charlesbarkley
Aktivan član
- Poruka
- 1.448
Nista,kao i tada i sad se zna da je streljan kao protivnik nove vlasti.koliko ja znam, draža je streljan i sahranjen da mu se i grob ne zna za vek vekova
šta se tu promenilo?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nista,kao i tada i sad se zna da je streljan kao protivnik nove vlasti.koliko ja znam, draža je streljan i sahranjen da mu se i grob ne zna za vek vekova
šta se tu promenilo?
lepo je i sam kralj petar drugi rekao četnicima kad je razvlastio dražu , da se stave pod komandu titovih partizana i ??
eto, ustaše su kanda to bolje razumeli?
mada ruku na srce, većina četnika je posle kraljevog proglasa i posle još par obraćanja kralja narodu gde je hvalio tita i partizane, prešli na stranu komunista
samo oni kojima su ruke ogrezle u bratskoj srpskoj krvi oni nisu prešli partizanima iz jasnog razloga...
većinu je takvih stigla ruka pravde a izuzetno mali broj se spasao u emigrciji ali rodnu grudu više nikada nisu videli
- - - - - - - - - -
preko Radio Londona, kralj Petar Drugi je održao govor i između ostalog rekao:
**Pozdravljajući oslobođeni Beograd, ja pozdravljam sve vas, dragi moji Srbi, Hrvati i Slovenci ispunjen najdubljom zahvalnošću prema junačkoj narodnooslobodilačkoj vojsci i maršalu Titu, prema bratskoj i savezničkoj Crvenoj Armiji i njenom velikom maršalu Staljinu i odajem poštu svima herojima i žrtvama za našu zajedničku slobodu.
Završio je svoj govor uzvicima: **Živela Narodnooslobodilačka vojska i junačka Crvena Armija! Živeli Srbi, Hrvati i Slovenci! Živela slobodna i srodna Jugoslavija!**
http://www.novosti.rs/dodatni_sadrza...alj-hvali-Tita
''Imao sam osećanje da sam izneverio svoje najbolje prijatelje, a ukazao podršku jednom pokretu koji je bio u osnovi neprijatelj monarhije i demokratskih načela''.
ma daj molim te
- - - - - - - - - -
pa što onda nisu četnici sa tih tvojih 80% srba koji su ih podržavali, recimo OSLOBODILI BEOGRAD' ???
- - - - - - - - - -
pardon, zaboravio sam da su četnički gospodari bili u beogradu![]()
zato što je glavni nemački sluga bio u beogradu a koji je ratovao protiv draže, naravno mislim na milana nedica
elem, mani se visoke politike, kojoj očigledno draža nije bio dorastao pa je zato tako prošao i on i njegov pokret
- - - - - - - - - -
činjenica je da su četnici rat izgubili i da ni sam draža te 1945 god nije bio u srbiji
cega se pametan stidi, budala se ponosi ili u ovom slucaju sektas...da, to je bio vas obicaj, da nakon zlocinackih likvidacija ljude ne udostojite ni grobnog mesta...i mrtvih ste ih se plasili...ali za to cete odgovarаti pred Bogom.
Ево како изгледа вокабулатор овог корисника. Вређање, вређање, ......и само вређање.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::
U ovom dokumentu gde vidimo vase "pobednike", vidimo i cetnike ''saradnike okupatora''...Dokument je objavlje i u komunistickom Zborniku pa molim za komentar proke ili Dobro dosli ako moze?
А где се журиш? Нашао си неки документ из 1944г. а дотле још нисмо стигли и мислиш да си пронашао Америку.. Стрпи се доћи ћемо и у то време.
Naravno, da sta god da postavim ti ces imati neko "objasnjenje" koje inace vredja osnovnu intelegenciju coveka ali bar tu i tamo odgovoris na nesto za razliku od Dobro dosli
У принципу на плитка питања не одговарам.
Ма сва ,,документа'' која нам потурају овде су фризирана и адаптирана да сакрију четничку срамоту. Зато и кажу да нема ЛИНК-а а сигурно да га има јер их је срамота да га приложе. Видело би се да су аутори то писали од 90-тих на овамо и наравно кривотворили.:::::::::::::::::::::::::::::::::::::
jel treba link?
mada verujem da ga znaš, jer je iz vaše čitanke
Ма сва ,,документа'' која нам потурају овде су фризирана и адаптирана да сакрију четничку срамоту. Зато и кажу да нема ЛИНК-а а сигурно да га има јер их је срамота да га приложе. Видело би се да су аутори то писали од 90-тих на овамо и наравно кривотворили.
vec si vise puta kaznjavan i opominjan zbog ovoga...pa izvoli iznesi o kom tacno dokumentu/dokumentima govoris?
a kad o linku govori neko ko kopira i celu temu zasniva na komunistickom propagandnom sajtu, sta reci
![]()
i ne reče ništa za dražinu komandu - naredjenje???
a dva dana ranije mu vojska predal oružje u italiji
- - - - - - - - - -
![]()
- - - - - - - - - -
mani se dobro došlog, nego odgovori![]()
Ма сва ,,документа'' која нам потурају овде су фризирана и адаптирана да сакрију четничку срамоту. Зато и кажу да нема ЛИНК-а а сигурно да га има јер их је срамота да га приложе. Видело би се да су аутори то писали од 90-тих на овамо и наравно кривотворили.
poruka za podizanje morala vojske, ovako na prvu. Nenad verovatno vise zna o ovome dokumentu, necu ulaziti u njegovu autenticnost, sacekajmo njegov komentar.
- - - - - - - - - -
Dakle opet lazes i izmisljas...pa jel se ovako vodi tema i diskusija dobro dosli???
izvoli iznesi o kojim dokumentima konkretno govoris??? u suprotnom si najobicniji lazov i to sam priznajes...
sam od teme pravis cirkus i sprdacinu, a mislim da ti to nije bio cilj...jednostavno, to je jace od tebe...i ko ce za ozbiljno da uzme tvoje komentare nakon svega?
- - - - - - - - - -
A vidim da si i ti skapirao ko je Dobro dosli...da, njemu se i ''njegovi'' odavno podsmevaju![]()
nenade, a tvoj odgovor čekamo i koča i ja
- - - - - - - - - -
tajming te naredbe je u pitanju, vojska se predala a on drži najveći deo jugoslavije ??
- - - - - - - - - -
![]()
- - - - - - - - - -
Naredba đen. Draže za 8. maj 1945.
NAČELNIKA ŠTABA VRHOVNE KOMANDE KRALJEVSKE JUGOSLOVENSKE VOJSKE U OTADŽBINI ZA 8. MAJ 1945.
- - - - - - - - - -
dakle, slika iz četničke čitanke je od 6 maja a naredba je od 8 maja ??
- - - - - - - - - -
kako sad pa to???
Код четника је све могуће. Чак је могућа и дрвена фуруна око које су се четници грејали.nenade, a tvoj odgovor čekamo i koča i ja
- - - - - - - - - -
tajming te naredbe je u pitanju, vojska se predala a on drži najveći deo jugoslavije ??
- - - - - - - - - -
![]()
- - - - - - - - - -
Naredba đen. Draže za 8. maj 1945.
NAČELNIKA ŠTABA VRHOVNE KOMANDE KRALJEVSKE JUGOSLOVENSKE VOJSKE U OTADŽBINI ZA 8. MAJ 1945.
- - - - - - - - - -
dakle, slika iz četničke čitanke je od 6 maja a naredba je od 8 maja ??
- - - - - - - - - -
kako sad pa to???