnjavio.

leonardo-virgin_2.jpg

neka ribizla zabranila pristup onom sajtu...
tztztz

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back