ristob
Veoma poznat
- Poruka
- 12.338
Naravno, zna se na koga se odnosi boldovano. Pravi Hriscanin istinski voli svakoga i sve. Nema potrebe da to dokazuje. Ne znam zbog čega neki od njega vide đavola.Bi2:Naravno. Um svakog od nas je slab da bi shvatio tako nešto, zbog toga me i čudi tolika količina agresije, sujete,vredjanja..
Bog je u tebi, u meni, u Šakalu, Crowu, Akhenatonu, g.dinu Kaa, Pikax,Psihu, Dadelu,Vujadinu, mom Djuri, Goscici,Fixi, Jominiju..Koga zaboravih nek mi ne zameri, mnogo mi se pava.
Sve vas volim, laku noć.. ;-)
P.S. I mog Mačkića !
Bog je u svakom čovjeku ali i izvan njih, dok je čovjek u Bogu ali nije izvan Njega.
Sve religije koje postoje i koje su ikada postojale obraćaju se istom - Bogu. Kakva je Njegova suština (fizički oblik, enegrija, misao, duh, visa sila, transcedentno, podsvest...) i da li je u jednini ili mnozini apsolutno je nebitno. Bitno je da su Ga svi ljudi kroz svoju istoriju osjećali i na odredjene načine ispoljavali svoj odnos prema Njemu.
Gdje ima dima - ima i vatre. Ako Bog postoji (i sada), a mnogi osjećaju da postoji, onda su Njemu svojstvene sposobnosti koje nema čovjek. Drugim riječima - Bogu je sve moguće. U Starom Zavetu Bog je silazio kod ljudi i sa njima činio pogodbu (savez). Prva pomisao će biti - e, to je glupost! Medjutim, zašto ne bi mogla da bude istina? Prvi ljudi, po Bibliji, su uistinu bili Bogovi. U Novom Zavetu Bog je otelotvoren u čovječjem obliku. Zašto ne? Pa, Bogu je sve moguće. Zašto i Bibliju da nije Bog napisao? Bog zna svačiju misao. Isto tako u svačiji mozak može da stavi misao. Pa, Bog i komunicira sa ljudima preko mozga (misli). Ko to shvati i prihvati komunikaciju dobija na dar mogućnost da osjeća Boga. Taj dar prevazilazi ovozemaljske vrijednosti. O tome pričaju istinski hrišćanski vernici. To su Svete Tajne. To je i odgovor na pitanje zasto Hrićanstvo opstoji preko 2000 godina, uprkos pozivanju vernika na patnju i bol.
Da li se neko zapita: odakle meni ove misli?