Ne znam da li ova tema već negde postoji, ali volela bih da saznam malo više o istoriji svog prezimena

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne znam da li ova tema već negde postoji, ali volela bih da saznam malo više o istoriji svog prezimena![]()
Ne znam da li ova tema već negde postoji, ali volela bih da saznam malo više o istoriji svog prezimena![]()
Pa moj deda sa očeve strane je iz Banatskog Arandjelova, i krsna slava nam je Djurdjevdan. Starije prezime od toga ne znam, jer kolko ja znam i pradeda i čukundeda su se prezivali Perić.
Каква "опште позната забрана презимена на -ић", први пут чујем за тако нешто?
I ja prvi put cujem da u Banatu ima bilo kakva zabrana prezimena na -ić... Pa tata je nesto spomenuo da su oni došli sa Kosova u Velikoj Seobi Srba.. ali nije baš siguran koliko je to tačno.
porjeklo ti je iz hercegovine,prezime perić je i danas jedno od najmnogobrjnijih u hercegovini i istočnoj i zapadnoj i ima ga u sve tri religije ili ti nacije.
Da, ima ih Srba i Hrvata a muslimana Perić nema, da ja znam.
Prezime je sigurno od nekog Petra - Pera, mada je Per naziv za plemića u Engleskoj.
Ima muslimana u Mostaru i Perića i Marića, i ja sam se čudio!
Inače ti "Hrvati" u Hercegovini sa sličnim prezimenima svojih komšija su doskoro svi slavili krsne slave. Čak i za predsjednika HDZ-a BiH muslimani pričaju da je srpskog porijekla i da zato toliko mrzi BiH! O svemu ovome ima puno na internetu ali ja nisam u copy/paste fazonu!
tek sam sad zainteresovana, kako su moji zavrsili u Banatskom Arandjelovu![]()
Jer, nesto mi nije poznato da su spominjali hercegovinu... a na zalost, nemam nikog starijeg od rodbine sa te strane:/
Da, mnogi Hrvati u Hercegovini slave slavu i to je ostao obicaj iz proslog vremena, kad su im preci bili Pravoslavci.
Da, mnogi Hrvati u Hercegovini slave slavu i to je ostao obicaj iz proslog vremena, kad su im preci bili Pravoslavci.
Inače ti "Hrvati" u Hercegovini sa sličnim prezimenima svojih komšija su doskoro svi slavili krsne slave. Čak i za predsjednika HDZ-a BiH muslimani pričaju da je srpskog porijekla i da zato toliko mrzi BiH! O svemu ovome ima puno na internetu ali ja nisam u copy/paste fazonu!
muslimani u mostaru perici.... a tek ovo ostalo
djeco cime vas hrane dreseri![]()
ako te tjesi i ako si iz vojvodine.
perici hrvati iz hercegovine,prezime nastalo crkveno katolicko po sv. Petru.
selili za vojvodinu kao i za slavoniju,tako da postoji mogucnost da si hrvatica![]()
muslimani u mostaru perici.... a tek ovo ostalo
djeco cime vas hrane dreseri![]()