Istorija Srba pre Nemanjica

Ok jel postoje izvori kojim su jezikom Goti pricali?...
Da, postoje tri izvora koja kazu da su Goti kod nas ono sto danas smatramo Slavenima, govore srpskim jezikom.

Prvi izvor je Knjizica o Gotima (takozvani Ljetopis Popa Dukljanina) koja izricito izjednacava Gote kod nas sa Slavenima a potom sa Srbima kao direktnim nasljednicima Rima u Dalmaciji.

Drugi izvor je De Administrando Imperio (DAI) romejskog cara Konstantina VII. DAI izricito kaze da su Goti, Visigoti, Vandali, i Gepidi jedan te isti narod, sa istim obicajima, i govore isti jezik, i da su nastanjivali teritorij od Baltika do Dunava u vrijeme pada Dalmacije, i da samo idu pod razlicitim nazivima. Da su od tih Gepida nastali Avari i Longobardi koji su zivili u to vrijeme oko Beograda i Sremske Mitrovice, i izricito kaze da su ti Avari Slaveni. A ti Avari, dakle Slaveni, su direktno preuzeli Dalmaciju od Rimljana. I kaze da je Atila bio Kralj Avara, i da su Avari vladali u Dalmaciji, dakle kod nas i dakle Atila je bio Slaven.

Treci izvor koji sugerise da su Goti kod nas Slaveni je Jordanes, Origin and Deeds of the Goths, koji kaze da su u Panoniji, negdje od jezera Balaton do Banata, nakon pada Rima i u vrijeme Atile, dakle oko 450. godine nove ere, vladala tri brata, Goti, Valamir, Cudimir, i Vidimir. Po imenima se moze zakljuciti da su ti Goti kod nas Slaveni. Dalje, ta tri brata koji su Goti kod Jordanesa i vladaju u Panoniji, su pod vodjstvom Atile, on im je Car. Jordanes kaze, da je Atila umro u Panoniji medju svojim narodom, a da mu taj njegov narod na pogrebu drzi zdravicu za koju je Jordanes zapisao da oni zovi "strava." To je direktan dokaz slavenskog jezika u Gota.

Poslednja izmena:
Da, postoje tri izvora koja kazu da su Goti kod nas ono sto danas smatramo Slavenima, govore srpskim jezikom.

Prvi izvor je Knjizica o Gotima (takozvani Ljetopis Popa Dukljanina) koja izricito izjednacava Gote kod nas sa Slavenima a potom sa Srbima kao direktnim nasljednicima Rima u Dalmaciji.

Drugi izvor je De Administrando Imperio (DAI) romejskog cara Konstantina VII. DAI izricito kaze da su Goti, Visigoti, Vandali, i Gepidi jedan te isti narod, sa istim obicajima, i govore isti jezik, i da su nastanjivali teritorij od Baltika do Dunava u vrijeme pada Dalmacije, i da samo idu pod razlicitim nazivima. Da su od tih Gepida nastali Avari i Longobardi koji u zivili u to vrijeme oko Beograda i Sremske Mitrovice, i izricito kaze da su ti Avari Slaveni. A ti Avari, dakle Slaveni, su direktno preuzeli Dalmaciju od Rimljana. I kaze da je Atila bio Kralj Avara, i da su Avari vladali u Dalmaciji, dakle kod nas i dakle Atila je bio Slaven.

Treci izvor koji sugerise da su Goti kod nas Slaveni je Jordanes, Origin and Deeds of the Goths, koji kaze da su u Panoniji, negdje od jezera Balaton do Banata, nakon pada rima i u vrijeme Atile, dakle oko 450. godine nove ere, vladala tri brata, Goti, Valamir, Cudimir, i Vidimir. Po imenima se moze zakljuciti da su ti Goti kod nas Slaveni. Dalje, ta tri brata koji su Goti kod Jordanesa i vladaju u Panoniji, su pod vodjstvom Atile, on im je Car. Jordanes kaze, da je Atila umro u Panoniji medju svojim narodom, a da mu taj njegov narod na pogrebu drzi zdravicu za koju je Jordanes zapisao da oni zovi "strava." To je direktan dokaz slavenskog jezika u Gota.
I na sve ovo zvanicna istorija tvrdi da su Goti Germani? 🤣 Evo citam temu BB vs Autohtonisi tu sam se zaglavio i kontam koliko ja pojma nemam...al vama je ovo struka koiko sam skapiro...

Drugi izvor je De Administrando Imperio (DAI) romejskog cara Konstantina VII. DAI izricito kaze da su Goti, Visigoti, Vandali, i Gepidi jedan te isti narod, sa istim obicajima, i govore isti jezik, i da su nastanjivali teritorij od Baltika do Dunava u vrijeme pada Dalmacije, i da samo idu pod razlicitim nazivima. Da su od tih Gepida nastali Avari i Longobardi koji su zivili u to vrijeme oko Beograda i Sremske Mitrovice, i izricito kaze da su ti Avari Slaveni. A ti Avari, dakle Slaveni, su direktno preuzeli Dalmaciju od Rimljana. I kaze da je Atila bio Kralj Avara, i da su Avari vladali u Dalmaciji, dakle kod nas i dakle Atila je bio Slaven.

Treci izvor koji sugerise da su Goti kod nas Slaveni je Jordanes, Origin and Deeds of the Goths, koji kaze da su u Panoniji, negdje od jezera Balaton do Banata, nakon pada Rima i u vrijeme Atile, dakle oko 450. godine nove ere, vladala tri brata, Goti, Valamir, Cudimir, i Vidimir. Po imenima se moze zakljuciti da su ti Goti kod nas Slaveni. Dalje, ta tri brata koji su Goti kod Jordanesa i vladaju u Panoniji, su pod vodjstvom Atile, on im je Car. Jordanes kaze, da je Atila umro u Panoniji medju svojim narodom, a da mu taj njegov narod na pogrebu drzi zdravicu za koju je Jordanes zapisao da oni zovi "strava." To je direktan dokaz slavenskog jezika u Gota.

Prvo, Avari nisu nastali od Gepida. Avari su turkijski narod, a Gepidi su Germani...
Ovo sto si ti napisao je sve fikcija...

Najvise masis kada poistovecujes Gote sa Slovenima na osnovu teritorije koje su naseljavali, prvo jedni pa drugi..
Znas da su Goti dosli iz Skandinavije sa jezera Gotland, da su se kasnije spustili ovde, i sta sad ispada da su to sve vreme bili Srbi...
A ko su ovi Srbi koji su dosli u 7. veku? Isto neki Srbi, samo druga sorta, jel da? Ahahahahha

Tebi je i Atila Srbin i svi su Srbi.. Stanovnici americkog kontitenta, i Kinezi i svi zivi..
Ako Jordanes pise o Gotima i sam ima gotsko poreklo, sto onda on ne pise ne srpskom?

I na sve ovo zvanicna istorija tvrdi da su Goti Germani? 🤣 Evo citam temu BB vs Autohtonisi tu sam se zaglavio i kontam koliko ja pojma nemam...al vama je ovo struka koiko sam skapiro...
Germanska propaganda je veoma jaka, postoji čitav niz ,,germanskih" plemena koji su proterani na istok u isto vreme kada su Srbi izgubili od Franaka.
Dakle, vrlo je mutno to oko Germana.
Mnogim narodima je istorija u službi nacionalnih interesa

ako scipetari mogu biti iliri....
Pa ja da sam Siptar mene bi bio blam da tvrdim da sam "Ilir i najprviji" jer to znaci da si toliko nebitan i takav tuntuz tipa dva stupnja ispod cigana "Od pocetka si tu a nista od kulture nemas" na koju bastinu da se pozoves na bunkere po albaniji? to je takva sramota znaci da si toliko bezvredan i nebitan od pocetka tu a nista nemas...

Pa ja da sam Siptar mene bi bio blam da tvrdim da sam "Ilir i najprviji" jer to znaci da si toliko nebitan i takav tuntuz tipa dva stupnja ispod cigana "Od pocetka si tu a nista od kulture nemas" na koju bastinu da se pozoves na bunkere po albaniji? to je takva sramota znaci da si toliko bezvredan i nebitan od pocetka tu a nista nemas...
Pazi, ako su oni Iliri, a znamo kako su Iliri opisani, pa kakvi su tek onda naši pretci bili kada su zavladali tim čitavim prostorom. Tu se vidi da je narativ o Slovenima kao nekakvim nebitnim kukavicama šuplja priča.

Pazi, ako su oni Iliri, a znamo kako su Iliri opisani, pa kakvi su tek onda naši pretci bili kada su zavladali tim čitavim prostorom. Tu se vidi da je narativ o Slovenima kao nekakvim nebitnim kukavicama šuplja priča.
Nemam pojma ja sto vise citam kolko pojma nemam ko klinac u vreme DialUpa vise sam procito i zaboravio nego danasnji klinci sto su odgledali te tematike "Svi Srbi"...kasnije sam skapiro negde da su i nama i Grccima Turci kao i svaki osvajac palili biblioteke itd...i da mozda i nije neka zavera nego imamo od materijala to sto imamo...i sa strane od zapada sto uzimas izvore a kao sto kazes istorija nije imuna na politiku...Jedan pametan covek rece a i moj stari kaze u ovome poslednjem ratu u bosni kad uzmes "narativ zvanicni" ja znam da je istina stradala...
Udjem na temu "Becko Berlinska vs Novoromanticarska skola" Slaven i Scott vode raspravu na 900 stranica...pa mi neprijatno kolko ne znam bezobrazluk da nesto protivrecim...pa tako cojek se uci znas...

Back