Историјска сваштара (1941-1945)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Не дај Боже да неки комуниста привири на неку тему о усташким злочинима, а ако привири, одма ће почети да напада четнике...

pa oni podrzavaju ustaske zlocine nad Srbima...ne znam sta bi radili na tim temama...zato ih i ne posecuju...precutno se slazu, videli smo to na primeru proke

Kada je 12. avgusta 1941. Svetozar Vukmanović Tempo dobio pismo Đure Pucara o pokolju 650 ljudi, žena i dece u okolini Prijedora, posle čega se očekivalo da će Nemci uzeti Srbe u zaštitu i ukinuti ustašku vlast, on je odgovorio:

Mnogo više me je zabrinula vijest da su okupatori išli na ukidanje ustaške vlasti u Prijedoru i da je čitavu vlast u gradu preuzela regularna vojska NDH. Ukoliko okupator počne stvarati stanje u kome će se prema Srbima primenjivati neki pravedniji zakoni, to može da pokoleba veliki dio seljačkih masa i da ugrozi razvoj oružane borbe."

(Svetozar Vukmanović Tempo, Revolucija koja teče, strana 210.)[/QUOTE]

http://www.znaci.net/00003/495.pdf

slučajno naleteh na ovu sliku, beograd pod nedićevcima 1943 god, karadjordjeva ulica...

ko je po vama onaj zadnji sa leve strane?

- - - - - - - - - -

12801505_574953696001502_8273965094026117721_n.jpg

- - - - - - - - - -

siguran sam da nije srpska uniforma........

Ево за браћу Хрвате.
Ваш колега патриот, тј. кисели поставио тему на којој велича Олују.
http://forum.krstarica.com/showthre...o-doživeo-raspad-Jugoslavije-i-kasnije-Oluju-!
Знамо како се на другим темама, тако и овој представљао као Југословен и комуниста.
Типичан пример црвеног усташе.
Питам се само, да ли ћете га бранити, или осуђивати...

:ok::ok::ok:

sve sami hrvatski "antifasisti"...proka se lize s takvima...

"Oluja",,meni kao Hrvatu jedan od najsretnijih dana u životu!

Nitko vas nije terao!Ošli ste sami,a Hrvatska konačno oslobođna!

slučajno naleteh na ovu sliku, beograd pod nedićevcima 1943 god, karadjordjeva ulica...

ko je po vama onaj zadnji sa leve strane?

- - - - - - - - - -

12801505_574953696001502_8273965094026117721_n.jpg

- - - - - - - - - -

siguran sam da nije srpska uniforma........

i ko je onaj prvi sa leva na toj slici???

nije da ne znate?

kad vi sve znate :D

- - - - - - - - - -

ko čeka u redu da očisti cipele u sred beograda 1943 godine ???

И усташе и домобрани су прелазили Саву, из Земуна у Београд, поготово после постављања моста 1942, то није ништа ни ново ни непознато - све је то била окупирана територија под главном командом Немаца.

dakle ustaše iz ndh su se slobodno šetale po beogradu u kom je vladao nedić??? :eek:

- - - - - - - - - -

ona i ona slika ispred bugarske ambasade u beogradu, na kojoj je takodje jedan ustaša, nije za čuditi .......

- - - - - - - - - -

da rezimiramo, ustaše u nedićevoj srbiji šetaju se slobodno po beogradu ???

logičan zaključak je onda da su saveznici a ne neprijatelji !!

dakle ustaše iz ndh su se slobodno šetale po beogradu u kom je vladao nedić??? :eek:

- - - - - - - - - -

ona i ona slika ispred bugarske ambasade u beogradu, na kojoj je takodje jedan ustaša, nije za čuditi .......

- - - - - - - - - -

da rezimiramo, ustaše u nedićevoj srbiji šetaju se slobodno po beogradu ???

logičan zaključak je onda da su saveznici a ne neprijatelji !!

logican zakljucak je da si ti retard...Milunka je vec lepo objasnila ali ti nastavi da izigravas budalu...ovo sto ti radis na forumu stvarno je cirkus...

Da ne govorimo o tome sto izbegavas da postavis link za sliku i sto ustase imaju oznake na svojim kapama, sto ovde ne vidimo...dakle koji je uopste dokaz da je na slici ustasa/// nagadjanje ali i da jeste ustasa, ne vidim u cemu je poenta i cega to moze da bude dokaz...

O odnosu Nediceve Srbije prema NDH, postavio sam ti iz nemackih izvora ali si ti to samo ignorisao jer ti ne odgovara...truo si proko, da ne mozes biti truliji...

Djilas, Velebit i Koca Popovic se 1943. slobodno setaju Zagrebom, ide se u bioskop, posecuju se roditelji i stare ljubavi...ali to te ni malo ne brine i ne cudi??? :D

dakle, ne sporiš navedeno čim tvrdiš da su i partizani šetali slobodno zagrebom :hahaha:

ako su mogli partizani onda su mogli i ustaše da se slobodno šetaju beogradom ??

btw, je neki link o starim slikama beograda, gugluj malo i sam

a ako nisi sposoban da sam iskopaš tu sliku ja ću to uraditi onda za tebe.....

- - - - - - - - - -

ali pošto ti nije u interesu da nadješ tu fotografiju, evo ti završni komentar postavljača te slike:

Bravo Relja!

Dakle, ustasa u Karadjordjevoj, 1943-e.

Vise nego zanimljivo. A ja kazem da je internet Aladinova pecina.

Hvala svima koji su ucestvovali u ovoj enigmi, kao i kolegi Lepomgaji koji nam je otkrio ovu neverovatnu sliku.

- - - - - - - - - -

sad vec sve imas da je nadjes sam..............

Poslednja izmena:
i ako već hoćeš sa mnom da plemišeš, onda molim te da ne vredjaš i da se držiš teme

odgovor na moj post nije ako kažeš da su i drugi to radili

ovde pričamo o saradnji nedicevaca i ustaša

a o saradnji komunista i ustaša postoji takodje tema pa možemo tamo o tome, a ovde bi trebali da pričamo o onom što je tema !!

hvala

slike ne lažu, a forenzičari fotografija su je ispitali do kraja

čak su identifikovali i jedan br telefona koji se nalazi na reklami lokala,

i svi su se složili da je slikano u karadjordjevoj ulici u beogradu 1943 godine

btw ustaše su bile u zemunu, a beograd je bi na granici, skele su radile pa je bilo posetilaca na obe strane

nedicevi stražari iz koncentracionog logora na banjici su redovno sprovodili zatvorenika u logor staro sajmište koji je bio na teritoriji ndh

dakle, i jedni i drugi su se slobodno kretali u toj da je nazovemo : pograničnoj zoni..

- - - - - - - - - -

to su proste činjenice ...........

"Misterija" slike odnosno pitanja pripadnosti uniformisanog lica ustaša ili ne lako se rešava na sledeći način - Desni klik miša iz menija odabrati save image as ina srpskom sačuvaj sliku ,nakon što je slika sačuvana otvoriti je nekim od softvera za gledanje slika i uvećati.Uvećanjem "misterioznog" jasno se moze uočiti da kapa koju nosi nije kapa koju su nosili ustaše tokom 1941-1945.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back